[]

Türkiye nasıl oldu?

sanırım 3 yıl falan oldu hiç ayak basmayalı Türkiye'ye. merak ettim aslen, birşey değişti mi ki Türkiye'de? en son gezi eylemlerinde vardım, ondan önce de 1 yıl falan hiç adım atmamıştım hatta.

Yani Ankara'da Batıkent metrosu sonunda bitebilmiş ama berbat çalışıyormuş falan - ama daha çok sormak istediğim, sosyal hayatta, alım gücünde, onda bunda bir değişim oldu mu gözlemlediğiniz şu 2-3 içerisinde? günlük yaşamınızda yahut farkettiğiniz birşeyler var mı değişmiş olan?


 
aynı boktan ülke sadece toplum yoğun şekilde politize olmuş ve kamplaşmış durumda.


  • nuka cola  (31.12.14 06:41:09) 
www.radikal.com.tr

bilhassa ilk bikaç paragraftaki rakamlara dikkat. alım gücü gibi konuları gayet iyi açıklıyor.

sosyal hayatta bazı değişiklikler oldu, gezi öncesi ve sonrası diye ikiye ayrıldı. şimdi ufak ufak gezi'nin etkileri unutulmaya başlandı, fakat malum kitlenin belleğinde "ya yine sokağa çıkarlarsa" korkusu olduğu söylemlerinden/eylemlerinden hissediliyor.

bunlar dışında öyle çok büyük değişiklikler yok, zaten 3 yıl kısa süre, anca bu kadar olur.
  • cevap botu  (31.12.14 06:43:40) 
çok ilginçtir ki 3 yılda benzin / mazot fiyatları bile değişmedi.

yani tabi ki değişti bir ara uçtu ama şu anda 3 yıl önceki fiyatlarda. daha da düşecek.

ülke hakkında söyleyebileceğim tek olumlu şey bu. onun da kaynağı zaten abd.
  • himmet dayi  (31.12.14 07:02:24) 
bombok, hiç anlatılacak gibi değil.


  • rygard  (31.12.14 07:15:04) 
bence bir sorun yok


  • fransizkalanadam  (31.12.14 07:17:46) 
dün epey kar yağdı. beyaz bir yılbaşı geçireceğiz.


  • mea maxima culpa  (31.12.14 07:17:51) 
bence oldu. herkeste arabalar evler falan. ama ben de yine tık yok!


  • enkolaykullaniciadi  (31.12.14 07:54:42) 
insanların genel davranışını, düşünce tarzını görmek istersen haberler.com gibi sitelere girip haber yorumlarını oku. Yılbaşı tatil edildi diye bizi hristiyan ilan edenler mi dersin, cumayı tatil yapın, şeriati getirin diyenler mi dersin, orda memleketin manzarası çok açık.

Sosyal hayat derken, yine etkinlikler, tiyatrolar vs devam ediyor tabi ama işte kıçı başı açılıyor diye trt kış olimpiyatlarını göstermekten vazgeçmişti falan. Aynı şekilde bazı tiyatro oyunlarının belirli bölümlerine sansür getiriyorlar.

Medya ve TV felaket şekilde boktanlaştı. Acun tvnin efendisi gibi, her yerde!

Tüm tartışma programlarında yandaş konuşmacılar dışında kimsenin çıkmasına müsaade etmiyorlar, konuşanı, doğru iş yapanı, gerçekleri ortaya dökeni anında ortadan kaldırıyorlar.

konuşturma beni be.. değişim var tabi ama ileriye dönük değil..

osmanlıca öğrencekmişiz ülke olarak bi de.
  • safepassage  (31.12.14 08:00:15) 
turkiye cok guzel gelsene...


  • exlibris  (31.12.14 08:43:51) 
her şeyi açık açık yazıp konuşamıyoruz. eskiden de konuşamıyorduk da şimdi biraz daha farklı. eskiden komünizm sosyalizmi konuşamazdık, kitaplar şiirler yasaklıydı. yasakların kapsadığı kesim nispeten azınlıktı. şimdi yasakların içine aldığı kesim oldukça büyük. küçültme çalışmaları da tam hızla devam ediyor. mahalle çalışmaları artarak devam ediyor. artık bir mahallede aynı anda iki üç toplantı yapılabiliyor. haftanın bir gününden iki üç gününe çıkıldı. hiç beklemediğin adamlar hiç beklemediğin açıklamalar yapıyor. dizilerde artık mutlaka din unsuru var. vb. vb. vb.
bu bir yandan iyi gibi de. (polyanna mod on) değişim kanlı olmayacak gibi görünüyor en azından.

alım gücü iyi değil. benim gördüğüm çarşı sokakları insan kaynıyor, eller paketlerle dolup taşmıyor. dükkanlar neredeyse boş gibi. çarşıya, alışveriş marketlerine alışveriş için değil de zaman geçirmek için gidiliyor. çarşı esnafı "sarayın parası çıkacaktı bir yerden" diyor. endişeliler. para dönmüyor.
çok ihtiyaç olmayan şeylere büyük paralar verilip alınabiliyor. özellikle teknoloji (cep telefonları) ve giyim kuşam bu konuda başı çekiyor.
oldukça pahalıya iletişiyoruz, bilgileniyoruz, okuyoruz, temizleniyoruz.

toplu taşım araçlarında sokaklarda telefon kullanmayan insan görmek zorlaşıyor. çoğu oyun oynuyor veya sosyal medya hesaplarında takılıyor.

kısacası, her geçen gün tonlar açıktan koyuya doğru ilerliyor.

bizi sorarsan
bir taş gelir pıtraklı
izini bırakır yüzünün çukurunda
daha ne olsun
iyilik sağlık işte.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.12.14 09:42:02) 
3 yıl sonra tatile geldim, aklın varsa gelme


  • jemjum  (31.12.14 11:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.