[]

Şirketlerin Günlük Yemek Ücreti

Selam herkese.

2.5 senedir çalıştığım bir şirket var ve aylık yemek ücretlerimiz hep düşüktü, şu an aylık 140 tl alıyoruz. onu da vergisi sigortası bilmemnesi diye artık maaşla yatırmak yerine sodexo yemek kartına çevirdiler. neyse. önümüzdeki hafta içinde toplantı yapılacak yemek paralarının arttırılmasıyla ilgili. internetten biraz baktım, aslında uyanmam sodexonun sitesi sayesinde oldu. yatmış mı diye bakmak için girdiğimde günlük yemek bedeli istisnası 2015 için 14 tlye yükseldiğini görünce araştırdım. arkadaşlarımdan fikir aldım ortalama 250-300 civarı alıyolar genelde. kanuna göre üst limit 13 buldum ben mevzuat, vslerde ama 14 yazan yerler var resmi olmayan. üst limit var ama alt limit yok yani şirket günlük 3 tl veriyorum lan dese resmi itiraz dayanağımız yok resmen. bu işin kanunu nedir, aslını bilen var mı ve şirket çalışanları olarak aylık ne kadar yemek parası alıyorsunuz buyurunuz.

www.alomaliye.com adresinde "Hizmet Erbabına" diye aratırsanız 13 tl,

www.mevzuat.gov.tr burada da 23/8'e bakarsanız yine 13 tl üst limit.

 
Kurumsal bir firmada 13 TL veriyorlar günlük.


  • cakabo  (01.01.15 23:46:25) 
Gunluk 13 aliyoruz açız.


  • divit  (01.01.15 23:47:16) 
Vergisel açıdan bakacağım olaya;
Gelir Vergisi Kanunu'na göre 2013 için istisna tutarı 12TL

Ama şirketin size vermesi gereken bir alt tutar olup olmadığı konusunda hukuki bilgim yok.

Bu 12TL de vergiden müstesna tutulan kısım. Size 15TL'lik yemek tutarı da verebilirler ancak bunun tamamı istisna olmaz. Ancak 12TL'si istisna olur, 3TL vergiye tabidir.
  • Tyler89  (01.01.15 23:49:08 ~ 23:50:13) 
Kurumsal bir firmada yemekhanenin tadilatta olduğu süre zarfında günlük 10 TL verdiler.


  • hrskrs  (02.01.15 00:10:56) 
net 7 tl,
yemek var 5 tl.

  • yapma volkan  (02.01.15 00:15:03 ~ 00:15:17) 
öncelikle işverenin yemek parasını karşılamasıyla ilgili bir zorunluluğu yoktur. Yol ve yemek yardımları iaşe ve ibate olarak geçer ve ticari kazancın tespiti açısından kabul edilen bir giderdir. Yemek giderlerinin işveren tarafından karşılanması sadece genel kabul görmüş bir uygulamadır. Bu yüzden, size değil 3 lira, yemek parası vermiyoruz deseler de bir hak iddia edemezsiniz.

Belirtilen bu 14 liralık üst sınır, ticari kazanca gider olarak yansıtılabilecek kdv hariç maksimum rakamı ifade eder. 14 liraya kadar olan yemek yardımları, sigorta primlerinize kazanç olarak yansıtılmaz, gelir vergisi olarak kazancınızdan düşülmez. 14 liranın üstündeki iaşe bedelleri, ücret olarak nitelenir ve kesintiye uğrarsınız.
  • fucking machine in my head  (02.01.15 00:36:56 ~ 00:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.