[]

Jean Pantolondaki Mürekkep Lekesi (Acil)

Pantolonuma cebimdeki kalemden mürekkep akmış. Epeyce de var. Çıkar mı bu, çıkarsa nasıl çıkar; çıkmazsa nasıl çıkmaz?

Makinaya atıcam şimdi kaç dereceye, hangi programa atıyım? çamaşır suyu falan da var evde, makinaya ekleyeyim mi?

Anneme telefon edip sordum ama; "helal süt emmiş bi kız bulup evlenseydin o bilirdi böyle şeyleri" dedi. Bi yardım edin de çıkaralım hep beraber şu lekeyi.

 
internette gordugum kadariyla sac spreyi, alkol, karburator temizleyicisi ve aseton gibi seyler temizliyor. ayrica marketlerde satilan leke cikarici ozel urunleri de deneyenler ve sonuca ulasanlar olmus.


  • ermanen  (07.08.09 19:01:47) 
çamaşır suyu iyi bir marka ise kullan renkliler için olanları var, yok bildigimiz tuvalet lavabo temizlenenler ise mundar edersin. murekkep akan cebine biraz deterjan koy 60derece uzun programda çıkar inşallah.olduda bitti maşallah :)


  • adidastan saatmi olur  (07.08.09 19:05:22) 
şu anda dışarıya erişimim yok. (it departmanı gibi konuştum ama öyle)
evimizdeki malzemelerle; tarifler bardakla, kaşıkla olursa sevinirim.

evimizdeki malzemeler:
Toz deterjan (cif türevi)
Sıvı deterjan (bulaşık deterjanı türevi)
Jel deterjan (arap sabunu türevi)
Envai çeşit çamaşır makinesi deterjanı (dağ kokusu esintili ya da dağ esintisi kokulu)
Çamaşır suyu...

Alkol de maalesef. olsa pantolonun üstüne bi duble atardık. hem üstüne hem üzerine...
Ayrıca karbürator temizleyicisi de elbette evde bulundurmuyorum. kaldı ki benzinle temizlenmiyor muydu o nane?

Çamaşır suyu markasından anlamam ama iyi gibi?! Makineler için olur falan yazıyo üzerinde. bir miktar rengi atsın çok mühim değil de çok yıpratmasın ama.
Nasıl kullanıyım bir de? hazneye mi koyuyum, üzerine mi dökeyim?
  • babatema  (07.08.09 19:07:27 ~ 19:11:18) 
öncelikle kesinlikle makineye atma, leke yayılır. lekeli bölgenın altına peçete koy, tersinden saç spreyi sık lekenın bi kısmı peçeteye çıkacaktır. sonra lekeli kısmı biraz elde yıka şimdi pantolunun makineye girmeye hazır. (makineye kosla oxi action ekliyebilirsen süper olur.)


  • ecece  (07.08.09 19:08:01) 
Makineye yayılması gibi bir derdim yok. tek çalıştıracağım. Kendisi için koca makineyi kapadım daha ne yapayım? bi de wax kullanıyorum ben saç spreyim yok maalesef.


  • babatema  (07.08.09 19:10:37) 
leke makineye değil pantolonuna yayılır! sprey yoksa o bölgeyı biraz elde yıkayıp at bari


  • ecece  (07.08.09 19:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.