[]

yurtdışına yaşamak

şirketin sizi oraya göndermesi ya da okulu orada okumanızdan bahsetmiyorum. bahsettiğim şey sikerler ya ben hollandaya gidiyorum diyip oraya yerleşip vatandaşı olmaktan bahsediyorum. bunu yapmak isteyip yapan var mı? ya da yapan tanıyan? ya da nasıl yapılacağını bilen?

ülke tarvsiyeleri için açığım belli bir ülke aklımda yok. isveç, norveç olur abd, ingiltere olur, uruguay, yeni zelanda olur, danimarka, kanada olur vs. aradığım şey güvenli olsun, refah seviyesi yüksek olsun. kısaca insanları mutlu olsun.

yeni mezun oldum. mühendisim. türkiyede yaşamaktan keyif almıyor değilim ama bazı şeyler beni çok üzüyor. bazı şeylerin beni üzmeyip normal gelmesi daha çok üzüyor. kafam rahat olsun istiyorum. var mı böyle hissedip başka ülkeye gidip mutlu olan? sikerler türkiye en iyisi de diyebilirsiniz.

 
Bir ara guneydogu kokenliler ulkemde baski ve iskence goruyorum vs diyerek siyasi multeci olarak siginip bir sure sonra da vatandaslik aliyorlardi.

Kacak da gidebilirsiniz tabi ama yasam kaliteniz yerlerde surunur cunku duzgun bir iste calisamazsiniz, bulasikcilik vs yaparsiniz karninizi bile zor doyuracak maaslarla.
  • crown  (03.01.15 13:25:48 ~ 13:29:03) 
bunu benim bir arkadaşımın abisi yaptı. kaçak olarak bi gemiye bindi ve kanadaya gitti. 4 yıl kadar kaçak yaşayıp bi tane kanadalı ablayla evlendi izin alabilmek için. sonra boşandılar adamda türkiyede şu an ama toplam 9 sene orada bilfiil yaşadı.


  • bruceandwayne  (03.01.15 13:26:57) 
benim iki tane arkadaşım var bunu yapan. birisi amerika birisi norveç'te yaşıyor. ikisi de sikerim ya ben ülkemi özledim deyip duruyorlar. zor tutuyorum kendilerini. mal mısınız siktirin gidin diyorum inanmıyorlar. ne garip yaratık bu insanoğlu.


  • m murphy  (03.01.15 13:29:12) 
dunyada bu kadar adaletsiz, fakir ulke, zulum yasayan insanlar var. kim sker turkleri. diyecegim o ki 80 darbesinde ortam cok karisikti yada 60larda avrupa kalkiniyordu o yuzden isciye, gocmene olumlu bakiyorlardi. ama bugun okul, is haricinde yuzbinlerce dolarin yoksa ben muhendisim vatandas olucam dersen muhtemelen babayi alirsin. zira dunyanin yarisindan fazlasi norvec, isvicre, kanada'ya kapak atmanin hayalini kuruyordur.


  • mayeskuel  (03.01.15 13:29:50 ~ 13:33:15) 
heh işte ne yapmak lazım. "selam danimarka ben geldim. beni vatandaşınız yapmak ister misiniz?" demek olmaz heralde. ancak belki yeni zelandaya bu şekil gitsen sana gel otur yeğenim diyordur. bu sinerjiyi yaratmak istiyorum ben.


  • jjwa  (03.01.15 13:30:15 ~ 13:38:11) 
ab için:
iş bul. 5 sene kesintisiz kal. vatandaşlığa başvur.
evlen. 3 sene kal. vatandaşlığa başvur.
master yap. iş bul kal. vatandaşlığa başvur.

ha kolay mı dersen hiç değil ama sonuçta var bu seçenekler.

