[]

Friends Basit Görülen Bir Dizi mi?

Aslında sorum Six Feet Under seyretmişlere ve belki de Amerika'da yaşayanlara, bir bölümde Lisa Nate'i Friends seyrederken görüp aşağılıyordu, boş şeylere takılan boş insan muamelesi yapıyordu. Merakım şu; Friends Amerika'da alt tabaka, basit görülen bir dizi mi, tamam çok iş yapmış çok hayranı var ama bu hayran kitlesi nasıl bir kitle? Türkiye'de de hangi dizilerin ne kadar çok izlendiğini biliyoruz, çoğu yüzüne bakılmayacak basitlikte.

Özellikle belirteyim ben kendim tam bir Friends hayranıyım, bi süre izlemesem arkadaşlarımı özlediğimden daha çok, ayrı ayrı özlerim Phoebe'yi, Chandler'ı, Ross'u, Rachel'ı, Monica'yı, Joey'yi.


 
genele hitap eden şeyler friends, hmym filan entelektüel bir aktivite gördüklerini hiç sanmıyorum, dalga sebebi budur.


  • mula  (31.12.14 14:04:52) 
Nate boş şeylere takılan boş bir insan mıydı sence? Buna göre karar ver.

Zeki insanlar da genele hitap eden şeyleri izleyebilirler. Burada önemli olan bunun Lisa'ya batıyor oluşu. Lisa kötü.

Edit: Hem Seinfeld, Curb Your Enthusiasm, Louie gibi dizileri seviyorum hem de Friends'i. Ne olacak şimdi? :)

Edit 2: Aşağıda bir arkadaş "lisa'nın nate'i bu sebeple aşağılaması, dizinin vermek istediği düşüncenin de bu olduğu anlamına gelmiyor." demiş. Ben de onun gibi düşünüyorum.
  • m e l t e m  (31.12.14 14:06:53 ~ 15:13:16) 
seinfeld seven friends sevenden daha enteldir daha kaliteli insandır her zaman


  • partizan  (31.12.14 14:07:20) 
mesela seinfeld için aynı tepkiyi göremezsin, ki genelde seinfeld hayranlarının yaptığı bir olay bu sanırım. haklılar da biraz sanki ama iki dizi de ayrı kulvardalar tabii. kendi tarzında iyi bir dizi işte ancak o tarzın kendisi küçümseniyor biraz da :)


  • soso  (31.12.14 14:10:13) 
Diziye göre adam aşağılamak biraz kompleks göstergesi bence. Hani sonuçta friends ikonik ve dizi tarihine adını güzel bir şekilde kazımış, çoğu sitcom için yolu açmış bir dizi. Daha geniş bir kitleye hitap etmesi popüler kültüre tü kaka diyenlerin hedefi haline getiriyor.

Bunu seinfeld izleyen yapıyor daha çok. Ki ikisini de çok severim. Tarzları farklı ama biri diğerinden kötü değil bence.
  • patiska  (31.12.14 14:25:00) 
seinfeld örnegi vermişler de seinfeld, jerry ile larry david'in sonu gelmeyen stand-up dizisidir. friends ise dizidir. karşılaştırma saçma ayrıca friends'i aşağılamak bir insana ne kadar prim kazandırır orası da meçhul.


  • the coolest dude  (31.12.14 14:29:46) 
amerikalılar fanta'yı da alt tabaka meşrubatı olarak görüyor mesela. sırf onlar öyle görüyor diye fanta da mı içmiyah??


  • karaage  (31.12.14 14:30:51 ~ 14:31:08) 
seinfeldçi geldi
friends'i arada bir görüyorum tv'de, durur izlerim, tek tük izlemişimdir ve bence eğlenceli bir dizi.

seinfeld çok farklı, aynı dönemde yapılmış bir dizi olduğu halde esprileri hala güncel, hala kahkaha atabiliyorum seinfeld izlerken, ama friends'deki durumlar zaten artık çokça işlenmiş olduğu için o kadar güldürmüyor, en fazla gülümsetiyor.

friends izleyene boş adam muamelesi yapmaksa popüler olan çoğu şeye gösterilen tavırla aynı bence, dizinin kalitesinden bağımsız. seinfeld çok popüler olduğu halde bu şekilde burun kıvrılmayan bir dizi olduğu için biraz istisna konumunda. bunun jerry'nin (kırk yıllık arkadaşımmış gibi oldu böyle deyince ehe) diziyi sündürmemesi, zirvede bırakmasının da etkisi büyük.

frıends'den ben daha bir 90lar havası alıyorum, o da şimdi 25+ olanlar için çocukluğa olan özlemi pekiştiriyor, oradan da bir sempatik yanı var.
  • lily briscoe  (31.12.14 14:33:55) 
lisa'nın nate'i bu sebeple aşağılaması, dizinin vermek istediği düşüncenin de bu olduğu anlamına gelmiyor. hatta bi ara da nate lisa'ya kızmıştı, "ne kadar sterilsin, bu kadar düzgün olmaya çalışma, bu kadar kasma" mealinde. yani bunlar hayatta rastlanılan çeşitli davranışlar, tepkiler. friends elbette genel olarak boş bi dizi fakat bu kötü bi eser olduğu anlamına gelmez.


  • nereye bu gidis  (31.12.14 14:37:15 ~ 14:37:49) 
friends; kurgusuyla, karakterleriyle, oyunculukları ve seyirciye geçirmeyi başardığı samimiyeti ile efsane bir dizidir. tabii ki bir popüler kültür ögesidir aynı zamanda, siz feet under'da eleştirilmesi bundan olabilir. ama her popüler kültür şeysi de "ıyhh çok banal" olmak zorunda değil, audrey hepburn de mesela popüler kültürün ikonik taşlarından biri haline getirildi ama bambaşka ve çok özel bir kadındır.


  • fengari  (31.12.14 14:42:19) 
Lisa bence de kötü, ama kabul etmek lazım öldükten sonra mizah duygusu gelişti, sempatikleşti.


  •   (31.12.14 18:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.