[]

Alman tarihi

Merhaba

bi paper yazmam lazım. şu iki sorudan birini seçmem lazım.. alman tarihi konusunda bilgisi olan var mı? tavsiyeler ve varsa kaynaklar tavsiye ederseniz
sevinirim..
tesekkurler

Question 2:
Throughout thousand years of history “German” and “Germany” was a quite elusive concept.
In your opinion: What is “German”? What constitutes or defines “Germany”? Has this
definition changed over the years? Please explain your opinion.
Question 3:
Germany, during the Nazi times, committed the worst atrocities and crimes ever recorded in
history. How is current Germany dealing with this horrible past? How, in your opinion,
should Germany deal with it? Please explain your opinion.

 
Ben olsam Q3'u seçerdim. Sırf 2.cümleyi aynen yazarak arasan onlarca makale bulabilirsin bence.


  • manuel mandalina  (02.01.15 16:33:59) 
Bence 3. Almanlar gecmisleriyle yasalarla ve toplumsal isbirligiyle yuzlestiler. Neredeyse adolf ismi almancadan silindi. Alman erkek cocuklarina sanirim konmuyor artik adolf ismi. Nazi selami, hitler biyigi, swastika gibi simgelerin saka amacli kullanilmasi bile yasak. Ve sanirim yahudilerden ozur dilediler. Tazminat olayini bilmiyorum. Muzeye cevrilen kamplar var. Nazi propagandasi buyuk suc almanyada. Kaynak bilmiyorum ama googleda arastirabilirsin. Basla mesela Almanyadaki soykirim muzeleri. Almanyada swastika dovmesi yaptirmak suc mu. Veya yillara gore adolf isminin konma orani. Bunlari arastir bence.


  • baldur2  (02.01.15 16:38:55) 
soru 3 daha kolay. soru 2'yi açıklamaya benim diyen tarihçinin gücü yetmez. o kadar ki almanya'nın nerede başlayıp nerede biteceğine 2. dünya savaşının galipleri bile karar verememiş. çünkü alman veya almanlık kavramını açıklasanız, bu sefer avusturya'yı nereye koyacaksınız. mesela örnek vereyim şu anki alman milli marşı 1918'e kadar avusturya'nın milli marşıydı. tam bir tarif kolay değil. onun dışında danzig'de, schleswig holstein'de, isvriçre'nin kuzey kantonlarında, belçika eupen'de (almanca konuşan toplululuk) almanlar var. o yüzden o soruyu tavsiye etmem.

3. soru daha net ve cevabı belli bir soru.
  • 4 tepeli  (02.01.15 17:16:27 ~ 04.01.15 17:49:03) 
Q2 yi seçerdim ben. burada yapman gereken klsaik alman milliyetçiliği ile fransız milliyetçiliğini karşılaştırmak. sonra milliyetçilik literatüründen bir kaç adamı ekleyip onların açıklamalarına göre alman milliyetçiliğinin nasıl değiştiğini söylemek.


  • vartuhi  (02.01.15 17:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.