[]

duyurudaki kadinlar

ugradiginiz en buyuk fiziksel ya da sozlu cinsel tacizleri ve sonrasinda verdiginiz tepkileri paylasir misiniz?

tesekkurler simdiden.

edit: gercek hayatta.

 
çocukluğumda tepki veremediğimi hatırladığım bir tanesi var unutmam.onun dışında biri hariç hepsinde sesimi çıkardım tabi ki. ama karşınızdaki şaşmadan salak yapmaya çalışıyor ya da olay yerinden uzaklaşıyor. hiç şaşmadı.o birinde de şok oldum o yüzden tepki veremedim. cesaretine şok oldum. birinde de bisikletliydi ben bişey diyene kadar kaçtı gitti boşa bağırdım. sözlü tacizlere genelde tepkisiz kalıp anlamamazlıktan geliyorum ama artık. korkmadığımı belli ediyorum, korktuğunu belli edersen daha çok üsteliyorlar çünkü.


  • tuborg yesili  (01.01.15 19:15:24 ~ 19:16:22) 
ben daha lise 2 deyken 16 yaşında falandım, bizim apartmanın yanında bi inşaat yapılıyordu, orda, burda kullanmak istemediğim sıfatlarla anılacak bir inşaat işçisi hişt hişt diye laf attı bir şeyler de dedi ama hatırlamıyorum yani inşaatla bizim ev dipdibeydi yani ben o apt.ta yaşıyorum önünden geçen biri de değilim ne cesaret,hata ertesi gün annemle çıktığımda bile embesil embesil hareketler yapmıştı o rezil herif neyse amele.Hatta yılbaşında 1-2 gün önceydi , rezil etmişti günümü kendimi çok kötü hissetmiştim,sonra dedem çok kızar böyle şeylere gidip inşaatın müteahhitine ve mimarına gisip inşaatı tüfekle basmıştı.O gün kesilmişti taciz.Orta okuldeykej 7.sınıfın 12-13 yaşlarında kardeşimle giderken üsttekiyle aynı sıfatlarla andığım 2 'hayvan'dan 1 tanesi bilerek omuz atıp çarpmıştı, acımıştı bir de.
Sonra 1 gün metroda yaşını başını almış bir adam sanki dokunmaya çalıştı dokunmak da değil ama temas gibi ama görmedim bile adamı sadece arkamda ben öne gitmeye çalıştıkça biriyle bir temas vardı adamı pek görmemiş bile olabilirim ama yaşlıca gibiydi orta yaşlı.Başka aklıma gelmedi, çok da taciz yaşadığımı söyleyemem cinsel anlamda.
Duyuruda cinsel taciz yaşamadım ama sözlü normal taciz yaşadım
  • isadora  (01.01.15 19:17:06 ~ 19:19:47) 
8 yaşındayken biri beni kaçırmaya çalışmıştı. ayrıntılarını yazmak istemiyorum, hatırlayınca bile kötü hissettim şu an kendimi. pislik herif


  • mellifica  (01.01.15 19:23:15) 
2006 senesinde üniversite kampüsünde tacize uğradım. Sabaha karşı bölümden çıkmışken bir adam yanıma yaklaşıp sigara istedi, verdim. Sonra ayrılmadı yanımdan. Ben de adımları hızlandırdım kaçmaya yeltenirken arkamdan koşup beni yere yıktı. Yerde boğuştuk epey, göğsüme vajinama falan dokundu, ısırdı. Elinde o esnada yanan sigara da göğsümü yakmış, sonradan fark ettim. 1 dakika kadar boğuştuktan sonra (bu arada sürekli bağırdım ama gelen olmadı yardıma) kaçtı.

Sonrasında okulda o zaman jandarma vardı, şikayete gittim. Jandarma bana bunun için dosya açarız ama ailenin de haberi olur, açılsın mı gibi saçma sapan iğrenç bir soru sordu. Kesinlikle dosya oluşturulmasını istediğimi söyledim, açtılar. Adli tıpa gittim, rapor aldım. Adamın eşgalini vs verdim. Bulunamadı. Öyle kaldı olay.
  • buff  (01.01.15 19:28:58) 
  • kaymaktutmayansicaksut  (01.01.15 19:34:54) 
lise birdeyken minübüste arkadan dokunmaya çalıştı hatta ben iyi niyetimdem yanlışla olmuştur diyip ayrılmaya çalışırken bile devam etti ben erkeğim lan bu ülkede kadın olmak allah kolaylık versin.


  • mrthany  (01.01.15 19:36:41) 
Sözlülerde genelde hiç tepki vermiyorum, yani yüzümden anlaşılıyor rahatsız olduğum ama duymamazlıktan gelmek durumunda kalıyorsun çoğu zaman. Fiziksel olanda çok ani yakalandığım için sadece arkasından bağırabilmiştim, sonrasında ağladım, çok korktum filan ama Allah korumuş yine, sanırım 12 yaşında filandım. Hala aklıma geldikçe ürperirim, şerefsiz pislik. Küçükken çekiniyorsun ve daha çok korkuyorsun, zaten o yüzden genelde küçükler bu tarz şeylere daha çok maruz kalıyor. Şimdi olsun yedi düvele rezil ederim hiç kimseden çekinmem.


  • elikası  (01.01.15 19:37:50) 
küçüktüm adam dedi ki "yerde şeker var" eğildim.Hay eğilmez olsaydım ogün bugündür kendimi zkilmiş geyik gibi hissediyorum.


