[]

led tv'lerde çerçeve hızı nedir (hz.) ?

birimi hz şeklinde geçiyor.

örnek olarak 100 hz ile 500 hz'lik diğer tüm özellikleri aynı iki led tv 'yi ayırt edilebilir mi ?

not: çünkü arada ciddi anlamda fark mevcut.

tşk

 
benim tv 800 hz ve 100 hz izlediğim zaman bariz anlayabiliyorum farlı


  • sta  (30.12.14 13:10:37) 
hz işi tamamen yalan. yazılımla o değerlere ulaşıyorlar ancak akıcı görüntü vermiyor. gerçek panel hızı önemli olan. 800 hzler falan şişirme değerler. piyasada genellikle 50 hz paneller var. 2000 lira civarında 100 hzler başlıyor.

ama herşey panel hızı da değil. akıcılık tamamen panel hızına bakmıyor. biraz garip açıkladım ama model söylersen yardımcı olabilirim.
  • mattiadestro  (30.12.14 13:23:32) 
800hz deki hızı anlayabilen arkadaşa helal olsun diyorum.Türkiye deki yayınlar max. 50 yada 60 hz yayın yaparken , şuan blu-ray lerde bile max. 100 hz lik görüntü alabiliyorken (daha da az olabilir tam hatırlayamadım) böyle bir ifade ilginç geldi.

Neyse efendim ; senin için hiçbir önemi olmayan sadece satış stratejisi olan bir konudur.sn deki frame geçişi olması lazım. Şuan Türkiye standartlarında 100 yada 200 hz çok iyi bir seçim olacaktır.400 hz lik bir TV alırsın ve o teknolojisi 5 yada daha fazla yıl sonra anca kullanabilirsin.
  • josefen  (30.12.14 13:55:37) 
Ben bu Hz olayını gerçekten anlamadım. Şimdi video dediğin şey Avrupa'daysan 24 ya da 25, Amerika'daysan 30 değil mi?

Yoksa bu mevzu interlacing ile mi ilgili?
  • alperz  (30.12.14 14:14:31) 
www.chip.com.tr


kısa ve öz durumu :)
  • josefen  (30.12.14 14:34:55) 
Tamam da, 25 kare çekilmiş videoyu izlerken televizyon bana saniyede 1000 kare gösterse ne farkeder ki? her 40 karede bir görüntü değişmeyecek mi?

PAL standardının 50Hz olmasının sebebi de zaten progressive scan mevzusu. Yani görüntünün yarısı ilk taramada, diğer yarısı ikinci taramada gösteriliyor. Böylece 25x2 kez yenileme oluyor. Ama bu teknik bir zorunluluktan dolayı böyle.

Yoksa takayım diski bilgisayara, o zaten tv'ye görüntüyü 25 kare gönderiyor. E ne işe yarıyor bu 100Hz?

Chip dergisindeki fotoğraf da tam bir kolpa ve reklam broşürü olmuş.
  • alperz  (30.12.14 14:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.