[]

milli piyango büyük ikramiye çıkarsa hangi yolu izlemem lazım ?

Bana çıkacak bu kesin :D Her neyse.çıktı diyelim benim bu bileti kime götürmem gerek. Noterde tasdikletmem lazım mı. Notere nasıl güvenebilirim. İstanbul'dan ankara'ya giderken biletin başına bişey gelir mi acaba diye kafayı yer miyim :/




 
doğmayacak çocuğa bu kadar don biçtiğine göre büyük ikramiye çıkarsa kafayı yiyeceğine bahse girerim :)

şaka bir yana, biletin arkasını imzalamak lazım diyorlar ama emin değilim.

eğer bu kadar eminsen çekilişten önce notere gidip isminle tastik ettir bileti. eğer ikramiye çıkarsa senden başkası kullanamasın.

ayrıca ikramiye tutarına kadar bayiler, belirli bir tutardan sonrasını genel müdürlükler veriyor. milli piyango idaresinde parayı teslim aldıktan sonra da bankaya yatırırsın. aylık faizini çekersin. bize de bir paket sigara ateşlersin.
  • emfuzi  (30.12.14 23:07:52) 
Bir de bankaların kendilerini seçmesi için büyük ikramiye kazananlara ev araba gibi hediyeler verdiği doğru mu acaba.varsa böyle bi imkanım kullanmak isterim ^^


  • nickimi yermisin  (30.12.14 23:11:01) 
paranın hepsini bi bankaya yatırma banka batarsa sadece 100bin e kadar olan kısmını alabiliyorsun

edit: ayrıca bana çıkacak :)
  • toua tokuchi  (30.12.14 23:27:47 ~ 23:28:44) 
Vekaletle halledebiliyorsun işini. Bankalar para için promosyon mahiyetinde güzellikler yapmakta. Bi tanıdığımıza 0km araba vermişlerdi bundan yıllar yıllar önce. Büyük bi banka şubesine gidip doğrudan müdürün odasına girip mevzuyu anlattığın zaman adam önünde şükür secdesine kapanır..


  • bilmemkacincinick  (30.12.14 23:44:24) 
Biletin arkasına ad soyad tc kimlik no yazıp imza at. Sendan başka kimse tahsil edemez, vekalet verirsin banka müdürüne, şu banka hesabına yatırılmak üzere şu banka şu şubesi müdürü xxx'e vekalet verilmiştir diyerek, ondan sonra keyfine bak.


  • yatagants  (30.12.14 23:53:34) 
abi ben bu biletin arkasına ad soyad yazıp imza atma işini anlamıyorum. bunu yaptıktan sonra bileti herhangi birine teslim etmek bu kadar kolay olmamalı. herif benimkinin üstünü silip kendininkini yazarsa ne olacak? ya da sırf ibneliğine karaladı orayı diyelim. ya da ne bileyim manyak herif gitti çöpe attı, "bana çıkmıyorsa kimseye çıkmasın" dedi. nasıl yapcaz?

ben bana çıkarsa direkt devlet bankalarından birinin müdürüne gidicem dicem abi böyle böyle. bu kişiler güven konusunda daha sağlam oluyomuş, yani piyango buna çıktı diye seni reklam etmiyolarmış. gizli tutuyolarmış.
  • der meister  (30.12.14 23:57:48) 
@der meister, internette şöyle bir yorum gördüm, çok mantıklı geldi.

"Bileti banka müdürüne vermeyeceksin. Bileti banka müdürüne satacaksın.
Git konuş banka müdürüyle, bankadan ikramiye tutarınca para çeksin ve sana versin sen de bileti banka müdürüne ver. Sonra müdür ikramiyeyi gider teslim alır ve bankadan çektiği paranın yerine koyar. Bir miktar da müdüre verirsen sorun çıkartmaz :)"
  • yatagants  (31.12.14 00:01:32) 
ev, araba gibi şeyler doğru mu bilmiyorum ama yüksek faiz oranı vermek için yarışırlar.

@yatagants öyle kafalarına göre para çekebileceklerini sanmıyorum :)
  • secilmis uye  (31.12.14 00:27:02) 
diğerlerini okumadım. net bilgiyi verip kaçıcam. en yakın notere gidiyorsun tasdik ediyorsun bir şeyler yapıyorlar onlar işte büyük ikramiye demene gerek yok bu bileti tasdiklemek istiyorum dersen yaparlar iki dakkalık iş sonra bi bakıyolar onlar büyük ikramiye hemen her yere haber salıyorlar -dedikodu" bu haber ilk hangi bankanın kulağına giderse seni hemen alıp bir otele yerleştirip her masrafını karşılayıp paranı senle beraber gidip alıp gelip bankalarına yatırtıyorlar. senin elin sıcak sudan soğuk duya değmiyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.12.14 00:32:15) 
Konuyla direk alakali degil ama mafya varmis bu piyango kazananlari takip eden, bi sekilde belirleyen, sora ciktigina cikacagina pisman eden. Duydunuz mu siz de bole bisey?


  • hushhush  (31.12.14 00:33:05) 
bana mesaj atıyorsun, sana sınırlandırılmış bir yetki belgesi imzalatıyorum ve silahlı güvenlik hizmeti dahil senin adına yapıyorum işlemleri.

yapacağım işlem de kabaca teslimat anında ve sonrasında güvenlik ve paranın bir çok bankada açılacak hesaplarına daha küçük rakamlar halinde aktarımı.
  • rygard  (31.12.14 01:23:09) 
Tamamdır yarın görüşürüz :D


  • nickimi yermisin  (31.12.14 01:32:42) 
veraset ve intikal vergisi beyannamesini unutma :D


  • cemiyetin unlu simasi  (31.12.14 01:59:35) 
@proletarier, duyulması problem olmayacaksa neden kassın adam zaten, gider "bana ikramiye çıktı paramı verin" der merkeze. kimsenin haberi olmadan, ortalık velveleye verilmeden para nasıl alınacak onu merak ediyoruz. senin elin sıcak sudan soğuk suya değmiyor diyorsun da onu notere tasdiklettiğin an telefonun susmayacak, millet peşine düşecek.

@hushhush, bu hikayeleri çok duyduk ama büyük ikramiyeyi çatır çatır yiyip batan bir sürü insan da var. o yüzden ben inanmıyorum açıkçası. yani böyle bir mafya olsa, takip etse kimse kazandığı ikramiyeyi yiyemezdi gibime geliyor. kendi halinde amcalara çıkıyor mesela para. mafya o adamdan gelip para alamayacak mı yani sanki.

piyango kara para aklamada kullanılıyor zaten. o gücü olan mafya piyangoyu direkt kendisine çıkartıyordur, uğraşmazlar tutturanı kovalamakla.

bence tabii, düşünce bu sadece. sedat peker'in yeğeni değilim.
  • der meister  (31.12.14 07:46:23) 
eğer çıkarsa (10 milyonda bir ihtimal ama) sırf böyle kıllı işlerle uğraşmamak için bilyonerden aldım bileti. bilyoner %10 veraset ve intikal vergisi alıp parayı hesaba keş olarak gönderir.


  • mrthany  (31.12.14 08:15:51) 
@zibidigibi 1 bucuk milyonu sırf bu işlerle uğraşmamak için mi kullanıcaksın yani? :D ben sana 50 bine yaparım :)


  • secilmis uye  (31.12.14 08:48:31 ~ 11:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.