[]

bu saatte kimse yoktur sanıyorum ama..

..sizin de hiç kendi fotolarınıza bakınca "bu kim la?" dediğiniz oluyor mu?

ifşa muhabbeti üzerine demin kendi fotolarıma bakmaya başladım -ifşa yapmak için değil, öylesine- , fena halde yabancılaştım kendime bir anda. zaten eskiden beri olan bir şey ama son zamanlarda sıklaşmaya başladı yabancılaşma durumu, kendimi tanıyamadım cidden, bazen aynaya bakınca da oluyor. ufak çaplı bir panik atak krizi geçirdim. beynim mi yandı noldu ya? kısa devre mi oluyor ki böyle?


 
(git: 811181) böyle bir şey oluyor bende. neden olduğunu çözemedim hala.


  • devilred  (01.01.15 03:25:18) 
@take a minute: neden olarak olabilir tabi de, neden böyle söylediğini anlayamadım, açıklayabilir misin?

not: kızmadım tabi, böyle bir tanı koymanın nedenini merak ettim. zaten düzgün bir tipim olmadığı için özgüven sorunum tiple alakalı olarak pek yok -"nasıl yani lan??" dersen, yani tiplerle çok alakam yok, onu demeye çalışıyorum. güzele güzel derim çirkine çirkin derim, falan.

aslında daha çok beynimde mi bir sorun var, onu anlamaya çalışıyorum ben. antidepresan kullanmaya başladım 1.5 ay önce -okb nedeniyle ama- etkisi olabilir mi?
  • pasp  (01.01.15 03:30:58) 
geçen saçlarımı topladım. rastgele seri selfi çektim. omuz hizasında şu an saçlar, erkeğim. nasıl görünüyor merak ediyorum. neyse böyle kendime bakıyorum. bi an kendime yabancılaştım evet. daha önceden gördüğüm birine benzemeye başladım. o kişi sasha grey idi. şu gifi:
www.oystermag.com
kadın pornografik aktris..
neyse sonra sakal bıraktım kendime gelebilmek için.
  • namus ninjası  (01.01.15 03:32:38) 
Sesimle ilgili birkaç kez benzer yabancılaşma yaşadım ama sonra kabullendim mi artık ne olduysa geçti ve uzun zamandır olmuyor.


  • an engineer  (01.01.15 03:47:01) 
@take a minute: yok yok, kimse çirkin güzel vs demiyor zaten, yanlış değerlendirdin bence durumumu. benimki daha çok "bu kim?" dediğim bir durum. yani kendimi tanıyamıyorum, yabancılaşıyorum. bunun görselliğin verdiği hissiyatla değil, benim kendimi tanıyamamamla alakası var. yani diğer insanların görüşleri ile ilgili bir sorunum yok, aralarında güzel bulan da var çirkin bulan da, göreceli bir şey çünkü. zaten güzelliğin/çirkinliği karakterle ilgili olduğunu biliyorum -yaş olmuş 29 :D - fiziksel bir sorun mu var benim algımda yani, onu anlamaya çalışıyorum.

@an engineer: bak bu da ilginçmiş.

@namus ninjası: AHAHHAHASDJKASLDHSAKŞDJDKŞDNEWQIOCŞEW yarıldım gece gece afddasdfkdiaskf
  • pasp  (01.01.15 04:33:53) 
Ozguvensizlik kesinlikle. O yuzden asamiyo bazi insanlar kendilerini. Ben ds dahil mesela.


  • baldur2  (01.01.15 05:10:34) 
olmuyor. ses olsa belki bi nebze.


  • blackjackdavey  (01.01.15 05:13:50) 
özgüven sorunuyla bunu ilişkilendirmek nasıl bi mantık anlamadım ben.bana da oluyo.hatta bazen aynaya baktıgımda hissediyorum bunu, o zaman daha korkunç.


  • lampetia  (01.01.15 05:16:34) 
Bence bu soruyu bir de buradaki psikologlara, pdrcilere falan sorun. Onlar daha çok yardımcı olurlar diye düşünüyorum


  • sen olmayan cocuk benim  (01.01.15 07:48:10) 
herkesin başına geliyor ara sıra. özgüven ile de alakali degil bence, cok ciddi boyutlarda olsaydi nörolojik bir problem olabilirdi ancak. şuraya bir bakalım.

en.wikipedia.org
  • jaygatsby  (01.01.15 10:19:10) 
fotodan ziyade aynaya bakınca oluyor :)
işin garibi ben kendime bakmak bile istemiyorum çoğu zaman.

  • rakicandir  (01.01.15 10:37:47) 
cevaplar için teşekkürler. dediğim gibi, özgüvensizlik gibi bir durumdan ziyade, fiziksel bir problem varmış gibi geliyor bana. yani yabancılaşma hissi şunun gibi: akşam işten gelip evinize girersiniz ya, ev size ait gelmez bir an, onun gibi. o yüzden, her ne kadar tiklesem de, özgüvensizlik cevapları bana doğru gelmiyor. yani tipimle ilgili bir sorunum yok, şimdi tipsizim dedim diye tipimle ilgili bir sorunum olduğu zannedilmesin, herkesin tipi kendine :P şaka bir yana, ben dış görünüşe önem vermem pek, başkalarına çok çirkin gelen adamlara aşık olmuşluğum olmuştur çok. çok beğenildiğim ve güzel bulunduğum da olmuştur, çirkin bulunduğum da, güzellik ve çirkinlik çok göreceli şeyler çünkü. bunu bildiğim için özgüven olayını çok önemsemiyorum -zaten önemsemediğinizde asıl öyle bir güvensizlik varsa gidiyor. ki yaşlanınca herkes buruşuyor zaten :D -

dediğim daha ziyade, yukarda da belirttiğim gibi, çok tanıdık bir yerin yabancı gelmesi gibi ya da karşınızdaki insanların yabancı gelmesi gibi. cotard sendromu mu diyeceğim allah muhafaza, ama küçük yaşlarda ortaya çıkan genetik bir rahatsızlık diye biliyorum ben onu, o yüzden sanmıyorum.

fiziksel olarak ne olabileceğine dair bilgisi olan var mıdır? ilaç kullanmaya başladıktan sonra kulaklarımda da uğuldamalar başladı ama sadece yatar vaziyetteyken oluyor.
  • pasp  (01.01.15 15:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.