[]

dis eti cekilmesini onlemek

Selamlar. Kesici dislerimde bariz cekilme var. Ozellikle bir tanesinde. Ne yapmaliyim bunu durdurmak icin. Bu sira dislerimi sikiyorum biraz stresten dolayi. Ondan olmus olabilir mi? Dis ipi veya gargara ise yarar mi? Veya kekik kuru varmis? Doktora gitme sansim yok su an ama en azindan kendim bir seyler yapmak istiyorum.




 
ozel bir dis fircasi al dis etine zarar vermeyecek. elektrikliler iyi bence. philips sonicare olabilir: www.usa.philips.com


  • bir varmis bir yokmus  (31.12.14 02:16:59) 
Dis etlerini iyice fircala. Yumusak fircali dis fircasiyla disciler oyle oneriyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.12.14 02:24:39) 
Bende de var şöyle rahatladım.diş fırçam coruprax 5640 macun colgate prorelief bir de listerine diş etleri için olanı


  • kablelvuku  (31.12.14 04:36:46) 
öncelikle diş taşı varsa temizlet,sonra diş fırcalama alışkanlığını değiştir,şöyle; oval ve yumuşak bir şekilde fırcala. diş eti çekilmesinin en büyük nedeni sert ve sabit git gel hareketi ile diş fırcalamk. en son olarakda dişetinden dişe doğru tek hareketle diş fırcalama yap(tersini yapma).


  • mrthany  (31.12.14 04:49:32) 
Glister dis macunu kullaniyorum. Bir de dis fircasi olarak curaprox. Dis tasi yeni temizlettim.

Dis ipi kullancam.
Agiz bakim suyu kullancam.
Kekik kuru yapacagim.
Gargara kullanacagim.
Bi de multivitamin kullanacagim. Bakalim ne kadar etkili olacak.
  • baldur2  (31.12.14 07:44:47) 
Bitkisel bir yaklaşım olarak, günde 1 kere hindistan cevizi yağığla "oil pulling" yap, 20 dakika kadar ağzında o 1 yemek kaşığı kadar yağı döndür dur, sonra tükür.
Bu şekilde diş problemlerini aşan çok sayıda kişi var, nette anlatıyorlar.

  • afush  (31.12.14 09:45:49) 
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, diş eti çekilmeleri periodontal diş eti hastalığı sebebiyle ya da mekanik irritasyonlarla çekilebilir, bahsettiğiniz durum eğer alt ön dişteyse muhtemelen diş sıkma, sert fırçalama ve o bölgede diş etinizin daha ince bir dokuya sahip olmasından kaynaklanabilir.

Diş hekimine göstermeniz gereklidir mutlaka ama çok acil gidemeyecekseniz tavsiyem yumuşak bir diş fırçası kullanarak o bölgeyi tahriş etmeden fırçalamanız olacaktır, bunun için tepe markasının supreme diş fırçasını ya da curaproxun 5460 ını öneririm.
  • dronurozturk  (31.12.14 10:58:29) 
Cok tesekkurler arkadaslar. Ya bu aralar stresten dislerimi sikiyorum. Ilk defa olhyo hayatimda buyuk ihtimalle o yuzden oldu.


  • baldur2  (31.12.14 12:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.