[]

kendi vesikalık fotoğrafını çekme

şu linkte iki yöntem verilmiş, birini uygulayıp yapıcam bunu da sonraki aşama nedir onu bilemiyorum, yani resmi kaydetip nereye götürücem, ebatları ne olacak, kaça patlar gibisinden sorularım var, tşk.

www.sordum.net


 
herhangi bir fotoğrafçıya götür, bunları vesikalık istiyorum şu kadar olsun de.

aynı parayı alacaktık abi niye şeyettin ki diyecek.
  • m murphy  (04.01.15 10:13:40) 
fotoğrafçılar kendisi resim çekip getiren kişilerden aynı parayı alıyor gene. o yüzdenr esmini kendin çekmen fiyat olarak bir şey değiştirmez.

ama ben de kendi vesikalığımı kendim çekerim hep. bok gibi çıkmıyorum böylece.

bir şey yapmana gerek yok, resmi fotoğrafçıya ver o ayarlaryıp çıkartır. böyle 6şarlı yapmana gerek yok.

ama resim kağıdı alıp kendin yazıcıdan çıkartabilirsin o zaman lazım olur.
  • peace.on  (04.01.15 10:15:05) 
Sırf fotoğrafçılara para vermemek için renkli güzel baskılı yazıcım var. Bütün tanıdıklarımın fotoğrafını ben çekip çıktı alıyorum evde...Sizde alın evinize güzel bi yazıcı herkese faydanız olsun. 6 tane resme 10tl vermeyin.


  • seindfeld  (04.01.15 10:20:50) 
1- vesikalık fotoğraf makinesiyle çekilir
2- 10x15cm boyutlarındaki fotoğraf kağıdına 4 adet gelecek şekilde bilgisayarda boyutları ayarlanır
4- hazırlanan dosya usb belleğe atılır.
5- en yakın mediamarkt, teknosa vb. gibi yerlere gidilir
6- usb'den baskı alabilen cihazlara usb takılır
7- 10x15 boyutlarında 6 adet baskı alınır. 24 adet vesikalık elde edilmiş olur.

fotoğrafçılar elden götürülen dosyanın çıktısı için vesikalık parası istemeye devam etsinler. bu kafayla çok para kaybederler.

bu yöntemle 24 adet vesikalık ortalama 2,1 liraya mal edilebilir. 10x15 baskı fiyatı 35 kuruştur.
  • mr.goodcat  (04.01.15 11:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.