[]

fotoğraf makinası sorusu

arkadaşlar benim oğlan hala çok şirinken fotoğraflarını çekeyim anı olarak kalsın arada hanımla bakarız yaşlanınca duygulanırız falan diye iç geçirdim.

vesikalık çektirdiğim yerde ikinci el bi makina vardı. shooter yazılmıyor olabilir ama artık çekme kapasitesi sanırım, adam yeni değişti 20000 gider dedi. d70-s modeliymiş nikon'un. 700 tl dedi. nasıl sizce uygun mu?


 
d70s çok güzel makinadır ama eskidir sizi kesmeyebilir. ekranı çok küçük megapixeli de şimdikilerle yarışamaz. eğer slr kullanıcısı değilseniz o fiyata güzel kompaktlar var. ayrıca fiyata lens dahil mi, dahilse nasıl bir lens onu da sorgulamak lazım. benim ilk dslr makinamdır d70s hala saklarım gövdesini de lensini de.


  • ytse jam  (02.01.15 09:37:42) 
Merhaba. Lütfen D70, D70S gibi modelleri almayın. Onlar çok eskidi. Size önerim: www.akakce.com
Teşekkürler.

  • empty man  (02.01.15 09:43:35) 
Madem butceniz sinirli panasonic lumix serilerine bakin. Tam bir fiyat/performans canavaridirlar.


  • halitkin  (02.01.15 09:58:54) 
bu konu dipsiz bir kuyudur. her kafadan bir ses çıkar, hiç karar veremezsin.

şahsi düşüncem bir teknoloji marketine git ve canon, nikon, panasonic alayını dene. hangisinin kullanımı, menüsü kolayına gelirse onun ikinci elini filan al.

ha ayrıca amacın sadece ufaklığın fotoğraflarını çekmek ise d70s de yeter. ama 700 pahalı gibi geldi bana.

www.sahibinden.com
  • teritori  (02.01.15 10:12:58) 
fotografcidan makine alinmaz. onun shutter ömrü cok azalmistir, bir süre sonra köklü bir tamirat gerektirebilir.


  • jaygatsby  (02.01.15 10:50:59) 
d70 en az 7 8 senelik alet aman diyeyim. bütçeyi söylerseniz ona göre bir şeyler önerilir. istanbuldaysanız hayyam pasajına gidin sirkecide. orası işin merkezi. bilen bir arkadaşınız da varsa temiz güzel bir şey alırsınız ikinci el.

d70 tarzı bir şey istiyorsanız canon eos 650d veya nikon d5200'e bakın ikinci el. sizin baya bir süre götürür.
  • argent dawn  (02.01.15 10:56:48) 
madem hayyam konusu açıldı oradan devam edelim.

baba gir hayyamai tam karşında babataş fotoğrafı göreceksin.
gir içeri, "bütçem bu, ne alayım sizde uygun ne var" diye sor. emin ol onlar en iyisini önerirler sana.

en azından bundan 3-4 sene önce öylelerdi. şu anda durum nedir bilemiyorum.
  • teritori  (02.01.15 12:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.