  • hebanon  (01.01.15 19:39:02 ~ 19:40:49) 
Kadina evde saygi sevgi olmayinca sokakta da olmuyor tabi. Sorun buyuk a dostlar...


  • aeroflot  (01.01.15 19:40:27) 
İlçeler arası minibüste oldu, arkamdaki kolumu bayağı okşadı. İnecegim yerde karsilasinlar aileme haber verdim, 16-17 yaşındaydım o zaman. Üzerimde de kocaman panco var en amele halimle yurttan eve dönüyorum. Babam polise haber verdi, kaçmasın diye de kendi yakaladı. Biraz dövdü, sonra polise verdik. O darptan ben tacizden şikayetçi olduk. Mahkemeye gittik, orda avukat öpüşün barışın tarzında yaklaştı. Tacizci eleman da 19 yaşındaydı üzerinden bıçak falan çıkmıştı neyse ailecek gelmişler yazık dedik. Hakim sordu yanlış anlamışımdır dedim o da ben şikayetçi değilim olur böyle şeyler babadır falan dedi. Hakim geri bırakacakti annesi ordan oğlum niye kabul ediyorsun falan diye bağırdı hakim kadını azarladı sonra eleman beraat etti. Bitti gitti.


  • Lim5  (01.01.15 20:00:12) 
yeni tanıştığım biri tarafından duvara sıkıştırılıp öpülmüştüm. yetmemiş, beni öperken kendini de tatmin etmişti eliyle. bir sonraki aşaması tecavüzdü sanırım.

bir tepki veremedim, aptallaştım.
  • devilred  (01.01.15 20:05:08) 
2 sene once 16 numarali otobusde yanimda duran sahis ellemeye kalkmisti. direk elinden tutup uzaklastirdim ama toplu tasimadayiz diye fazla uzatmak istemedim. (ne yapacagimi bilemesim desek daha dogru)

erkegim
  • ne desem bilemedim  (01.01.15 20:23:45) 
lisede okulun ön duvarı boyunca yürürken bir gurup aynı yaşlarda çocuk yanımdan geçerken biri göğsümü ellemeye çalıştı. şok geçirdiğim için hiçbir tepki vermedim. ehliyet kursundan çıkışta elektrikler kesilmişti bir akşam. yolda bir çocuk saati sordu montumun kolunu sıyırıp saate bakarken popomu elleyip koşarak uzaklaştı. gerçekten hazırlıksız yakalandığım için yine tepki veremedim. bi gün kapalı çarşı yürürken bi adamla (bayağı büyük biriydi) çarpıştık. sonra adam beni takip etmeye başladı. ben durunca duruyor yürümeye başlayınca yürüyor bi önüme geçiyor bi yanımdan yürüyor falan korktum tabi. çarşı çıkışında polis minibüsü gördüm. gittim söyledim böyle böyle dedim. salak adam da artık onu şikayet ettiğimi anlamadı mı bilmiyorum oralardaydı. polis benle çıktı dışarı hangisi dedi (bu arada o zaman 17 yaşındayım) parmağımla gösterdim bu diye. sen git dediler bana bunu aldılar içeri utanmıyor musun sen kızın yaşındakileri takip etmeye dediklerini duydum minibüs fena sallanıyordu. bi temiz dövdüler adamı sanırım.


  • kakao  (01.01.15 20:40:29) 
bu arada şimdi aklıma geldi 14 yaşındayken 2003 yazı fransadayken partimsi bir yerde bir zencinin tacizine uğramıştım yani dans bahanesiyle arkama geçip ileri geri hareketler yapmıştı belimden tutup ve o yaşlarda bunun ne anlama geldiğin anlayamamıştım , herkes gülüp bir de şaka yollu takılmışlardı bana ne anlama geldiğini ve taciz olduğunu sonra anladım o zaman da birazcık şüphelenmiştim
yine 2009 yılında 20 yaşındayım bu sefer londrada bir kız arkadaşımla restorandan çıkmıştık ve yine bir zenci bu daha genç biriydi takıldı peşimize laf atıyor takip ediyordu,adamdan kurtulmak için metro durağının karşısında bir otobüs durağında diğer insanlarla birlikte beklemeye başladık orda da adamın biri sarhoş çıktı neyse daha sonra karşıya geçip metroya bindik.Ama Türkiye de uğradığım tacizlerde kendimi kesinlikle daha güvensiz hissediyorum

  • isadora  (01.01.15 21:04:38) 
Ilkolul 5 te filanim, yanimda bir kiz arkadasimla yuruyoruz. Carsida koskoca bir adam ayni zamanda da esnaf, "off bunlari ust uste koyacan, bi ona bi buna" dedi, yanindaki ayilar da kahkahalarla gulduler. Ne demek istedigini ciddi ciddi dusundugumu hatirliyorum. Ust uste? Nasi yani kule gibi mi filan diye. Neyden bahsettigini anlamam da baya zaman almisti.

Bi keresinde de yine ilkokul 4-5 filan, iki tane koca herif pesimize takildi bi ton sozlu taciz. Cok korktugumu hatirliyorum, eve yalniz donecegim icin babami aradim, geldi bi tanesini yakaladi meydanda sopayla evire cevire dovdu. Polis geldi herifi aldi goturdu sonra.
  • physcos physcos  (01.01.15 22:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.