[]

Bulgar pasaportu edinmek

Eşimin Anne ve Babası bulgaristan doğumlu. 1951 Yılında daha çocukken gelmişler. Örneklerini duyduk, acaba bulgaristan vatandaşlığına baş vurup tekrar bulgaristan ve AB vatandaşı olabilirler mi? Bunun için ne yapılması gerekli? Yol yordam bilen var mıdır?

teşekkürler..


 
bildiğim,38 ve 51de göç edenler zorunlu diil de kendi istekleriyle, yani bi baskı falan olmadan göç ettiler. ve vatandaşlıktan çıkarıldılar. 69 ve 78 göçleri de aynı şekilde. ama 89 göçü, evet turist pasaportuyla yaptırıldı ama dediğim gibi yaptırıldı ! baskı uygulandı etnik topluluğa. bu sebeple vatandaşlıktan da çıkarılamamış oldular. işte 89 göçmenleri bu yüzden kolayca bulgaristan pasaportu alabiliyor. hatta bu işleri kovalayan elemanlar var. aslında size en iyi onlar bilgi verebilir bu konuda. derneklere de danışabilirsiniz. istanbulda bolca mevcut.


  • aeroflot  (31.12.14 13:22:10) 
biz 91 göçmeniyiz annem babam ve kardeşim orada doğmuştu ben burada doğdum. kardeşimde ve bende bulgaristan vatandaşlığı yoktu sonradan edindik. o orada doğduğu için zaten vatandaşlık hakkı vardı. bulgaristanda değişik bir sistem var doğan çocuğa ilk başta kimlik vermiyorlar belli bir yaşa kadar doğum belgesiyle mi ne duruyor sadece. -tam emin değilim ama kimlik vermediklerinden eminim-

onun vatandaşlık alması için gidip sadece başvuru yaptık. benimki de tüm aile bg vatandaşı olduğu için ve geç göçtüğümüz için pek problem olmadı.

ama 1951 göçü çok erken. annesiyle babası bulgaristan vatandaşı olsalardı belki bir şans olurlardı. o da çocukları erkekse tabii. kadınsa eğer daha zor diye biliyorum. şu an işleri çok çok çok zor. arkadaşımın babası göçmen ve 78 göçmeniler. adam koşturuyor vatandaş olmak için bir sürü masraf etti ve şu an olup olamayacakları belli değil.

vatandaşlık işleri bir hayli zordur. sofya'ya ve ankara'ya gitmeleri çok gerekicek. değer mi bilmiyorum. 51 yılında göçmüşlerse eğer zaten ailesi kendisi için değil de çocukları için istiyordur vatandaşlığı. sırf ab vizesinden muaf olmak için o kadar masrafa değmez bence. tutup da bütün ab ülkelerini gezicem diyorsanız başka olabilir.

ayırca bir başka bilgilendirme daha, eğer eşiniz erkekse siz de ab vatandaşı oluyorsunuz sanırım. ben bg vatandaşlığına alınırken evleneceğim kişi ve çocuklarımın da bulgaristan vatandaşı olacağını söylemişlerdi.
  • metalika  (31.12.14 16:21:04 ~ 16:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.