[]

Rahim Alinmasi

Iyi geceler doktor arkadaslar vardir umarim buralarda.
Yakınım rahimini aldirdi. Pazartesi alindi. Salı günü gayet iyiydi fakat ayaga kalktiginda basi dönüp bayılıyordu ve kan degerleri normalden düşükdü. (hemoglobin degeri amilyata girmeden 12 daha sonra 11, 10 ,9 olarak düştü.) Doktor tekrar amilyata aldi bir kac kan sızıntısı varmış kapattik dedi. tabi kan degerlerini takip etmeye devam ediliyor. bu sirada kan takviyeleride oluyordu. Hasta kan alirken hemoglobin degeri 10.9 cikti fakat simdi tekrar 10 a düşmüş. Sizce yine böyle bir sızıntı mevcut mudur içinde? 2. kez ayni hata yapilmis olabilir mi?? 3. kez yine amilyat mi isterler?? Korkuyorum.. bu vakitte kimseye soramiyorum, intorn normal diyor.



 
revizyon yapılmış. kadın doğumcu değilim ancak rahim dediğimiz organ zaten damardan zengin ve çok kanayan bir organdır. kadınlarımızın %90 a yakınında da anemi görülür. e haliyle hg değerlerinin düşük çıkması çok şaşılacak bir şey değil. sanmıyorum bir hata olacağını çünkü cerrahlar revizyon yapılan hastaya gözü gibi bakar. yine de durum netleşene kadar yoğun bakımda takip edilmesinde fayda var 3 saate bir hemogram alınabilir.


  • hatasızcoololmaz  (31.12.14 02:15:40) 
ortada hata yok. ameliyatta kanama olmasa olur. kapatılırken tüm görünen damarlar yakılır ya da bağlanır. fakat %100 elbette olmaz.

sızıntı mevcut olabilir tabi. takip etmek gerek kan değerlerini.
  • siradisi00  (31.12.14 12:52:57) 
Çok teşekkürler cevaplar için. Insanin basina gelince sinirleri bozuluyomus. ama iyi ki varsiniz tabi:)


  • kismisolungac  (01.01.15 21:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.