[]

deli olup deliliğini saklayanlar kimsenin yanında özgürce davranamazlar mı?

Merhaba arkadaşlar.
Merak ettiğim şey aynen başlıktakşi gibi, gerçekten çılgın olanlar ama bunu kimseyle beraber yaşayamayanlar hep kendilerini saklamak insanara başka göstermek zorunda mı kalır? toplumdan farklı olanlar nasıl hayatlarını paylaşabilecek bir arkadaş bulurlar? bulan var mı?
teşekkürler.


 
denk gelirsen ancak. yoksa zor. toplum kuralları diye bir şey var (yazılı olmasa da).

bazılarınınki ise zamanla sönüyor ve odun haline geliyor. istemeseler bile.
  • thracian  (01.01.15 22:33:13) 
Deli dediğimiz bir tip değil ki, tip tip, seviye seviye. Bazıları geçici bir süre sonunda iyileşerek hayatının fonksiyonelliğini yeniden kazanıyor ve hayatına devam ediyor. Bazıları iyileşmeden fonksiyonelliğini koruyor. Bazıları uzun süre aynı fonksiyonelliği kazanamıyor. Deli olmayanı ile birlikte olanı var, kendi gibi birini bulanı da, hiç kimse olmadan hayatına devam edeni de, hiç umut olmayanı da. Hafif paranoid şizofren biri ile beraber olmakta bir sıkıntı yok ama klinik sosyopat hayatını top gibi eline alır oynar.
İmza: Bir "deli" ile uzun süre birlikte olmuş bir kişi

  • aychovsky  (01.01.15 22:38:23 ~ 23:21:38) 
delilik ne size göre acaba?
Farklı olmak delilik mi? Hem herkes herkesten farklı farklı, bu farklılıkların boyut farkları falan mı oluyor acaba?
Öncelikle çılgınlık delilik değildir, bunda anlaşalım. Çılgınlığı deli olarak görüyorsanız normalsinizdir diye şöyle genellememi de yapayım.

Hayatta bazı durumlarda genele göre farklı düşünmek/hissetmek/uygulamaktan ise kastınız her zaman o konular üzerine sizin gibi düşünen insanlar bulursunuz.

Hem hayatı paylaşabilecek arkadaş dediğimiz kavram da seni sürekli değiştirmeye ve törpülemeye çalışan insanlar değildir. Elbet bulunur.
  • bi bipolarin guncesi  (01.01.15 22:41:07) 
Delilik o kadar dramatik bir şey değil. Mevzu kendini yeterli ve doğru hissetmekte. Sen deliliginde diretirsen topluma bi yerinden kanalize oluyorsunuz.


  • damdanakan  (01.01.15 23:03:29) 
psikopat bir film izlemiştim. orada sorunlu bir tipti kendini süper kahraman zannediyor ve geceleri millete yardım etmeye falan çalışıyordu. ama gündüz iş yerinde çalışırken aşırı asosyal bir tip profili çiziyordu. bu durum ofisteki herkesin dikkatini çekiyordu ve herkes sürekli bu elemanı izliyordu. tabii bu durum adamamızı daha da rahatsız ediyordu. müdürü bir gün bunu kenara çekip aşağı yukarı şöyle dedi; bak adamım silik bir tipsin insanlarla konuşmak istemiyorsun ve aşırı asosyal olmak senin tercihin ama bu şekilde en marjinal tipten daha da çok ilgi çekiyorsun. o yüzden basit bir insan gibi davran, d. günü olanı tebrik et, sabahları bir kaç kişiye günaydın de. kahve al iç. o arada insanlara naber falan de. daha rahat edersin vs gibi şeyler.


  • ground  (01.01.15 23:20:23) 
Hayir, bulamiyoruz.


  • delifaruk  (01.01.15 23:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.