[]

caner taslaman

gibi kişiler var mı? adamın demin okan'ın programına konuk olduğu videoları izledim de hakkaten sağlam cevaplar veriyor. felsefe, sosyoloji vs. uslup ve hitabeti de iyi. çoğu kişi troll gibi geliyordu ama bu adam iyi bence.




 
Tartışma programlarına çıkıyor mu bilmiyorum ama mustafa öztürk var. Caner taslaman'ı severim ama çok kafa patlatıyor.


  • IncredibleMau  (30.12.14 18:30:38) 
cihan saçlıoğlu'nun karşısındaki tavrına baktın mı?


  • namus ninjası  (30.12.14 18:34:34) 
cihan stüdyoyu terketti.


  • secilmis uye  (30.12.14 18:38:29) 
Cihan saçlıoğlu ile çıktığı programda hiç ters bi hareket görmedim ben. Bi fizikçi çıkıp olayı aydınlatsa keşke saçlıoğlu'nun saçmalayıp saçmaladığı konusunda. Ha haklıysa bile gereksiz bir agresif tutum sergiledi. programı terk etmek falan daha çok din adamının yapacağı şey, bilimadamının değil.


  • IncredibleMau  (30.12.14 18:41:01) 
Ytü de öğretim görevlisi kendisi, bir kaç kitabı da var bende. GÜzel şeyleri var.

twitter.com/teyfur bu adamı da takip ediyorm, o da Ytü de.

Ve BEyza Üstün.
  • Cursed Chico  (30.12.14 18:43:59) 
beyza üstün bizim hocalardandır diyebilirim de.. caner taslamanla ne alaka?
beyza hoca hakkaten ne alaka lan taslamanla?

celalpirin programına gelirsek de, taslaman bir defa sol yanına aldığı ilahiyatçıyla beraber saçlıoğlunun damarına çok güzel basıyor. bir defa bunların üçü akademisyen. cumhuriyet yazarı olanı bilmiyorum akademik vasfı var mıdır? varsa nedir. ama ilahiyatçı ve taslaman beşeri bilimci, cihan hoca fizikçi. bir defa
BUNLAR BİRBİRİNİN MUADİLİ DEĞİL LAN AYIK OLUN!
cern deneyine allahın ilahiyatçısını neden çağırırlar lan? taslaman neden bunu sidekick yapar kendine lan?
siz bunu nasıl normal gürürsünüz LAAAAAAN!
çakayım okana, taslaman anca okan gibi parazitlerin programlarında anlamlı konuşur, uzlaşmacı tavır takınır. hasta etmeyin adamı. pop kültür felsefecisi arıyorsanız alın caner sizin olsun. okana da yakışmış.
ama bak, cidden bak, tek amacı, alanında çığır açması beklenen bir deneyi, halka ulaşabileceği bir programda sunmak olan hevesli bir fizikçinin, taslaman gibi o ilahiyatçı gibi "blöfçülerin" karşısında (metanetle) teoloji argümanlarını çürütmekle falan uğraşacağını sanmayın.

popüler bilim programına ilahiyatçı koymak itliktir. ha o ilahiyatçının fizik ya da doğa felsefesi hakkında yayını varsa bilmem.
newton'dan beri o tür adamlar pek çıkmıyor. hem kalükülüs çözecek hem doğal teoloji çalışacak falan..
geçiniz. taslaman pop kültürde kendine yer bulur. hiçbir fizikçi de karşısında ona kafa sallamaz. (enis doko hariç)
  • namus ninjası  (30.12.14 19:08:44) 
Cok ilginc lan, caner taslaman-cihan saclioglu durumu ayni kilicdaroglu-gokcek karsilasmasindaki durum gibi. Ayni seyi izliyoruz, kimin mantikli konustugu kimin zirvaladigi kabbak gibi ortada, ama hala zirvalayani siddetle savunanlar cikiyor. Aklim hayalim almiyor nasil olabiliyor.

