[]

işe girerken maaş konusmayan benim gibi dingil var mı arazında

gercekten merak ettim. basvuru kagıdında bi rakam aralığı yazmıstım. genel müdürde bu rakamın üstüde maas veriyoruz ama bu toplantıda maas konusmak istemiyorum. bi ay deneme süresi olsn vs dedi. bu haftada maas alıcam. insan maasi net konusmadan işe baslar mı?




 
Benim yeni mezun bir arkadaşım var böyle, kutudan çıka çıka 1200 tl çıktı, sonunuz benzemesin...


  • megara  (01.01.15 12:32:49) 
var tabi. ben konusmadım.

ilk baş düşük verdiler ama performansımı görünce zam döneminde cok manyak bir düzeltme aldım
  • fallthepieces  (01.01.15 12:33:01) 
yazdığınız sayının üstündeyse ve deneme süreli ise olabilir. bana çok tuhaf gelmedi.


  • nereye bu gidis  (01.01.15 12:33:27) 
herkes para icin calisiyor ona gore giderleri, masraflari var ve butce planlamasi yapiyor hayatini idame etmek icin. bunlari dusunemeden genel mudur olmus bir dallamaya guzel bir dille anlatman gerekirdi. neyse pek profesyonel gelmedi umarim bi sikinti cikmaz.


  • mayeskuel  (01.01.15 12:33:35 ~ 12:34:28) 
bende 1500-2000 dedim. bu tema calısması istediler ise girmeden once yaptım begendiler. bu bi ay süre içerisinde dunyaca unlu olan bir markaya calısma yaptım. onları o yabancı firma da begendi. üretime gecildi falan. ki bu sektorde yeniyim. ümid vaad edio gibiyim:)


  • all girls dream  (01.01.15 12:37:05) 
Bu meblağın üstünde veriyoruz dediyse düşünmeniz gereken bir şey yok. Eğer altında gelirse, Genel Müdür'den "ikinci bir toplantımız olacaktı, onu ne zaman yapacağız?" diye randevu alıp orada meseleyi masaya yatırırsınız. "Benim deneme süresi bitti, şimdi ne konuşacağız" dersiniz.


  • hiko seijuro  (01.01.15 12:37:49) 
bende konuşma sırasında maaş hakkında bişey söylemedim ama başvuru formuna yazmış olduğum maaşın biraz üstünde verdi, yani keşke söyleseydin bişeyler


  • GreyFever  (01.01.15 12:39:11) 
@greyfever

basvuru formuna yazdım sadece
  • all girls dream  (01.01.15 12:47:58) 
iş aramaya devam et, bulduğun başka güzel ilan varsa ona da başvur. 1 ayın sonunda alacağın paraya göre durumuna karar ver.

Maaşı net konuşmadan işe başlanmaz. Nasıl senin iş tanımın net konuşulduysa, maaşın da net konuşulmalıydı. Çünkü paranın karşılığında hizmet satıyorsun çalıştığın şirkete.

Umarım 1. ayın sonunda alacağın paradan mutlu olursun.
  • bonjurkes  (01.01.15 12:51:06) 
ben konuşmadım belli bir skalası var şirketin ne eksik ne fazla verme şansları yok.


  • basond  (01.01.15 13:04:37) 
İş hayatına yeni giren birisiysen tamam ama eğer bir süredir çalışıyorsan bu hataya düşme.

Eğer kurumsal bir yerse bile sklaya uygun maaş verecektir ama o skalanın da kendi içinde dereceleri var.

Abartıyorum şimdi adam sana gelip asgari maaş verse söyleyecek bir çift lafın olamaz. O yüzden bundan sonrakiler de en azından konuşmasan bile işe alınma sürecinde maaşını öğren :)
  • reyals  (01.01.15 13:11:16) 
Ben de konuşmadım. Bir ay oldu ses soluk da yok.
Konuşmayınca yok sayılıyor galiba.

  • nickini vermek istemeyen uye  (01.01.15 14:05:16) 
Anladığım şu:
Sen 1500-2000 arası yazmışsın ve G.M. de bunun daha üzeri bizim politikamız ama şimdi konuşmadan seni 1 ay deneyelim demiş.
Maaşın bu hafta ise ve 1 ayın da doluyor ise direkt G.M. ile konuş, maaşını yatırmadan şirket. [Cuma ya da haftaya yatacağını varsayıyorum]
Yani şimdi sana 1550 TL verseler, ya da 2000 TL verseler ne diyeceksin?
G.M.'ün dediğine göre daha fazlası imiş ve 2500 TL verseler ne diyeceksin?
Sen kendin netleştirmen lazımdı bence en önceden. Ama bunlar hep tecrübe işte, başka bir işe girdiğin zaman böyle yapmazsın zaten ve yapma da.
Not: Ama anladığım sen bu işi kıvıracaksın ve onlar da seni tutacak. O sebeple bence maaşın yatmadan netleştir.
  • gece lampulu  (01.01.15 14:23:02 ~ 14:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.