(bu arada ufak bir düzeltme: yeni zelanda.)
  • lily briscoe  (03.01.15 13:33:36) 
çabuk doldu duyuru yetişemedim. biraz daha bilgi vereyim. kaçak olarak yaşamak istemiyorum. çok kolay bile olsa kaçak yaşamak, legal olsun istiyorum.

mühendislik yapmak istemiyorum amacım orada mühendislik yapmak değil. he öyle bir iş bulsam da hayır demem heralde. ne biliyim bar açayım kafe açayım orada. ya da orada birşeyin kursuna gideyim(mesela pilotluk) onu yapayım.
  • jjwa  (03.01.15 13:36:53) 
danimarka dersen avrupa dersen tabii ki zor. şirketin sizi oraya göndermesi değil ama çalışmak zorundasınız. işsiz adamı ne yapsınlar beslesinler mi? canada, avustralya gibi ülkeler kendi vatandaşlarına bile mezun olduktan sonra işsizlik maaşı veriyor. 2,3 ay sonra iş buluyorlar. diyorlar ki burda çalış. yok derse adamın maaşını kesiyorlar. biz iş bulduk kendi çalışmadı diyorlar. (bu bahsettiğim kendi vatandaşlarına) dolayısıyla istemezler boş beleş adamı. bu dediklerim gelişmiş ülkeler için geçerli.

kaçak olarak gitseniz gene zor çalışamayacaksınız. ya tuvalet temizlersiniz, ya bulaşık yıkarsınız falan. isterseniz böyle gidebilirsiniz. tabi concact nasıl bulunur bilmiyorum ama nette mutlaka vardır. sizi gemiyle avrupa'ya geçırecek.

amma bu kadar da zor olmayan ülkeler var; dediğin gibi uruguay, bazı latin amerika ülkeleri, kamboçya falan filan zaten görmüşsündür. bunlar çok kolay gibi duruyor gerçekten. pasaportunu çıkar. direkt git. kimse seni durdurmaz. oraya gidince de istediğini yapabileceğin kadar serbestlikler oluyor bildiğim kadarıyla.

not: kolay diyorum, pasaport çıkart git diyorum, buradakilerin çoğu gidemicek gene :) yani bu sorular sürekli sorulur. ne kadar kolay olsa bile giden pek olmaz :)
  • secilmis uye  (03.01.15 13:41:20 ~ 13:43:32) 
orda bişeyin kursuna gitmek doğru olmayabilir. zira herkes bizim gibi ülkesine mülteci doldurup onları dilenmeye mahkum edecek kadar harika bir dış politikaya sahip değil. gideceğin herhangi bir ülke düşünüyor ki bu adam bana geliyor yaşamak için. çok güzel. ama bana ne verecek?
senin uzmanlığını eline alıp orada selamınaleyküm ağalar ben şucuyum demen lazım başvuruda. yani sen gidiyosun okey ama onlarında işine gelmesi lazım bunun.

  • bruceandwayne  (03.01.15 13:43:35) 
bu arada diyorum şunu yapayım bunu yapayım diye de param yok buları yapmaya. uçak biletini rahat alırım anca. refahı yüksek olsundan kastım biraz da bu. bankaya gidip ben buraya bunu açıp iş yapmayı planlıyorum buradan geçen insan sayısı şu ben tahmini bu kadar iş yaparım ama benim bunu yapmak için bu kadar paraya ihtiycım var diyince. allah versin siktir git ya da sen türksün çükümüzü ye tarzı cevaplar vermesin incelesin mantıksızsa siktiri çeksin.


  • jjwa  (03.01.15 13:44:51) 
eğer iş planlıyorsan banka hesabını masaya vurdum mu güm diye ses gelmeli, gelmiyorsa fakirsin seni istemezler. abi bi bak önce, sor bi neden demene bakmazlar, para var mı para? merak ettikleri bu.
kaç tane türk kafesi var biliyor musun? kafeden geçilmiyor.

kurs planlıyorsan sana soracakları soru: neden bizim ülkemizde? türkiye'de yok mu bunun eğitimi?
  • lily briscoe  (03.01.15 13:49:38) 
nasıl yapmışlar bilmiyorum açıkcası ama kuzey ülkeleri Türkiyeli dolu ağzına kadar - darbe döneminde gelenlerden yahut Kürtler'den bahsetmiyorum bunu söylerken, Danimarka ağzına kadar konyalı dolu örneğin - büyük şehirlerde her tarafta küçük Konyalar mevcut. Finlandiya niteliksiz AKP yahut Fethullah taraftarı Türkiyeli kaynıyor - ki hali ile siyasi göçmen statüsünden gelmemişlerdir. ha, daha da gelmeyin bence artık Kuzey Avrupa'ya gerçi, ne bileyim, Kanada'ya gidin, Yeni Zelanda'ya gidin, ABD'ye gitmeyi düşünün, vesaire.


