[]

Evin Çatısı Akıyor

Merhaba;

Geçtiğimiz yaz satın aldık evi. Kış gelince çatı akıtmaya başladı. Hem de öyle böyle değil. Şimdi bu çatıyı apartman sakinlerinin tamamının yaptırması mı gerekir? Yoksa ben kendim mi yaptıracağım?

Gördüğüm kadarıyla çatı kiremitlerinde bir sorun yok. Sorun kiremitlerin uç kısmındaki giderden kaynaklanıyor. Aşağı yukarı ne kadar masraf çıkabileceğini tahmin edebilen var mı?

İyi Akşamlar

 
Gider kuş yuvası sebebiyle tıkalıdır.
Kendinde temizleyebilirsin ya da olukçu çağır. Tıkalı ise maksimum 50 - 70 alırlar
Ayrıca yönetici ayarlar böyle şeyleri.
  • kahve kokusu  (01.01.15 17:42:21 ~ 17:42:47) 
Çatı apartmanın ortak gideridir. Ama olacak olanı söyleyeyim ben sana: çatıyı apartman yöneticisine yaptırmaya çalışacaksın ancak apartman yöneticisi bu tamiratı yapacak bir birikimin elde olmadığını ve apartman sakinlerinden ek para toplanması gerektiğini söyleyecek. Sonra siz bunu toplamaya çalışacaksınız ama kimse çatı tamiri için para vermeye yanaşmayacak çünkü çatının kendilerini bağlamadığını düşünecekler.

Siz bu durumda ne yapmalısınız? Çatının apartmanın ortak malı olduğunu ve sadece en üst katta oturanı bağlamadığını, tam tersine tamiratına yanaşmayarak sadece sizi mağdur ettiklerini söyleyeceksiniz. Eğer yine de yanaşmazlarsa; tamiratı siz yaptırıp daha sonra hukuki yollardan apartman sakinlerinden masrafını tahsil ettirebilirsiniz ancak bunun için yöneticinin sizinle iş birliği yapması lazım.

Ne kadar tutar? Yapılacak olan işçiliğe bağlı. 750 TL da tutabilir, 2000 TL de tutabilir, daha fazla da olabilir. Çatıcı çağırıp tespit yaptırın, teklif alın, bu bedava. Yöneticiyi de zorlayın. Unutmayın, çatı asansör gibi bir şeydir ve sadece sizi etkilemez.
  • hiko seijuro  (01.01.15 17:46:23 ~ 17:47:26) 
aynen öyle olacak dediği gibi çatıya 50 tane çanak atmayı biliyorlar çatıyı yapmaya gelince banane lan diyor çatı asansör gideri gibi ortaktır


  • Kozmik_Rakun  (01.01.15 18:37:51) 
binanin kanalizasyon giderinde bir problem olsa nasil siz de ortak olacaksaniz, catiya da en alt kat bile ortaktir.

ilgili kanunları öğrenip cikti alip bina girisine yapistirin, yonetici ile de konusun.

yanasmayan kimseler oldugunda hic muhatap olmadan isi yaptirip fatura kestirip mahkeme yolu ile kesinlikle alacaginizi da yazi ile duyurun.

bu konuda daha once verilmis mahkeme kararlarini da ornek olarak panoya asin.

kizdirirlarsa evin tabanini merdiven bosluguna gelecek sekilde delerek tum suyu binaya akitmayi sakayla karışık tehtid edin :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (01.01.15 18:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.