[]

Öğretmen maaşı

Burda bahsedilen ek derssiz hali mi?
fotogaleri.hurriyet.com.tr



 
20 yıl çalışıp ancak alabiliyorlar, en kıdemlinin maaşı bu. çakal hürriyete bak.

ek derssiz 2.200 falan 8-9 senelik öğretmenin maaşı. 15 saat derse giriyorsa sadece bu maaşı alıyorlar. eğer ihtiyaç varsa okulda 15 saat daha derse girerse işte 700 lira falan daha ekleniyor maaşın üstüne.
  • merena  (02.01.15 13:36:23) 
Annem 17-18 senelik öğretmen, ek dersle 2900 civarı alıyordu gerçi liseye geçti 3000i geçiyor olabilir.


  • Lim5  (02.01.15 13:41:34 ~ 13:42:48) 
Annem 25 yillik ogretmen 1/4 de.
net maasi 2.450
ek ders hariç.

Calismayan es yardimi da 100 lira falandi.
cocuk yardimi da 14 15 lira bisey.

Bordrodan bakmistik.
  • rayde  (02.01.15 13:59:59) 
O değil de kamu avukatları için verilen rakamlar uçmuş ki ne uçmuş... 1/4 avukat 4340 alıyormuş. Nerde, hangi kurumda alıyorlar acaba, bize niye vermiyorlar? Tabii bunun içinde eş yardımı, çocuk yardımı, 869 TL vekalet ücretini de eklemişler.
Madem ek ödemeler ekleniyor, doktorların, hemşirelerin aldığı döner sermayeleri, öğretmenlerin, üniversite hocalarının aldığı ek dersleri falan da ekleyin. Veya her meslekten aynı derece/kademedeki personelin çıplak maaşını yazın da görelim bakalım. Olayın kaynağı şu; bir ajans haberi hazırlayıp abonelerine geçiyor, onlar da neresinden görmek istiyorsa o açıdan veriyorlar.

  • mim  (02.01.15 14:37:12) 
devlette aynı görevi yapan herkes aynı maaşı almaz. kişilerin maaşını değiştiren birkaç husus var. bunlardan biri kıdem. gazetenin söylediği rakam 1/4'ü yani en üst seviye bir öğretmenin derecesi. üniversite mezunu bir memurun 1/4'ü olabilmesi için ortalama 20 sene çalışması gerekir. ikinci ölçüt aile yardımı. evli bir öğretmen bekar bir öğretmenden bir miktar fazla maaş alır. hele çoluk çocuğu varsa ve eşi çalışmıyorsa o maaş daha da artar. gazetenin verdiği rakam tüm bu yardımları içeriyor. o maaşa, ek ders ise dahil değil. çünkü ek ders kişi ve saate göre değişiyor. çok sayıda öğretmen arkadaşım var, az çok gelirlerini biliyorum.


  • 4 tepeli  (02.01.15 18:58:16 ~ 21:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.