  • kulkke  (03.01.15 13:49:54 ~ 13:54:21) 
Paran yoksa unut derim. Cidden elinde hicbir sey yokken seni neden vatandasi yapsin o ulke? Su sartlar altinda vize bile alamazsin bence


  • anneboleyn  (03.01.15 13:51:11) 
30 yaşını geçmemişseniz Avrupa gönüllü hizmeti ya da Work&Travel yapıp yurtdışı yaşamı deneyimleyebilirsiniz. İngiltere'de iş kurabilecek iş planınız varsa Ankara anlaşması olabilir. Kredi çekip Almanya'da tanıdık bulup dükkan vs ortak olabilirsiniz.


  • kaset  (03.01.15 14:02:22) 
abi hep söylüyorum, türkiye gibi bir fırsatlar ülkesinde bile dikiş tutturamıyorsanız avrupa'da amerika'da sizi kim ne yapsın? anca dönerci olursun, dönerci kontenjanı da yıllar önceden doldu zaten. üniversite mezunu mühendisim diyorsun, ulan toplumun %80'inden daha eğitimlisin, bunu paraya çevirecek bir yol bulup rahatına bakacaksın zaten senin işin bu.

türkiye'de yüksek lisans yapmış adam ülkenin en eğitimli %1'ine giriyor. almanya'da yüksek lisans derecesine eşdeğer bir şeyin yoksai sadece bsc ile yürüyorsan adam yerine koymuyorlar büyük firmalar. buradan çıkartman gereken çok büyük dersler var.

tekrar tekrar söylüyorum bırası bir fırsatlar ülkesi. bunu kullanın.
  • roket adam  (03.01.15 14:04:03 ~ 14:04:47) 
amacım vurgun yapıp zengin olmak değil yurt dışında. amacım insan yerine konarak mutlu yaşamak ve çevremde mutlu insanların olması.

avrupa şart değil arkadaşlar açıkçası uruguay falan daha çekici geliyor. hiç gitmedim daha önce ama abi yarrak gibi orası gitme diyen varsa fikrim değişir.
  • jjwa  (03.01.15 14:15:43) 
@jjwa bar açıp, kafe açmak istiyorsan olur tabi. ama önce o parayı göstermen lazım. bakın param var ve bu parayla bar açıcam dersen o zaman alırlar. kursuna gidersen de olur. pilotluğa git mesela. ama türkiye'de bile pilotluk kursları bildiğim kadarıyla 30 bin falan. orada gidebilecek misin?

bankaya gidip bu kredinin başvurusuna vurabilirsin sanıyorum. telefon edip sorabilirsin mesela. hemen şimdi?! Türk vatandaşıyım ve bunu yapmak istiyorum de. Ama kredi verirler mi bilmem. Türkiye'de bile o kadar kolay verilmiyor ki? Yani bir bar açacak kadar. İşlek bir yerde olacak, nezih bir yerde olacak, dekorasyondur, yiyecek içecek yatırımıdır. ohoo en azından 100-150 bini gözden çıkarman gerekir. Bunu kredi çekeceksin? ekstradan kefil olayları vb.
  • secilmis uye  (03.01.15 14:19:39) 
uruguay kötü değil, deneyebilirsin en azından :) belki bizi de bilgilendirirsin.


  • secilmis uye  (03.01.15 14:20:34) 
UK 2010 yilinda ulkeye kalifiye eleman almayi birakti. Cok cok buyuk bilimsel bir calisma yurutmuyorsaniz, ya da sanatci olup, sanatinizi orda icra etmiyorsaniz. Oraya yerlesmeniz imkansiza yakin.

Avustralya'ya botla giderseniz (kacak olarak) size vatandaslik, kalacak yer ustune de 5000 AUD para veriyorlar her ay.

Onun disinda US'de $1.000.000.00 gibi bir parayi ekonomilerine kazandirirsaniz, size vatandaslik verebiliyorlar. Cocugunuz orda dogarsa, 18 yasina geldiginde size vatandaslik talep edebiliyor.

