[]

Regl döneminde spor yapmanın sakıncası var mı?

Epey ağır regl dönemlerim oluyor. Kendimi ve ayklarımı sıcak tutumaya dikkat edersem ağrı olmuyor ama tansiyonum düşüyor ve inanılmaz halsiz oluyorum. (kanamam çok oluyor )

Şimdi bu durumda pilatese ara veriyorum ben. Ama 1 hafta boyunca ara vermek de motivasyonumu düşürüyor. Ne önerirsiniz?


 
Pilates spor değil zaten. Hareket halinde olmak metabolizmanın daha düzenli çalışmasını sağlar. Bence devam etmelisin.


  • arnold schwarzeneger  (02.01.15 14:04:58) 
Bildiğim kdarıyla spor ağrıları azaltıyor.


  • whoosie  (02.01.15 14:06:40) 
Ben yukarida yazanlarin hepsine inandim, regl doneminde spor yaptim ve hayatimda ilk kez bayildim. Cok da yuklenmemistim kendime.


  • letheavendangered  (02.01.15 14:09:40) 
Çok zorlanmayacak şekilde, sırt ve kol egzersizleri yapayım en azından. Karın harakati yaparsam sanki kanama çoğalacakmış gibi hissediyorum.


  • old possum  (02.01.15 14:12:43) 
ilk 1-2 gün dinlenin. karnınızı, ayaklarınızı sıcak tutun ama 1 hafta boyunca ara vermek ne demek?

abartıyorsunuz diyorum. kimse 1 hafta boyunca yerinden kalkamayacak kadar ağır regl olamaz.

tam tersi adet sancılarının geçmesi için kalkıp yürümeniz öneriliyor.
  • mea maxima culpa  (02.01.15 14:24:29) 
Aynısı bana da oluyor. Sporu geçtim, evden dışarı bile çıkamıyorum ilk gün. Devamındaki günlerde spora gitmeyiş nedenim tamamen hijyenik. O dönemde spordaki vücut havlularını kullanmak istemediğimden. Bir zararı olmaz ve faydası olur gerçekten, ama ilk gün değil. Tansiyon kötüyken dinlenmek lazım. Sonuç olarak ilk gün dinlenin, gerekliyse 2. gün de dinlenin ama 1 hafta boyunca ara vermeyin bence de. 1 hafta boyunca aynı yoğunlukta olmuyordur zaten reglin etkileri.


  • m e l t e m  (02.01.15 14:43:36) 
@mea maxima culpa bir hafta boyunca öyle regl olunuyor :D


  • freya  (02.01.15 14:53:55) 
@meltem ben her zaman kendi havlumu yanımda taşıyorum. aslında havlu değil bir peştemalım var. peştamal küçük her çantanın içine giriyor, yer kaplamıyor. havlu ile kıyaslandığınıda çok pratik, çok rahat, güzel kuruluyor, çabuk kuruyor. tavsiye ederim.

saçlarınız için de oradaki havlulardan yararlanın.
  • mea maxima culpa  (02.01.15 14:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.