[]

hayatın anlamı nedir?

"ona ne anlam yüklediğinizdir." cevabı kabul edilmez.yıllar sonra bu soru bana anlamlı gelmeye başladı.nedir abi bu curcuna nereye gidiyoruz ordan oraya savruluyoruz.uğruna savaşacağımız hiçbir şey kalmadı.nedir hayatın anlamı?

rumuz:1920 sovyetlerinde devlet dairesinde çalışıp sonra her akşam tek odalı hanesinde mum ışığında kitap yazan yalnız romancı.


 
"budur" yazacagım ama elimi goremeyeceksin ne yazık ki.

hayatın anlamı dusunmektir kanımca. ben dusunebilmek icin savasırım.
  • hubble  (07.08.09 16:36:30) 
sorunun önyargılı olduğunu farkettin mi? hayatın bir anlamı olduğu varsayımını yapıyorsun.


  • lhun  (07.08.09 16:38:04) 
algı.


  • radikalherif  (07.08.09 16:41:23) 
insan denilen varlık, başı olmayan bir yerden geliyor, 70 sene hadi 80 sene birşeylerin mücadelesini verdikten sonra sonu olmayan bir yere doğru gidiyor. bu noktada o süre içerisinde yaptığın her şey, karakterine, kişiliğine ve ruhuna bir şey ekliyor. tüm hayatını kendisi için yaşamış olan insanlara bak örneğin, yaşlandıklarında sürekli bir korku ve ruhsal çöküntü içerisindeler. çünkü kendisi kimseye yardım etmemiş olduğundan, başkalarının da onun yanında olmayacağını düşünüyor.

çook çook uzun bir konu. yazmaya devam etmek isterdim ama gitmem gerekiyor...
  • kahvegibi  (07.08.09 16:53:12) 
olsa dükkan senin be abi..


  • vejeteryan vampir  (07.08.09 16:53:29) 
Soru tamamen yanlış. Hayatın bir anlamı yoktur. Aynen şey gibi ney gibiiii yumurta gibi evet yumurta. Bakkala gidip Ahmet abi bana 2 yumurta ver anlamlılarından olsun dediğin zaman Bakkal Ahmet abi seçeceği yumurtaları değiştirmez. İçinden "siktir lan ibne" diye geçirir eline gelen yumurtayı verir sana. Ama sorar "Hayırdır koçum omlet mi yapacan menemen mi?". Yani verilen yumurtanın anlamından çok amacı önemlidir, sonucu önemlidir. Anlamsız olan hayatı neden yaşıyoruz? Ben sonunu merak ettiğim için yaşıyorum. Eh sevdiklerim de var. Herkesin kendice amaçları ya da gerçekleştirmek istediği şeyler var.
kısacası i said saçlar no dedim

Not: bu cevap canı omlet çeken boş bir mide ile yazılmıştır.
  • wampex  (07.08.09 17:03:08 ~ 17:04:54) 
bir büyüğüm bu soruya şöyle bir cevap vermişti
sikdir. ama belki de siktir dedi.

  • guitarman  (07.08.09 17:15:43) 
babanın sonsuz parasını hayvanlar gibi sömürüp, hiç çalışmadan istediğini almak. yirmi yaşında kendi ferrari'nle gezip, her türlü ortamın en piçi olmak, karı kız peşinde koşmak...


  • bullet-tooth  (07.08.09 17:47:55 ~ 17:49:06) 
hayatın anlamı olduğunu nereden çıkardın yav? boşuna mı bi sikim yapmayıp kıç büyütüyoruz burda?


  • cro magnon  (07.08.09 17:48:55) 
hayatın bir anlamı olduğunu sanıp, ne olduğunu bulmaya çalışmaktır.


  • sonokur  (07.08.09 17:56:18) 
hayatın anlamı, hayatın kendisidir.

ayrica:
(bkz: hayatın anlamı)
  • ermanen  (07.08.09 18:11:58) 
bu dünyaya gelirken size sormadıkları için ve sizi doğuranlar da buna kendileri karar vermemiş oldukları için hayatın belli başlı bir anlamı olduğunu veya varsa da bunun bilindiğini söyleyemeyiz. bu yüzden insan bu olmayan anlamı din, edebiyat, müzik, aşk gibi mecralarda arar, düşünüldüğünde bu tür olgular da anlamsız bulunabilir ama ölmek çoğu kişiye zor geldiği ve hayata tutunabilmek için bir şeyler üretmek veya bir şeylere inanmaya ihtiyaç duyulduğu için insanlar bunlara yönelirler.

eğer farkındalığı yüksek bir insansanız ve az buçuk felsefe okuduysanız ergenliğin sonlarına doğru hayatta genel bir anlamsızlık olduğunun farkına varacaksınız. bundan sonrası da insana kalıyor işte, kendilerine meşgale yaratıp sonrasında nereye gittiğimizi bilmediğimiz bu hayatı sevmeye çalışıyorlar. kimisi dünya hayatına o kadar dalabiliyor ki (ben bu insanlara gıptayla bakıyorum) hayat ne saçma ne yüzeysel benzeri geyikler onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. kimisi de pesimist pesimist her şey çok saçma her şey çok aptalca hepimiz ölücez yok olucaz diye geziniyor. eh arasını bulmak da size kalmış.
  • i ve been mistreated  (07.08.09 18:48:48) 
hayat (isim)
1.Canlı, sağ olma durumu.
2.Yaşam:
"Hayat sahnesinde yetmiş üç yaşın basamaklarındayım."- H. F. Ozansoy.
3.Hayat biçimi, içinde yaşanılan şartların bütünü, yaşantı:
"Köy hayatı. Gece hayatı."- .
4.Meslek:
"Uzun dualardan sonra bana denizcilik hayatını anlatmaya başladı."- R. N. Güntekin.
5.Geçim şartlarının bütünü:
"Hayatımı yazılarımla kazanırım."- H. E. Adıvar.
6.Canlılığı gösteren hareket, kaynaşma:
"Bu köyde hiç hayat yok."- .
7.din b. Yazgı:
"Hayat onları bir türlü birleştirmedi."- .
8.Yaşamayı sağlayan şartların bütünü:
"Ayda hayat yok."- .
9.Bir kimsenin tarihsel biyografisi, hayat öyküsü, hayat hikâyesi:
"Atatürk'ün hayatı."- .

kaynak: TDK
  • shape of shapelessness  (07.08.09 22:43:50 ~ 22:44:24) 
Hayatın anlamı, bir kimse hangi dine mensup olursa olsun; o din'in kitaplarında yazdığı şekilde ulaşılabilir bir şeydir. Örneğin abc dinine mensup bir insan, dininin kitabını layıkıyla okuyup yorumladığı takdirde bir ferahlığa kavuşacaktır.

Ateist kardeşlerim açısından konuya bakmayı unutmadım; herhangi bir dine/tanrıya inanmayan kimse için, hayatın anlamı zaman içerisinde değişebilir. Bunu kötü bir şeymiş gibi söylemiyorum, yani hayattan zevk almak en akla yatkın cevap olacağına göre ateist bir kimse beş yıl önce metal müzik dinliyorken bugün solo test çözmenin hayatın anlamı olduğunu düşünüyor olabilir.

ve not; konuyu dinlere çekmedim, siz de çekmeyin.
  • oldu görüşürüz  (07.08.09 23:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.