Avrupa'da Avusturya MBA ve phD'yi (hepsi birarada) yaptiginizda size vatandaslik veriyor. Bunun icin Almanca lazim
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (03.01.15 14:27:36 ~ 14:35:08) 
Takipteyim

Sikerler ya diyip çekip gitmek aklımdan çıkmıyor açıkçası

Böyle bi olayı arkadaşım yapmış zamanında kanada vatandaşı şuanda orada mutlu gelmiyor geri falan
nasıl yaptığını pek anlatmıyor biraz sıkıntılı durumlar varmış hatırlamak istemiyor bende sormuyorum

Master için burs falan bulsam direkt giderim yani

Az ERASMUS kovalamadım da yapmadılar!
  • indescribable  (03.01.15 14:28:32) 
Oha avustralya iyimiş 50 günde giderim herhalde ahah


  • indescribable  (03.01.15 14:29:40) 
şimdi kendi adıma cevaplayım o zaman ben direk sikerler diyip kendi başıma gitmek istiyordum. ha diyorsanız parasız olmaz. o zaman ailemden yardım almam daha ince eleyip sık dokuyarak düşünmem gerekecek.


  • jjwa  (03.01.15 14:32:25) 
Adeta beni tarif etmişsin. Tam olarak dediğin şekilde Hollanda'ya yerleştim geçen sene, daha vatandaşı olamadım tabii, 5 sene burada legal olarak kalman, daha sonra başvurup onaylanman gerekiyor.
Mühendislik yapmak istemiyorum demişsin, ama buraya mühendis olarak gelmen başka türlü gelmenden çok daha kolay. Bazı mühendislik alanlarında eleman açığı var, ve bu alanlarda Türkiye'den, Yunanistan'dan vs eleman almaya olumlu bakıyor şirketler. Yalnız cebinde hiç para olmadan gelirsen bırak bankadan kredi almayı, oturacak ev bile bulamazsın. Neden parayı alıp ülkesine kaçabilecek birine kredi versinler ki hiç bir teminatları olmadan? Parasız mümkünatı yok, turist vizesi bile vermiyorlar ki hesabında para gösteremeyene. 80 yaşındaki anneanneme vize vermek için benden maaş bordrosu istediler.

  • witcher  (03.01.15 14:40:26 ~ 14:42:08) 
ne kadar para lazım diyorsun mesela gelmek için witcher? mühendis olarak gelme şansım varsa onu da yapabilirim yapmam demiyorum. baktım keyif almıyorum bir süre para biriktiririm istediğimi yapmak için yine yaparım. baktım keyifli geçiyor öyle devam ederim.


  • jjwa  (03.01.15 14:56:02) 
Hassiktir hauahauahah. Avustralyaya kacak girince avustralya vatandaslik mi veriyomus. Avustralya hakkinda duydugum en fantastik soylenti bu herhalde. Avustralya televizyonlarinda kacak gelmeye calismayin geminizi batiririz duye reklam donuyo aq. Reklamveren de hukumet dogal olarak.

Cok vasif istemeyen vizelere bakacaksin. Avustralya ve yeni zelandanin work and holiday vizeleri var 1 yillik. Hemen hemen ayni olanaklara ve sartlars sahipler. 15 bin tl haricindepek bir sey de istemiyorlar
  • baldur2  (03.01.15 15:19:55 ~ 15:35:59) 
Bi de 5000 dolar para. Oha aq. Sallanir ds bu kadar sallanmaz. Biz niye yasal olarak geldik enayi gibi o zaman. Dur ben bi cikayim botla tekrar gireyim.


  • baldur2  (03.01.15 15:22:36) 
Baldur bu benim uydurdugum bir sey degil. Bir ozzie arkadasin soyledigi, aksama link alip buraya koyarim. Orda pakilerle takila takila onlarin karaktersizligini almissin.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (03.01.15 15:47:30) 
Karaktersizlik ne alaka cahil? Ozzie degil aussie. Pakilerle takildigimi nereden biliyorsun? pakilerin karaktersiz oldugunu nereden biliyorsun.

youtu.be
Bak bakalim botla gelenleri neler bekliyomus.
  • baldur2  (03.01.15 16:03:38) 
@düşünüyorum öyleyse vurun 'a ben de mesaj attım ama cevap vermedi. Bana da çok saçma geldi. Kaçak gelenlere vatandaşlık ve her ay 5000 dolar? :s yani yıllık asgari ücretler 30-35 bin civarı diye hatırlıyorum. bu da ortalama 3 bin lira yapar. Asgariden çok veriyorlar yani her ay :D şaşılacak iş. bedavaya yaşıyorsun çalışmadan etmeden :D kalacak yer de var. ohoo