Caner taslamanin saglam oldugu alanlar varsa da bilim bunlardan biri degil arkadaslar. Fizik hic degil. Ek olarak @ninja, orhan bursali cumhuriyet bilim teknik'in editorlugunu yapar yillardir.
  • f_d  (30.12.14 19:22:59) 
newton gece gunduz ebced hesabı yapıp tevratın sifresini çözmeye calısan bir adam


  • partizan  (30.12.14 19:23:57) 
caner taslaman bir felsefeci ve felsefe programlarina katilmali.
ama kendisi bilim sohbeti yapilan yere girip konuyu bilimden allaha saptirmaya calisiyor ve bilgi haznesi bilimadamlarininkine ulasamayacak seviyede oldugundan surekli ayar yiyip oturuyor.
cihan saclioglu o programda polemige girseydi muhtemelen caner taslaman rusva olacakti ama, bir bilimadaminin yapmasi gerekeni yapti ve programi terk etti.
  • bohr atom modeli  (30.12.14 19:27:47 ~ 19:28:16) 
newton örneği abes gibi gelebilir. varsın olsun. biraz egzajere etmezsek nasıl anlaşılacak değerler? hicap duya duya ortalama bir günümüz teologuyla bir fizikçiyi aynı kefeye koydum ama yapacak bir şey yok. enis dokonun çok etkisinde kaldım ondandır:
www.kitapyurdu.com

  • namus ninjası  (30.12.14 19:31:52) 
@comptrol valla dergi ve makalelerine bakmadım. ilgilendirmiyor da çok :) sağlamlıkla sadece bunu mu baz alıcaz? makalesi varsa iyidir yoksa kötüdür mü? :)
okan'a katıldığı programı izlerseniz hem fizik, hem felsefe, hem din konusunda yetkin olduğunu görürsünüz :)

  • secilmis uye  (30.12.14 19:36:11) 
her konunun uzmanıysa okanın programında işi ne?


  • namus ninjası  (30.12.14 19:39:16) 
İyide din ve bilim sürekli çatışan veya uzlaşmaya çalışan veya kimilerine göre uzlaşan, bu konudaki mutlaklığı ve muğlaklığı tartışılan bir kavram olarak bir fizikçi ile dincinin tartışması neden bu kadar rahatsız etmiş anlamadım :)

@ninja yahu ne tuhaf adamlarsınız okan'ın programına çıkmasında ne gibi bir sakınca olabilir. Okan'ın programına çıkan her insan boktan mıdır? Sevil Atasoy'lar, Levent Erden'ler, vs vs alanında iyi insanlar çıkamaz mı?

@bohr www.youtube.com konunun başı daha ne allahı kitabı?
  • secilmis uye  (30.12.14 19:40:47 ~ 19:47:07) 
@comtprol trollük yapıyorsun. Din, felsefe, fizikte seviyem ileridir. Oldu mu?


  • secilmis uye  (30.12.14 19:43:32) 
şimdi baktım. harvard'da da öğretim üyeliği yapmış.


  • secilmis uye  (30.12.14 19:51:22) 
felsefe üzerine diye biliyorum uzmanlıgı


  • partizan  (30.12.14 19:54:19) 
günümüzde popüler bilim kanallarından halka seslenmek isteyen bilim insanlarının kanalları bellidir. yani belliydi. eskiden bilim ve teknik vardı mesela. tasfiye edildi. daha gen kadrolarla açık bilim, kuark bilim topluluğu, evrim alışkanları, evrim ağacı ve astronomi vs hakkında yayın yapan sosyal medya kanalları var çoğunlukla.

felsefe için böyle bir kanal yok. varsa da halka ulaşamıyor. (ulaşamıyor yani bana ulaşamadı en azından ben habersizim böyle oluşumlardan)

günümüz feylesofları da kapağı okan bayülgen gibi amorfların programlarına atıyor.

son olarak, konudan alakasız tabii ama.
cyrano de bergerac der ki, "acaba bulup da bir avuç sersem, meyhane köşesinde dâhi olmak mı hüner?"
  • namus ninjası  (30.12.14 20:02:12) 
adnan hoca'nın ağzı bilimsel laf yapanı.
bir tık ötesi değil.

