[]

Sporsuzluk ve mutsuzluk

2 yıl önce bir dönem depresyondaydım, ufak bi ilaç kullanmak zorunda kaldım. Bünyeyi belleyince kendisi ,kilo da aldırınca ilacı bıraktım 1 yıl kullanım sonucunda. Neyse bıraktığımdan beri spor yapıyorum. Hayatımda stres faktörü bolca bulunmasına rağmen spor bu sıkıntıları daha kolay aşmama ve abartmıyorum bu sıkıntıların çok basit olarark algılanmasına yardımcı oluyor. Spor yapmak sanki eski günlere dönmemek(depresif ve şişko mod) için bi kurtarıcı gözümde. 4-5 gündür havalardan dolayı spor yapamıyorum, bi rahatsızlıgımdan dolayı havuza da gidemedim. Evde çıldırıcam. Her şey kafama takılmaya başladı, i daha bi hafta önce "hallederiz yaa" dediğim sorunlar şimdi kafamda dönmeye ve sıkıntı vermeye başladı. Ne olmuş bana? Bağımlı mı olmuşum spora? Normalde evde de bişiler yaparım fakat annemler geldi,herkes bi odada ev kalabalık oluyor onu da yapamadım.




 
çok spor yapanlarda sporun bağımlılık yapabileceğini okumuştum, dopamin salgısından ötürü.

internet, uyuşturucu, sigara bağımlılığından çok daha iyidir tabii.

kendini kasma ama fırsat bulursan evden kaç spor yap derim.
  • efrasiyab87  (01.01.15 23:11:28) 
Hayat aynı hayat ,4-5 gündür sürekli gözüm yaşarıya durup dururken sıkıntılar basıyor annemler burda olmasına rağmen.


  • Lola90  (01.01.15 23:12:47) 
sabah erken kalkıp koşuya kaç mesela?

klasik ekmek almaya gideyim dedim birazda hava aldım dersin.

gerçi kar yağmur var bayağı.
  • efrasiyab87  (01.01.15 23:14:53) 
sportif insanlar bir soruda ben sorayım, sporu nasıl alışkanlık haline getiriyorsunuz ben 3 haftadan sonra üşengeçlikten bırakıyorum hep?


  • efrasiyab87  (01.01.15 23:18:03) 
ben de 2 haftadır gidemedim, sanki bi anda 5 kilo aldım göbeğim falan fırladı gibi hissediyorum. ağrılarım hemen geri dönüyor zaten. keyfimi en çok yerine getiren şey spor zaten şu sıralar. gitmeyip evde durdukça akşamlar bitmiyor resmen fenalık basıyor. hiç ara vermemek lazım gerçekten. havaya falan katlanıp devam et sen de. bağımlı olmuşsan da ol bence sıkıntı yok, hatta herkes olsun.


  • bxgx  (01.01.15 23:26:03) 
Kullandiginiz spor salonu kapali olanlardansa ona gidin derim. Acik havada kosmak daha iyidir ama kapali spor salonunda da hic yoktan enerjinizi atmis olursunuz, rahatlarsiniz.

Yanlis hatirlamiyorsam Bogazicinde okuyordunuz, ucaksavar salonu ucretsiz :) (havuz dediginize gore Hisardaki spor salonuna da gidebiliyorsunuz diye tahmin ediyorum, hic degilse kosun.)
  • ruhi mucerret  (01.01.15 23:33:14) 
O olay uzun süre spor yapan insanların hemen hemen hepsinde var cidden kafayı yedirebiliyor.Ben sporsuz yapamam derdim 2 gün gitmezsem kafayı yiyordum allah bi sakatlık verdi 7 ay uzak kaldım salondan. İnsan alışıyor buna şimdi tekrar başladım ve göründüğü kadar kötü değil. Bunu hayatın bir parçası yapmak çok güzel ama takıntı derecesine geldiğinde ara verip uzak kalmak ve ne olacağını tecrübe etmek en güzeli benim nazarımda. Sakatlıksız bol sporlu günler!


  • muffinkek  (01.01.15 23:39:40) 
@efrasiyap87

ben bir büyük hedef ve yanına da 4-5 küçük hedefcikler koyarak bunu sağlıyorum.
Mesela ilk kez spor salonuna başladığımda duruşumu düzeltmek için 17 yaşımda başlamıştım. (aile zoruylaydı düşün o kadar uzaktım o işlerden)

sonra faydasını gördükçe kendimi hep bu yönde motive ettin.
+70 dakikanı harca 2 gün fit gez falan diyorum kendi kendime bu en bohemli ne biliyim soğuk,hiç spora gidilmicek durumlarda falan.

1)Yaza kadar şöyle olmak istiyorum! diye bir hedef belirleyip
yanına da
+nisana kadar gömlek giyebilecek seviyeye geleyim
+vücudumu alkolün-sigaranın etkilerinden arındırayım

vs gibi ufak hedefcikler serpiştirebilirsin.

Sporun tadı bence 5-6. haftadan itibaren çıkıyor,en sağlam sporcu bile ara verdiyse ilk 2-3 hafta bir ısınır,vücudu hazırlar zaten,işin bana göre de en çileli kısmı o zamanlar.
işte asıl ödülü bir kez görsen şöyle 2. ayı falan geçip o zaman ben ve diğer insanlar gibi spordan vazgeçemezsin.

*kendini iyi hissettiriyor.
*istediğini özgürce (nispeten) yiyebiliyorsun.
*Omurgan,vücudun güçleniyor (yaşlılık dönemine yatırım yapıyorsun)
*özgüven artıyor.
*gün içinde sabit bir planın olunca kalan günü organize etmen daha kolay oluyor,bu seni daha disiplinli ve düzenli yapıyor.
*cinsel açıdan performansı olumlu etkiliyor;)

daha neler neler.
  • rudeboy  (01.01.15 23:48:49) 
Endorphin junkie olmuşsun.


  • arnold schwarzeneger  (02.01.15 07:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.