[]

aksam aksam azarlayıp yerin dibine sokan evsiz mendilci

bugün izinli olduğum için sultanahmet taraflarını elimde kahveyle turluyordum. derken önümü 40 yaşlarında kılık kıyafeti çok da salaş olmayan bir adam kesti. bi mendil alır mısınız dedi? dilenciler ve tacizci seyyarcılarıyla ünlü bir istanbul vatandaşı olarak istemsizce bozuk yok diyip devam ettim. ama adam arkamdan bağıra bağıra,

-vicdan yok mu vicdan? bu havada evsiz birinden mendil almıyorsunuz. insanlık kalmamış. dedi.

normal şartlarda hakkını, hukukunu bilen ve tepkisini de sonuna kadar veren biriyim. ama söz konusu vicdan olduğu için adama sadece utanç içinde "ne alakası var abi" diye cevap verip uzaklaştım; zira adama hak veriyordum. benim kılık kıyafetim ve keyfim yerindeydi. eve geldiğimden beri kafamdan çıkmıyor. sadece tarafsız yorum yapmanızı istiyorum.

 
adamın işi o. vicdandan para kazanıyor.


  • sutlu nescafe  (01.01.15 19:43:45) 
yerden taş arar gibi yapaydın o zaman kaçıyorlar. ne para vercen bu şbnelere yav günlük kazancı hepimizden fazla


  • divit  (01.01.15 19:44:15) 
adam öyle bu işlerin kurdu birine benzemiyordu. gerçekten ihtiyaç sahibiydi.


  • mayeskuel  (01.01.15 19:45:31) 
Adam duygu sömürüsü yapmaya çalışmış. Vicdan lafını kullanarak. Böyle satıcıların bende dilenciden farkı yok. Alacağım varsa da almam.

Ama ne zaman ki kendi halinde bir köşede birşeyler satan birini görsem ihtiyacım olmasa da almaya çalışırım birşeyler. özellikle yaşlıysa.

kafana takılmasın bence. Adam tam da yapmak istediğini yapmış, senin vicdanına oynayarak.
  • innerbliss  (01.01.15 19:45:33) 
Gerçekten mazlum ve yardıma muhtaç birisinin vicdan konusunu yüzünüze vuracağını zannetmem. Böylesi saldırgan olabilecek kadar zihin gücü yerinde olan adam da her türlü hayatını idame ettirebilir.

Gerçek yardıma muhtaç olanlar, karton toplayanlar ya da semt pazarları kaldırıldığında yerden çürük meyve-sebze toplayanlardır ki onlar dilenmez ya da mendil satmaz.
  • hiko seijuro  (01.01.15 19:46:23) 
Şimdi herkesin başına herşey gelebilir. yarın biz de kendimizi o durumda bulabiliriz..
Ancak;
Sen onun durumuna düşsen, gerçekten insanlara duygu sömürüsü yaptırıp zorla mı birşeyler satmaya çalışırdın?
Hiç sanmıyorum.
  • innerbliss  (01.01.15 19:47:19) 
özellikle haliç içi ve eski istanbul etrafında dilenen bir şey satmak için direten tiplerin ihtiyaç sahibi rolü yaptıkları kesindir. bunu yiyecek kadar keko olmayın.


  • fukka  (01.01.15 19:56:16) 
s*ktirsin gitsin arkadaşım. sen gönlünü ferah tut. duygu sömürüsü ile insanlara vicdan azabı çektirme yöntemi ile para kazananlardan nefret ediyorum.


  • nawar  (01.01.15 19:56:35) 
öyleymiş de böyleymiş de.
adam o soğukta mendil satarak sizden fazla kazanıyor diye aşağılamalar,hor görmeler..
yani hasbelkader üç beş lira cebine para koyan herkes kendini bir adam yerine koyup kazanamayanı,sokakta mendil satanı klişe ve sığ ithamlarla yargılayıp etiketliyor.onlara göre mendil satıyorsa ya ihtiyacı vardır ya yoktur.laf soktu mu ha kesin parası vardır,benden fazla para kazanıyordur.
o adamın öyle olamayacağına dair şu kadarcık bir acaba sorusu bile iliştirilmez.
ayrıca sizden fazla kazandığı için madem hor görüyorsunuz hergün küfrettiğiniz ttnet'ten,samsung'dan ve bilmem ne pizza şirketlerinden de alışveriş etmiyor musunuz? üstelik paranızın karşılığını alamadığınız için orda burda afişe etmiyor musunuz? bunlardan da yapmayın arkadaş alışveriş?
paran olur olmaz,vermek istersin istemezsin bunlar herkesin kendi bileceği,kendi vicdanının cevaplayacağı sorular.ama şu insanları etiketleyip hor görenler yok mu bunların 70 yaşındaki teyzenin parasını suya atan zabıtalardan zerre kadar farkı yok gözümde.
  • rakicandir  (01.01.15 19:57:26 ~ 19:58:27) 
@rakicandir gel panpa mecidiyeköye aç bi karton, koy bir suriye pasaportu ya da eline bir velet al.
saatte 60 tl kazanamazsan gel yüzüme tükür, 5 saat takılsan 300 tl ayda eder 9000 tl.

o teyzenin cirosunu bilmiyorum bakmak lazım, gerçi o yem satıyorsa bir dilencilik-sinyalcilik durumu yok onlara kızamıyorum
  • divit  (01.01.15 20:03:30) 
ben yaşasaydım aynı şekilde arada kalırdım muhtemel. ama şu an yapacağım yorum:
bağırarak evsizliğini bağıra çağıra herkese duyurması, ve bunu sultanahmet civarında filan yapıyor olması.. çok bilinçli hareketler gibi. bence üzülmeni gerektirecek biri değildir..

  • klar  (01.01.15 20:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.