  • secilmis uye  (03.01.15 17:04:37) 
Of Brit Slangden de anlamiyorsun, biz cahil oluyoruz. Bu kafayla yasamaya devam et sen orda. Vatandasligi alsan da asla bir avustralyali olamayacaksin. Kalibreni belli ettin zira. Pakileri benden iyi taniyamazsin, ingilizim, burda dolu var.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (03.01.15 19:07:23 ~ 19:25:12) 
@jjwa kişiye göre değişebilir ama biz 2 kişi (ve 3 kedi) geldiğimiz için ev tutma, kedilerin masrafları falan derken bir 50bin lira harcadık sanırım. Buna burada 3 ay kadar iş aradığım bir dönem cepten yememiz de dahil. Muhtemelen tek başıma gelmiş olsam yakaşık 20 bin lira civarında olurdu harcamalarım. Mühendisler için çalışma şartları Türkiye gibi değil bu arada, haftada 40 saat çalışma, hafta sonu ya da akşam kimse iş yükemez, aramaz etmez. Daha rahat yani.


  • witcher  (03.01.15 23:46:52) 
Bos beles saldirmayi birak da link ver. Kisisel olarak saldirma. Avustralyali olmak istedigimi nereden cikardin anlamiyorum ki. Nasil gerzek bi tartisma kulturun var senin. Bir de ingilizim diyom hahaha. Git once aussie nasil yazilir onu ogren. Pabucunub ingilizi. Burda da o kadar pakistanli yok. British slang yapmismis. Gerizekali seni. Linki ver linki. Kira yok ayda 5000 dolar oyle mi.


  • baldur2  (04.01.15 01:26:23) 
anca hakaret edersin boyle, kisisel saldirma deyip, gerizekali demek de muazzammis. tipik bir turksun =DDD sore loser seni. anadilimi de bir turk ogretecek bana ahdgahjsf git boyacilik yap sen orda anca, asdhfagshc


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (04.01.15 02:27:20 ~ 02:28:16) 
Ben sana bir sey demiyorum artik. Her sey ortada. Takdir duyuru halkinin.


  • baldur2  (04.01.15 02:50:50) 
Sen necisin peki ingilterede. Bak avustralyanin guzel yani ne biliyor musun. Boyaci olan adam doktor veya avukat gibi bir adam tarafindan kucumsenmiyo. Cunku meslek meslektir. Onlardan asagi kalir bir sekilde de para kazanmiyoe degil. Yani insanlari yaptiklari ise gore yargilamiyorlar. Ay su boyaci ay bu insaatci diye. Sen ingiliz olsan bile ucuncu kalite bi insan oldugun icin boyaciligi dalga gecilecek bir sey olarak gorup asgagssgga yaziyorsun. Bu turklukle veya ingilizlikle ilgili degil ergenlikle ilgili. Baba parasi yemeyi birakip hayatin gerceklerine alisinca ogrenirsin.


  • baldur2  (04.01.15 02:55:16) 
Baba parasi mi? Babam bir turk, hayatimi mahveden adam. Dis hekimliginde okuyorum. Baba parasi degil granny parasi yiyorum. sour much?


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (04.01.15 03:04:27 ~ 03:05:54) 
Ee bi boyacidan ustun mu olacaksin mesela dis hekimi olunca.


  • baldur2  (04.01.15 03:28:11) 
Yeni mezun muhendissen ve okulun avustralya tarafindan taninan okulsa 18 aylik vize alirsin. Hem de full time calisma izni ile. Cok iyi bir firsat bu mesela gemileri yaktiysan.


  • baldur2  (04.01.15 05:29:53) 
Kosta Rika'ya yerleş bak hem dünyanın en mutlu ülkesi, hem de yasadışı yaşamak çok kolay
edit: kaçak istemiyorumu görmemişim :) yasal nasıl geliniyor bilmiyorum ama bakın benim şu kadar gelirim var diye belli bir miktarın üstünde para gösterebiliyorsan oturma izni çok kolay verilebiliyor kosta rika için.

  • delirium  (04.01.15 06:29:57 ~ 06:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.