[]

Dolgunun etrafında diş kalmadı

4 sene önce azı dişlerimden birine ( 3 sinirli bi diş) kanal tedavisi yaptırmıştım.

Dün dolgunun etrafında kalan son diş parçasıda kırıldı. Orada siyah bir dolgu duruyor.

Ağrı vs yok. Böyle kalsa problem olur mu? ne yapmak lazım?

 
bende de o durumda doktor o diş kurtarılmaz gittiği kadar idare etsin sorun çıkartırsa çekeriz dedi duruyo hala


  • topraam  (31.12.14 15:01:12 ~ 15:01:21) 
hekim değilim fakat 20 yıllık bir tedavi deneyimim var.

dişin görünen kısmı gibi, çene kemiğinde kalan kısmı da çok mühim bir işleve sahip.

buz dağının görünmeyen kısmı gibi düşünün.
yani üstte minicik bir parça kalsa bile altta onu tutan, çene kemiğinde çökmelere, dolayısıyla yanakta çukurluğa engel olan bir dolgu alanı (kök) var.

durabildiği kadar dursun ağızda diş ağrı yoksa.
  • mavi istiridye  (31.12.14 15:05:02) 
ben de geçen aynı dertten gittim. Filmde dişin altında kist oluştuğu ortaya çıktı. Bana sorarsan git film çektir. Doktor çekecez derse keyfin bilir ama bir kontrol ettir derim.


  • PoscheN  (31.12.14 15:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.