[]

Özel hastane acili ücretli mi?

Dün akşam arkadaşım hastaydı ateşi vardı yatıyordu, gece ateşi 39 dereceye çıkıp titemeye başladı biz de acile götürdük. En yakın hastane özeldi ama sağlık sigortası özel hastaneyi karşılamadığı için devlete gittik. Orada da ateşini ölçtüler 37 çıktı(araba soğuktu bence o yüzden düştü biraz ateşi deri üstğnden aletle ölçmüşler tık diye) muayne ettiler ateş düşürücü verip, iğne yaptılar reçete yazıp yolladılar, para almadılar. Arabamız olduğu için sıkıntı olmadı ama olmasaydı da özele gitseydik para alırlar mıydı bu koşullar altında?




 
acile giden hastalar hiç hiç bir şekilde ücret alınamaz. eğer talep edilirse il sağlık müdürlüklerine bildiriniz.


  • peace.on  (03.01.15 11:19:19) 
Özel hastanelerde durum acil değilmiş gibi yapılıp farklı bölümlere yönlendirildiğini duymustum. O durumda da mı ödenmiyor?


  • jjwa  (03.01.15 11:28:19) 
acil durum halleri diye bir genelde var. sizde 37 çıkan ateş misal acil değil. özele gitseydiniz gayet de para alırlardı.
39 üstü olması gerekiyor sanırım.

  • ozdek  (03.01.15 11:32:17) 
yeşil alana yönlendirileceği için muayene ücreti alırlardı. @peace.on'un söylediği yeşil alan için geçerli değil..


  • calzoncillos  (03.01.15 11:34:27 ~ 11:35:19) 
Devlet hastanesinde sarı alana yönlendirdiler bu arada yeşilde değildik. Heralde daha esnektir bu devlet hastanesinde.


  • jjwa  (03.01.15 11:37:17) 
"kalp krizi geçiriyorsunuz" demek ücretsiz, "dil altı hapı getirin, kalbi durdu elektro şok aleti getirin." kısmı ücretli.


  • nawar  (03.01.15 11:38:07) 
Acillerin girişlerinde kapora tarzında bir muayene ücreti alabiliyorlar. İçeride doktor müdahale ettikten sonra eğer vakanın acil olduğuna kanaat getirirse sana o aldıkları kapora ücretini iade ediyorlar. Bu sayede de acil adı altında gelerek muayene olmaya çalışanların önüne geçmeye çalışıyorlar.

Durumunuz acilse özele gidin yani, korkmaya gerek yok.
  • hiko seijuro  (03.01.15 11:40:36) 
ben geçenlerde kusma şikayeti ile özel hastaneye gittim, iğne yaptılar, 10 lira aldılar sadece.


  • grimer  (03.01.15 12:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.