[]

Forecasting/ MRP BOM case analysis

Merhaba,

Bu konularda proje yapmış, okulda ödev yapmış birileri var mı?

Forecasting olursa mesela bir firma uygulaması paylaşmak istiyorum.

Eğer MRP olursa ürün ağacıyla birlikte bir MRP uygulaması

Bence endüstri mühendisleri buralardadır diye ümit ediyorum.

 
Forecasting konusunda birtakım projeler yaptım.


  • aychovsky  (02.01.15 21:50:20) 
ne seviyede bir proje olacak bu? yl doktora mı yoksa bitirme tezi mi? eğer bitirme ise, time series and moving aveerage bakın. en komplex olarak yapay sinir ağı ile basit uygulamalar yapabilirsiniz.

yl ise arma, arima, sarima falan ile boğuşulabilir.
  • gurur  (02.01.15 21:54:26) 
yl, aslında işletme bazında bir örnek yeterli benim için yani kullanabileceğim bir veri yok, tahminleme de sıkıntıyı orada yaşıyorum.


  • bonifas  (02.01.15 21:58:26) 
eğer veri yoksa gerçek uygulamadan kaçının. random veri üretip farklı senaryolar ile çalışabilirsiniz, ki bu noktada yapabileceğiniz tek alternatif bu.

tahminleme zaman serileri ile alakalı olduğundan ve verinin desenine göre geleceği tahmin etmeyi hedeflediğinden veriseti bulmanız gerekiyor. bir işletmeden veri alabilirsiniz veya az önce dediğim gibi veri üretebilirsiniz.

yl olduğundan literatüre az biraz bişiler katmanız gerekli. dolayısı ile basit adjusted or moving averageler yeterli olamaz. dolayısı ile yapay sinir ağları ile tahminleme yapabilirsiniz.

www.kitapyurdu.com

bu kitap ann for dummies gibi bir şey. eğer ingilizceniz varsa zilyon tane kaynak da bulabilirsiniz.

ek olarak arima ve sarima da yl seviyesinde kullanılabilir. ilk başta karmaşık gelebilir, ancak sonuçta çalışmanız lazım ve bi noktadan sonra halledersiniz.
  • gurur  (02.01.15 22:07:58) 
Elimde birtakım şirket verileri var, ancak bunları paylaşmam birtakım sözleşmelerle yasak. Şurada birçok veri var. İşe yarayabilir.
robjhyndman.com

Tez için yenilikçi bir tarafı olması gerekiyor. Bu yüzden, kendi hibrit yöntemini geliştirip klasik yöntemlerle karşılaştırabilirsin. Buradaki problemleri de "benchmark" amaçlı kullanabilirsin.
  • aychovsky  (03.01.15 10:23:29 ~ 10:23:39) 
tezle alakalı değil bu dersin sunumunda kullanılacak örnek bir uygulama olacak, aychovsky veriler için teşekkürler


  • bonifas  (03.01.15 11:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.