[]

Afrika'ya gönüllü gitmek istesek yardım için, önerileriniz?

Afrika'da zor durumda olan insanlara buradan giden gönüllüler var mı? Doktorlar haricinde? Hangi kurumlar var mesela bu işi üstlenen, buradan gönüllülere aracı olan?

Şimdiden teşekkürler


 
afrika öyle tvde görüldüğü gibi değil diyorum başka bir şey demiyorum.


  • basond  (03.01.15 23:02:02) 
İHH var.


  • yarmasimo  (03.01.15 23:04:08) 
Ya kardeş otur oturduğun yerde. Saf mısın n'ayaksın.


  • enfarktus  (04.01.15 01:45:30) 
Namümkün. Türk organizasyonlarını bilmiyorum ne durumdalar ama özellikle yabancı organizasyonlar kallavi olanlar zaten gönüllülerle çalışmazlar, profesyonel yürür işleri. Misyoner godikler de senin onlara ödeme yaptığın bir sistemle "gönüllü" alıyorlar. İpini koparan ne kadar arsız Avrupa'lı varsa dolu zaten gönüllü ayağına.

IHH var dedikleri gibi ama onların amacı daha sansasyonel işler, yılda bir kurban kesmeye uğruyorlar gibi. Bir proje fikriyle gidip cevap bile alamadım.

Tanzanya özelinde Tanzanya REHEMA Vakfı var ama henüz ne yapıyorlar tam bakmış değilim.

Ayrıca basond +1000 burada leş Avrupalıların yaptığı gibi ardım mardım ayağına gelip on numara hayat yaşayan "gönüllülerden" çok sağlam projelere ve hayat adayıp kafa patlatacak insanlara ihtiyaç var. Sorun genel olarak çok daha içte çünkü, altyapı, yardım vs. hikaye.
  • warrior princess  (04.01.15 05:30:44) 
Upuzun cevap yazmıştım uçtu :/

Özet geçiyorum: Nick The Chopper'ın yazdığı gibi buldumcukluk yaparsan daha çok dikkat çekiyorsun ve özelde bulunduğun ülkeyle ilgili bir fikrin olmuyor. Burada da var böyle leş Avrupalı'lar özel arabadan inmez, kapılarında her daim koruma olur. Dolayısıyla onların oturduğu mahalleler her zaman hırsızlık hedefidir. Aslında normal bir insan yaşamı sürdürdüğün takdirde buradaki tehlike oranı Istanbul'dakiyle aynı.

Fakirlik diz boyu, insanların günlük yevmiyeleri çok küçük rakamlar. Günlük 3 bin şiling gibi birşey ortalama veya daha az ve Dar es Salaam'da tek yön minibüs ücreti 400-800 şiling arasında değişiyor. Akşam kalabalık saatlerde minibüsçüler 1000 şilinge de çıkartabiliyorlar araç azsa. Bu az yevmiyelerin çok büyük çoğunluğu leş Avrupalı'lar yüzünden. Ev işçilerini on değişik ağır işte çalıştırıp gülünç rakamları maaş diye veriyorlar. Hükümet düşük asgari ücret uygulamaları ile çanak tutuyor. Ayrıca hayat yine bu mallar yüzünden daha pahalı çünkü herşeyi onların alım gücüne göre belirliyorlar.

Sen tam olarak ne yapmak istiyorsun, amacın ne? Ne gibi bir projede çalışmak isterdin? Birikiminin ve eğitimininin düşündüğün projeye uygun olduğunu düşünüyor musun? Afrika ile ilgili ne biliyorsun? Neler okudun? Hangi güncel medyayı takip ediyorsun?
  • warrior princess  (04.01.15 08:28:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.