[]

Adsl modem sorunu

İş yerinde 4 makineye internet bağlantısı sunan modemimiz bu gün saat 17:30 gibi internet bağlantısını bir anda kesti.. Modemi bir daha açıp kapatarak düzelteceğimi düşündüm ama malesef sorun hallolmadı.. Daha sonrasında ttnet'e telefon açtım, telefondaki görevli "bağlantının olduğunu, modemin ayarlarının kaçtığını ve ayarları bir kere daha yapmam gerektiğini" söyledi.. Modem olayları da beni aştığı için bilgisayarcı bir arkadaştan yardım aldım.. ancak arkadaş ayarları düzgün yapmasına rağmen sorun yine de hallolmadı.. sonra hemen ttnet'e bir kere daha telefon açtık.. Durumu bir kere daha ilettik.. Sonrasında anlaşıldı ki modemin dsl bölümündek "act" ışığı yanmıyor.. Ttnet'e arıza kaydı yaptıktan sonra görüşmeyi bitirdik.. Artık ne zaman ilgilenirler bilmiyorum..

1- Bu "act" ışığının yanmaması telekomdan kaynaklanan bir durum mudur yoksa teknik bir sorun mu var ? Daha doğrusu bu modemlerdeki act ışığı ne anlama gelmekte ?

2- Modemin markası pikatel.. 4 bilgisayara birden internet sağlıyor acaba ağ ile ilgili bir ayarsızlık söz konusu olabilir mi ?

 
eğer dsl bölümündeki "act" adsl olduğunu belirten ve sürekli yanan ışık mı yoksa yanıp sönen bir ışık mı? eğer adsl ışığı ise ve yanmıyorsa sorun ttnet de yüksek ihtimal. data ışığıysa eğer o act ışığı o zaman modemin ayarları bozuktur ve modem bozuktur. sanırım modemin ayarlar bozulmuştur. ağ ile ilgili bir yarsızlıktan ziyade sorun nette.


  • sokak cocugu  (07.08.09 21:17:24 ~ 21:18:13) 
led etiketlerinden anladiğima göre act aktivite anlamına geliyor. Bu durumda adsl ışığı yanıyor değil mi? Modem arayüzünde ip aliyor ve port oturuyor olarak görünüyor mu? Örneğin 1024/256 hız IP adresi:85.x.x.x gibi. Bir de modelini yazsaydınız daha cok yorum yapardık. Eğer adsl var ve ip almış durumda ancak sayfa açamıyor iseniz daha başka bakmak gerekir.


  • ned flanders  (08.08.09 01:15:34 ~ 01:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.