[]

Karnabahar tarifi istiyorum

Şöyle güzel, leziz bir tarif verir misiniz bana? Etsiz-kıymasız olması lazım yalnız.




 
Karnabaharları haşla. Miktara göre un, yumurta ve çok az sütü çırp. Bu karışıma batırıp yağda kızartabilirsin.
Normal yemek gibi yapabilirsin veya beşamel sos yapıp fırında kızartabilirsin...

  • strangerinhere  (03.01.15 15:35:45) 
yumurta ile galetaya bulayip kizart. haşlayip eksili salatasını yap.


  • jaygatsby  (03.01.15 15:35:49) 
Karnabahar yemeği sevmem hatta kokusuna bile pek dayanamam. Ancak karnabahar, brokoli, havuç, mısırv ve tatlı kırmızı biberi doğrayıp buharlı pişiricide pişiriyorum. Sonra üzerine dereotu doğrayıp zeytinyağı ve kekikle servis edilir. Yemek sayılmaz ama buharda piştiği için sebzelerin tüm lezzeti içinde kalıyor üstelikte çok sağlıklı.


  • eksi daglarinin aslani  (03.01.15 15:37:51) 
Hmmm istediğim gibi tarif gelmedi. Daha böyle yemek gibi yahut zeytinyağlı gibi bi şeyler yok mu deneyip beğendiğiniz?


  • buff  (03.01.15 15:38:04) 
bildiğimiz kızartma dışında mı?
annem salçalı yapardı. yine kızartıyordu unlayıp. sonra salçalı sosta pişiriyordu. üzerine yoğurt koyup yiyorduk. lezzetli oluyordu.

haşlayıp salata yapıyorum arada limonlu yağlı.

haşladıktan sonra başamel sos yapıp fırınlayabilirsin. kerevizde de güzel oluyor böylesi.

hımm başka, çorba olabilir. minik minik parçalara ayırıp mevsim sebzelerinden de koyarsın pırasa lahana istersen havuç biraz. et suyuna, harika oluyor. sebzeli konsome gibi düşün.

çok daha farklı bişi isterim dersen okonomiyaki tarifini karnabaharla deneyebilirsin. güzel olur gibi sanki.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.01.15 15:44:42) 
www.nefisyemektarifleri.com

Geçen gün bu tarifi uyguladım, çok da lezzetli oldu. Tavsiye ederim.
  • kirmizibalon  (03.01.15 15:46:39) 
Yahu daha ne tarif gelsin ahahh. Soğan ve salçayı kavur. Karnabaharı ekle, su ekle yemek yap o zaman...


  • strangerinhere  (03.01.15 15:48:00) 
zeytinyağlı var. şöyle ki;
doğradığın havuçları zeytinyağında(tencere dibini kaplayacak kadar 2-3 çorba kaşığı oluyo heralde burda yağ daha fazla da koyabilirsin istersen) rengi dönene kadar döndür, o sırada bir su bardağı kadar portakal suyu sık. güzelce yıkayıp küçük küçük ayırdığın karnıbaharlar ı havuçlar kıvamını bulur bulmaz tencereye ekle. biraz da birlikte döndür. (bu noktada bir diş sarımsak ekliyorum ben mutlaka sevmeyen eklemesin.)
ardından portakal suyunu dök ve kapağı kapa altını kıs. üstüne su eklememek için kendi suyuyla pişmesi önemli çünkü yoksa yavan bi tadı oluyo.
pişmeye yakın biraz tarçın, isteğe göre azcık bahar ekleyebilirsin.
tuzu da ya havuçları döndürürken ekliyorum yada diğer baharatlarla birlikte yoksa sebzenin kendi suyunu bırakmasını etkiliyo yine tadı bi kötü oluyo.

normalde zeytinyağlı yaparken yemeğe şeker de atılır azcık ama burda portakal suyu olduğu için şeker demedim.

bi de bana sorarsan ben yağlı kağıdın üstüne karnı baharları serip üstüne kimyon kara biber pul biber tuz ve bazen köri bile ekleyip uçları yanana kadar fırınlıyorum. çıkartıp soğutunca muazzam bi çips tadı gibi bişey oluyo öyle seviyorum en çok.
  • gis  (03.01.15 15:48:14 ~ 15:54:08) 
karnabahar etli olur mu ya? :) etsiz yeni zaten. brokoli gibi haşlanır o kadar.


  • secilmis uye  (03.01.15 16:00:43) 
@secilmiş kıyma koyuyorlar yemeğine, bizde her sebze yemeğine et konulabilir biliyosun.


  • buff  (03.01.15 16:05:18) 
un ve yumurtayla kızartıp biraz soğuyunca üstüne sarımsaklı yoğurt ekleyip dolaba koy. migros'tan da şakşuka al. yanına da bira çek. oh.


  • m murphy  (03.01.15 16:08:26) 
bulutagaci.blogspot.com

güveçte yapıyoruz biz böyle çok güzel oluyor. bir de tatlı ekşi soslu karnabahar var, ama nerdeydi hatırlamıyorum. istersen bakar bulurum tarifi.
  • april12th  (03.01.15 16:08:33) 
aprilciğim bulabilirsen gönder, karnabaharı çok severim, değişik tariflerin elimde olması güzel olur. Bu gönderdiğin de süper gözüküyor ayrıca:)


  • buff  (03.01.15 16:14:52) 
:s mesela brokoliye de mi? ya da pırasa? falan


  • secilmis uye  (03.01.15 17:29:29) 
Secilmiş neyin sorgulamasını yapıyorsun şu anda?


  • buff  (03.01.15 17:30:56) 
hiç öyle görmedim ve bu dediğin garip geldi bir şeyin sorgulamasını yapmıyorum. sadece var mıymış öyle diye diyorum. afedersin pilavın içine ben hardal sıkıyorum desem ve sen böyle bir şeyi daha önce duymasan sorarsın değil mi nasıl oluyor öyle ya hiç görmedim diye. ne cins insanlarsınız :) daha da davos'a gelmem.


  • secilmis uye  (03.01.15 17:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.