[]

içki neden istifra ettirir?

sb




 
mide alkole tepki gösteriyor işte, savunma yapıyor kendi aklınca zırtapoz. zararlı bu zararlı, atalım bu içkiyi dışarı diyor zaar.


  • reanarchy  (04.01.15 00:59:07) 
Beyinde kanını sürekli kontrol ederek zehirlenip zehirlenmediğini anlayan bir bölge var. Eğer o tetiklenirse kusturuyor. Alkol de aynı mekanizma ile kusturuyor olabilir.

(bkz: area postrema)
  • Lim5  (04.01.15 01:02:36 ~ 01:26:13) 
Benim tahminim su:
Vucudu uyusturdugu icin midedeki siskinligi hissetmiyoruz. Hissetmeyince de haliyle haddinden fazla dolduruyoruz ickiyle. Zaten 2-3 bira ile kimse kusmaz kolay kolay, cok fazla icildigi durumlarda kusuluyor. Yani cok fazla meyve suyu icseniz de ayni sey olacak ornegin.

  • delifaruk  (04.01.15 01:03:49 ~ 01:04:13) 
çünkü alkol zehirlidir.


  • sckxyss  (04.01.15 01:10:34) 
nedenini değil de mekaniğini anlatayım. yemek borusunda partikül gibi tutamaçlar var sık sık, bunlar harketleriyle gıdım gıdım yemeği aşağıya itiyorlar. Bu hareketin adı peristaltik hareket, işte sen fabrika ayarlarını bozunca bunlar da ters yönde yemegi yukarı itiyorlar. Kusma = ters persitaltik hareket.


  • lucky dog  (04.01.15 01:22:54) 
Alışmadık götte don durmaz derler

Çok içen hani bir oturuşta 70 liği bitiren abiler gördüm kusmuyordu çünkü hep içiyorlardı
  • mustancigano  (04.01.15 02:30:07) 
Vücut zehirlenince beynin yapacağı ilk şeydir zehri atmak. Besin zehirlenmesinde de ilk belirti kusmadır. Sonuçta aşırı alkol de zehir olduğu, bireyi öldüreceği için beyin alarm veriyor. Bu refleks olmasa her yıl kaç bin kişi alkol zehirlenmesinden ölürdü kim bilir.


  • Haldamir  (04.01.15 02:32:46) 
alkol şekerden üretilmesinden mütevellit insan doğasına son derece aykırı bir zik.

şurda tarım toplumuna geçeli 10 bin yıl olmuş. milyonlarca yıldır un-şeker yoktu hayatımızda.
  • ya ben lan neyse  (04.01.15 02:47:59) 
alkol hakikaten zehir. mide 'bu kadar zehiri kaldıramıyorum' diye tepki veriyor.


  • dessy  (04.01.15 10:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.