[]

en iyi para birikimi nasıl olur? kredi kartı kullanımınız nasıl?

üçlü soru şeklinde sormuş olayım;
1-parayı nasıl biriktiriyorsunuz?
2-bireysel emeklilik hakkında ne düşünüyorsunuz? kesinlikle yaptırmalısınız derseniz, hangi banka? ve banka tercihinde neye dikkat etmeliyim?
3-en önemlisi bu. bu mına ettıgımının kredı kartı kullanımını nasıl ayarlıyorsunuz? kırıp atmak çözüm mü?..

evet sorular bunlarmış. seviyorum sizi duyurucucanlar..

 
1. Biriktiremiyorum ama bankalarin birikim hesabina maas hesabindan otomatik talimat vermek kesin cozum
2. Bilmiyorum prim dusukse anlamsiz geliyor
3.kirdim attim gercekten. Bi adet kaldi limiti dusuk ve evde birakiyorum kullanmiyorum
  • photo85  (03.01.15 19:25:28) 
3- Ayarlamiyorum, sadece internetten ivir-zivir almak icin kullaniyorum zaten, o yuzden cok kabarmiyor.


  • delifaruk  (03.01.15 19:28:51) 
1- her ay belirli bir miktarı yok sayıyoruz.
3- belirli bir limit koyuyoruz. Mesela kartin limiti 7500 lira, biz aylik sadece 500 liraya kadar harciyoruz Ki ggenelde harcanan en fazla 200 lira oluyor. O da internetten siparis vs.

  • fraise  (03.01.15 19:33:53) 
Bir miktar birikmiş param var aylık vadede. Maaş yatınca kullanacağım kısmını günlük vadeli hesaba koyup kalanını vadeliden gelen parayla birleştirip tekrar aylık vadeye koyuyorum.

Bes kullanmıyorum.

Nakit neredeyse hiç kullanmıyorum. Herşeyde kredi kartı kullanıyorum. Asgarisini değil, tamamını ödüyorum.
  • inheritance  (03.01.15 19:35:47) 
Bes hakkinda Ali Tezel'in yazisini okuduktan sonra soguk bakiyorum. Yaptirmadan once yatiracagin paranin enflasyondan arindirilmis tahmini gelecekteki degerini hesaplamak lazim.


  • yons  (03.01.15 19:39:28) 
1- gereksiz para harcamıyorum. gelen paranın yarısını aylık vadeliye yarısını birikime atıyorum.
2- çok uzun vadeli bir birikim. genç biri için pek mantıklı değil diye düşünüyorum.
3- bir şey alacağım zaman kredi kartından alıyorum. para giriş ve çıkışının ayın belirli dönemlerde net olarak gözükmesiyle ne kadar harcadığımın hesabını daha sağlıklı yapabiliyorum. hesap kesim gelince hepsini ödüyorum.
  • antikadimag  (03.01.15 19:51:17) 
Şantiyede kendine iş bul harcayamadığın için birikir :)


  • ecos  (03.01.15 20:01:14) 
1-harcamayarak. olmazsa yasayamamlar ıle olursa hayatım kolaylasırlar bır araya gelıyor. oha ıyıymıs alayım ben bunular cıkıyor. cok temız kenara koyulabılıyor böylece. irade + kendını bılmek.

2- boş

3-kullanmıyorum. nakıt paranın elden cıktıgını görmeden düzenlemek zor. bır de fınans programı tutuyorum kıramdan en ufak aldıgım suya sakıza kadar her faturayı telefona gırıyorum ödeme yapar yapmaz. neye ne zaman ne kadar vermısım cok temız bır yıllık hesap var. yenı yılda da tutmaya devam edecegım.
  • wiillii  (03.01.15 20:30:45) 
En önemlisi kredi kartını evde bırakıp hayata basamak sanki. Hmhm
Ben hiç böyle biri değildim la:/

  • hede hodo  (04.01.15 00:27:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.