[]

yüzü lifle temizlemek.

selamlar.

yüzümü banyo yaptığım zamanlarda lifle temizliyorum. şu kabak lifi midir nedir adı, onunla. resmi şu;

www.guncelsayfam.com

her gün ya da iki güne bir banyo yapıyorum. ama yüzümü her banyoda bununla temizlemiyorum. çok yağlandığını hissettiğimde veya pul pul olduğunda vs bununla bildiğin lifliyorum alnımı,burnumu ve çevresini.

bunu yapmamın bir zararı var mı cildime? erkeğim bu arada.

sanırım 2 yıldır vs yapıyorum. başka türlü yüzümün/cildimin temizlendiğini hisetmiyorum sanki. gerçi başka bir yöntem de denemedim bugüne kadar. ama gözenekleriin açıldığını vs hissediyorum. hafifliyor sanki yüz cildim. (ergenlikte de çok sıkıntılı ve yağlı idi t bölgem)

zararları veya varsa yaraları nelerdir bu durumun? teşekkürler.

 
ortada erkek olduğunuzu okumasaydım şu an hala dehşet içinde yazıyor olurdum herhalde :)

erkeklerin cildi kadınlara gör daha kalın tabakalardan olşuyor sanırım. o nedenle kabak lifini sıcak suyla yumuşatıp yüzünüzde kullanmanızın pek bir sakıncası olacağını sanmıyorum. cildiniz o rutine alıştıysa ve sonrasında siz kalıcı bir rahatsızlık (pullanma, kuruluk, kızarma vs) hissetmiyorsanız sorun yok demektir.

bu lifler peling etkisi oluştururlar. ipek kese, mekanik peeliingler aynı esasa dayanırlar. yani üstteki ölü tabakayı kaldırıp gözenekleri açarlar. sizin hissettiğiniz de bu rahatlama. sık sık (haftada 3-4 kere) uygulanmadaığı sürece sorun yaşatacağını sanmam.
  • in pyjamas  (01.01.15 17:44:32 ~ 17:47:10) 
Direkt zarari yoktur muhtemelen de ne bicim tahris olur yahu bununla. Kol bacak bile aciyor bu liflerle, yuzume surdugumu dusunemiyorum. Bunun yerine normal yun orgu liflerle her banyoda hafifce temizlesen daha iyi olur bence.


  • letheavendangered  (01.01.15 17:45:12) 
@ in pijamas
açıkçası kuruluk oluyor. ama zaten her banyodan sonra yüzümde kuruluk oluyor kışın. hatta nemlendirici krem kullanmalıyım aslında biliyorum. bununla ilgili de bir soru sormayı düşünüyordum duuyuruda. zira hiç anlamıyorum krem işlerinden. niveanın marketlerde satılan klasik kremlerindne almıştım geçen kış. ama sivilce yaptı. ve sürüp kuruyunca cildimi geriyordu. sanki kalıp gibi yapışıyordu cildime.

lan ne kadar problemli bi adamım ya. halbuki leş gibi ter, sigar kokabilir, sapsarı dişlerle dolaşabilir, 2 haftada bir banyo yapabilirdim.
  • mahone  (01.01.15 17:49:10) 
duştan çıkınca üzerimizden buharlaşan su cildimizi gerer, eğer yağlı bir cildiniz varsa bunu o kadar da çok hissetmezsiniz. ama kuru (veya karma) bir cildiiz varsa kaşınır, rahatsız eder. o nedenle nemlendirici kullanmak gerekiyor.

erkek serisi çıkaran marka çok az bildiğim kadarıyla. eğer nivea gibi bir marka rahat ettiremediyse diğerlerine yönelmekte fayda var. ama onu yaparken de yine cildinizi tanımanız lazım. mesela sabah yüzünüzü yıkayıp çıktığınızda öğlene doğru alnınız burunuz parlamaya başlıyorsa cildiniz yağlıdır. bu bölgeler yağlı, yanaklarınız kuruysa karma cildiniz vardır, her yeriniz hala kupkuru ver gerginse cildiniz kurudur. buna göre su bazlı veya daha yağlı kremleri tercih etmeniz gerekir (mesela anladığım kadarıyla geçen kış aldığınız krem yağlı gelmiş size, cildinize fazla gelmiş. demek ki siz hemen emilebilen, su bazlı hafif kremleri seçeceksiniz. ama tabii uzaktan anladığım bu benim).
  • in pyjamas  (01.01.15 17:55:09 ~ 17:56:41) 
marka olarak da nivea dışında biotherm ve clinicque var benim bildiğim. ikisi de çok ucuz markalar değiller. ama deneme boylarını alıp bi denedikten sonra satın alabilirsiniz.

benim kişisel favorim biotherm olurdu.
  • in pyjamas  (01.01.15 18:00:03) 
Yüz derisi incedir, lif tahriş eder. Yüz yıkama jeli kullanırsan daha ferah bir his verir, hem ilk kullanımda o kadar kurutmaz hem de kısa vadede yaglandirmaz, yani bir dengeye sokar ve seni o rahatsizlik hissinden kurtarir. Ardindan cilt tipine uygun bir nemlendirici yüz ve boyun kremi kullanmalisin.

Bu bakımdan kullanabilecegin bir kac seviye ürün var. İlki nivea, neutrogena gibi market tarzı ürünler, örn yüz temizleme jeli için fiyatları 20tl civarı. Sonra avene, babe, laroche posay gibi dermokozmetik ürünler var eczanede satılan, bunların jelleri 50tl civarı. Bir de dr murad gibi üst seviye markalar var ama şahsen fiyatlarının astronomikligi nedeniyle değerlendirmeye almıyorum. bunların nemlendiricileri de benzer fiyatlarda. Ben avene'in ürünlerini kullanıyorum. Jeller 5-6ay gidiyor, yalnız nemlendiricilerin gideri daha kısa.

Akşamları dışarıdan gelince ya da duş alirken yüz yıkama jeli ile yüzünü yıkayip ardından nemlendiricini surmelisin. Nemlendirici yüz için olsa dahi göz çevresine ayrı ürün gerekir normalde. sabah çıkarken yine aynı nemlendiriciyi surebilirsin ama ideali güneş koruyucu içeren bir nemlendiricidir.

Özetle bir yüz yıkama jeli ve yüz için olan bir nemlendirici senin işini görür. Para ayirabileceksen gece nem. ve güneş koruyuculu gündüz kremini ayrı almak, bir de göz çevresi kremi kullanmak idealidir.

Bahsettiğim dermokozmetik ürünlerini internetten alırsan daha uygun olur.
  • manuel mandalina  (01.01.15 18:10:40) 
gratis ya fa watsonslara git benrinin peeinig etkili temizleme pamukları var ondan kullan bari, çünkü yaptığın şey çok zararlı hele cildin yağlıysa kesinlikle peelinge bulaşma, kil maskesi yapmalısın.


  • isadora  (01.01.15 18:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.