  • titiraprap  (30.12.14 20:07:29) 
@ninja yahu bilim teknik mi kaldı arkadaş ya? 1990'lara ait baskıları var vereyim sana istersen onlardan devam et. Sosyal medya demişsin bir de orası çok mu güvenilir sanki. açık bilim, yalansavar vs gibi saçma sapan blogger'ların yazdığı şeyleri yayınlıyorlar. ayrıca bu mecraların kitlesi belli. bir avuç insan, ne kapital gücü var ne bir şey. eh o zaman kanal olmadığına göre bunları kapatalım. felsefeciler felsefe kanallarında çıksın, mimarlar sadece mimar tv'de çıksın, müzisyenler sadece mtv'ye çıksın, fen bilimciler de sadece science porn twitter adresinden yazsın o zaman. hayatımda daha saçma bir şey duymadım. bir de referans olarak facebook sayfasından bozma iki tane sosyal medya vermişsin :) peki günümüz feylezofları ne bok yemeli böyle bir kanal yoksa? hiç çıkmamalılar mı? yoksa bin tane kişinin beğendiği facebook sayfasına mı röportaj vermeliler? :)

@titiraprap sonsuz evrenler'e deneysel diyen oxford fizikçisi var karşısında? caner de olmadığını söylüyor ki doğru. ee? :s şimdi sadece ağzı laf yapmak mı bu?
  • secilmis uye  (30.12.14 20:09:19 ~ 20:11:27) 
@secilmis uye fazla konuyu okumadım.
caner taslaman sadece laf kalabalığı yapan demagog biri.
karşısına einstein'ı çıkarsan, sinirden ne diyeceğini şaşırtıp saçmalattırır.
çünkü fizik tartışarak yapılmaz deneyle, matematiksel ispatla yapılır.
  • titiraprap  (30.12.14 20:15:13 ~ 20:16:20) 
Konuyu epey dagittik ya neyse.

Bilimdeki en onemli ozellik acik goruslu olmak, deneysel metotlarlar kullanmak, eger veriler sizi yanlisliyorsa (ki cok sik yanlislar) gorusunu degistirip tekrar denemektir. Tekrar ediyorum, acik gorusluluk esastir.

Taslaman gibilerin ise sabit fikirleri vardir, calismalarinda dogru oldugunu dusundugu seyi ispatlamaya calisir. Bu bilim degildir.

Hitabet konusuna gelirsek, bilim insani literaturden, tartismalardan, yaptiklari calismalardan ve olasi etkilerinden bahseder. Konustugu konularin sinirlari bellidir. O konularda derin bilgiye sahiptirler.

Taslaman gibiler fikirlerini dogrulamak icin bilimsel jargon kullanir. Tartismasini degil, hakli cikmasini bilir. Her konuda isine gelen gorusleri alir, kendi soylemek istedigine destek olarak kullanir. Konulari derin degil, yuzeysel bilir.

Umarim yeteri kadar acik olmustur.
  • f_d  (30.12.14 20:27:13) 
@f_d bu konuda zaten haklısın onunla ilgili bir şey dediğimi hatırlamıyorum. önceden kodlanmış olarak bilim yapmaya çalışması yanlış ama bu konuya hakimlik, yorumlama gibi şeyler tamamen farklı. sonuçta din de yorumlama, bağdaştırma işidir. burada bilimden veya dinden bahsetmiyoruz. ikisinden bahsediyoruz.


  • secilmis uye  (30.12.14 20:30:22) 
Cern deneyinde dinden bahsedilmiyor hocam, dinin yeri ayri. Programin kurgusu yanlis yani. Hadi oldu bir yanlislik diyelim. Karsinda o konuda uzman biri varken, bilim adamina dusen oturup dinlemektir. Bilmedigi konularda iddia etmek bir bilim insaninin haddi degildir.

Cunku gunumuz bilimi cok derin, konu olarak uzmanlasma had safhada. Oyle iki makale iki kitap okuyarak konuya hakim olamazsin. Bir konuda uzmanlasacaksin, diger konularda mecbur yuzeysel kalacaksin.

Hadi tum bunlari da gecelim, tartisma kulturunu bilmen lazim. E onda hepten sinifta kaliyor. Karsindakini dinle, kendi fikrini anlat, degil mi? Hayir, laf kesmeler, saldirilar, ustten gormeler... Bir de bunlari kifayetsizken yapinca insanin sinirine dokunuyor.
  • f_d  (30.12.14 20:54:34 ~ 20:55:39) 
@secilmis uye

biraz gec kalmisim ama, evet o fizik programinda allahtan bahsetmeye henuz firsat bulamamisti. bilmiyorum daha once izledin mi ama genel olarak evrim tartismalarinda da konuyu oraya getirmeye meyilli bir arkadasimiz.

felsefe yapiyorsa yapsin eyvallah. ama bilimi buna alet edip "allah vardir"a getirmesi itici.
  • bohr atom modeli  (30.12.14 21:49:25 ~ 21:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.