[]

İş Bankası Aidat İade Talebini Reddetti...

1-2 hafta önce babamın geçmişteki hesaplarıyla ilgili, "banka hesaplarından ve kredi kartlarından alınmış olan tüm aidatların, emsal kararların da gözönüne alınarak ödenmesini" talep etmiştik. Bankadan gelen cevap ise "valla ödeyemeyiz ama nolur iyi ilişkilerimiz sürsün paranızı filan çekmeyin yani" minvalinde birşey oldu. Üzülerek reddetmişler, bunu da Bakanlar Kurulu'nun bir kararına dayandırmışlar.

Buna karşılık nasıl bir adım atılabilir? Babam üçünde beşinde değil ancak her kesilen aidatı görünce içi gidiyor adamın, salak yerine konduğumuzu söylüyor (haklı da) başından geçen ve iade işlemini başarıyla sonuçlandıran var mı? Varsa, ne kadarlık süre zarfındaki kesintileri alabildi?

Şu mübarek yılbaşı gecesi bir el atın lütfen.

 
enpara'ya gecin


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (01.01.15 05:46:33) 
İş bankasından geçtiğimiz ay 1700 küsür aldık biz. Tüketici Hakem heyetine başvurmuştuk dekontlarla beraber. Bireysel kredi dosya masraflarıydı ama bizim aldığımız. Mesela ticari kredi dosya masrafını vermiyorlar.


  • cunupkral  (01.01.15 05:51:40) 
@düşünüyorum öyleyse vurun, Ben zaten enpara'dayım :) ancak daha önce Finansbank'tan kazık yemiş olan babam "bu işte bir bit yeniği vardır" inadından vazgeçmedi. Bir de kredi ödememiz vs. de bu bankada, babam ticaretle epey ilgili olduğu için sadece ATM'den işlem yapılabilen bir mecraya güvenmiyor.

@cunupkral, bizim de bir araba kredimiz mevcut halihazırda, bunu geri almak mümkün olur mu? Bitişte mi almak gerekir yoksa ödemelerin ortasında da başvurabiliyor muyuz? Avukat gerekli mi yoksa basit bir dilekçe yeterli olacak mı?
  • sevgikusunkanadinda  (01.01.15 06:52:30) 
sana şöyle söyliyeyim:

O yargıtay ilami olabilir. ya da bakanlar kurulunun yeni kararı...


bu departmanda çalışmış biri olarak, alamayabilirsin.

Neden?

Bazı bankalar bazı hakem heyetlerine kesinlikle vermiyorlar. Neden bilmiyorum ama verdirmiyordu bize yöneticilerimiz.

Yukarida arkadasin dedigi gibi de ticari segment te olanlar da verilmez.

Sizinki de öyle bir durum olabilir. Yani hakem heyeti kaynaklı.

Banka geç verseydi "hakem heyeti kararı" cikardi ve kazanan siz olurdunuz. Ancak banka belli ii zamaninda "red" vermiş, kara geçmiş :(
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (01.01.15 11:16:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.