[]

neden tablet alıyorsunuz? onla ne yapıyorsunuz?

selamlar,

Akıllı telefon ve normal bilgisayarı olan bi insan neden tablet alır ki? Nabıyorsunuz abi tabletle? Cidden?

Bana bi yerden bi iPad gelmişti. Hiçbir şey yapılmıyordu, anneme verdim.

 
Bana da 2 tablet hediye geldi, birini babama verdim digeri de evde guncelleme yapmak haricinde hic acilmadan duruyor. Bilgisayari ve akilli telefonu olan insanlar icin cok gereksizler benim kullanim modelime gore.


  • crown  (01.01.15 16:23:13 ~ 16:23:21) 
Okumayı seviyor musun? Eğer özellikle dijital medyayı takip ediyorsan bunu tabletten daha konforlu yapabilecğein bir mecra yok. Ben günde birkaç saatimi okumaya ayırıyorum, Quora'ya, Reddit'e, The Verge'a, Arstechnica'ya falan filan saatlerimi ayırıyorum yani şaka değil. İşte o zaman bir tablet en iyisi oluyor.

Ama okumuyorsan tablet dediğin büyük ayfon yani, öyle çok bi yararını görmezsin.
  • roket adam  (01.01.15 16:24:38) 
Bazen laptoptan daha pratik oluyor. Iki site bakmak icin haber okumak icin falan pratik oluyor


  • exlibris  (01.01.15 16:26:04) 
ben çok fazla futbol ve basketbol maçı takip ediyorum ve izliyorum. izleyemediklerimi skor olarak takip ediyorum. hem mesleğim, hem hobim bu. ben de cumartesi günü sosyalleşeyim, sabah 9'da güzel bir kahvaltı yapıp akşam 12'ye kadar gezeyim isterim ama bu süreçte çooook fazla şey kaçırıyorum. takip etmem, izlemem gereken maçlar var.

tablet hem telefon gibi cücük ekranlı değil, hem bilgisayar gibi kocaman değil. çok daha kolay taşıması ve kullanması. öyle aç kapa derdi falan da yok. ne bileyim maç izlersin, hiç değilse takip edersin. benim için bu anlamda büyük kolaylık olurdu.

onun dışında bilmiyom tabletim olsa ne için kullanırdım. bende yok zaten. olsa bu faydasını görürdüm diye söylüyorum.
  • der meister  (01.01.15 16:26:38) 
10.1" tabletim var, genelde yanımda taşıyorum. Yanımda taşımamın en önemli sebebi kod yazıyorum ve tablette kod yazmak klavyeli bir kılıfı da varsa laptop a göre daha pratik oluyor. Canım sıkılınca da açıp film izliyorum. Akıllı telefonların klavyesini rahat kullanamıyorum.


  • gozyakansakiz  (01.01.15 16:27:53) 
Okumak için akilli telefon yeterli ve konforlu degil. Ben de almayı düşünüyorum bu nedenle.


  • manuel mandalina  (01.01.15 16:30:16) 
Bana kimse tablet hediye etmedi. Etmiş olsaydı eğer muhtemelen kullanmaz satardım. Şahsen ben de anlayamıyorum tabletle ne yapıldığını.


  • IncredibleMau  (01.01.15 16:33:03) 
Pratik cunku.
slayt okuyacaksam telefona bakmaktan ve bilgisayar tasimaktan daha rahat. Derslerimi bu sekilde kütüphanede calisabiliyorum.

Ayni sekilde yemek yerken dizi film izlemeyi severim kalk bilgisayari tasi fise tak ya da tv ye bağla falan zahmetli. Hop aciyorum onume tableti bitti gitti.
  • rayde  (01.01.15 16:33:05) 
Şu an sana bunu tabletten yazıyorum. Internette takılmaktan başka bütün kitaplarımı, ders notlarımı, slaytlarımı burada taşıyorum. Basılı taşımaya kalksam her biri 1000 sayfa, kindle da renksiz işime yaramaz. Çok güzel bir icat. Dün dedem dizisini bile burdan izledi.


  • Lim5  (01.01.15 16:45:38) 
herhangi bir iş yaparken dizi izlemeye birebir. uzun süreli tuvalet iihtiyaçlarında imdat kolu... bence gayet faydalı bir uygulama...


  • gotic  (01.01.15 17:25:00) 
Ben genelde new york borsasindaki hisselerimi takip icin kullaniyorum. Sirf bunun icin 4 tane ipadim var. Ne yani simdi bunun icin amele gibi macbook mu kullansaydim. Ipad o kadar kullanisli ki iphone 6plus imi telefon acmak haricinde cebimden bile cikarmiyorum.


  • vendorth  (01.01.15 19:52:40) 
Bence soru tam tersi olmalıydı. Tableti ve normal bilgisayarı olan bir insan neden akıllı telefon alır ki?
Mantıklı düşününce akıllı telefon hiç de verimli bir cihaz değil. İşe gidip gelirken yolum biraz uzun sürüyor ve yolda tablet sayesinde 2. bir yabancı dil öğreniyorum, işimle ilgili akademik yayınlara göz atıyorum, e-book okuyorum maillerimi takip ediyorum. Akıllı telefona ihtiyacım kalmadı, zaten onu kaybettim bir yıldır da sadece whatsapp instagram gibi ıvır zıvırı çalıştıracak, iyi de fotoğraf çekebilen bir telefon kullanıyorum.

  • anten  (02.01.15 12:48:32) 
bir tane ipad mini kullanıyorum. ders pdflerinin tamamını yükledim. yolda, okulda, birini beklerken, nerede olursam olayım çok rahat bir şekilde açıp okuyabiliyor, not alabiliyorum. bu sayede zamanı hiç boşa haracamıyorum neredeyse. bataryası da gayet uzun gidiyor. üç-dört gün şarj etmediğim oluyor. şimdi de e-booklar yükledim, keyfime bakıyorum.

normal bilgisayarla zaten imkansız da, akıllı telefonla hem batarya hem de ergonomiyi düşündüğümüzde bunlar yapılabilir mi?
  • Marcus Aquila  (02.01.15 14:01:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.