[]

Roman Önerisi

Sanırım okuduğum son roman, Ursula K. Le Guin - Malafrena'ydı, bir sene önce. O zamandan beridir roman okumadım, sosyoloji ve mimarlık metinleri/kitapları okudum hep. ama özledim de roman okumayı. Bu yüzden önerilerinize ihtiyacım var, sanal kitap fuarına da son dakika yetişeyim diyorum:)

Sürükleyici, kaliteli ne önerebilirsiniz? İçinde sosyoloji ve psikoloji ögeleri olabilir, dönem romanı olabilir, tamamen farklı bir dünyayı anlatıyor olabilir. İstediğim en önemli şey, beni içine alsın ve düşündürsün.

Teşekkürler şimdiden.

 
neil gaiman'ın yolun sonundaki okyanus olabilir. ben çok beğendim.


ayrıca knut hamsun'un dünya nimeti adlı kitabı çok güzel (göçebe adlı kitabı da çok güzeldir), farklı bir dünyayı anlatır. fakat bize benzeyen bir sürü güzellik bulabilirsin.
  • thracian  (30.12.14 13:00:58) 
epey ursula le guin okumuş biri olarak cevap veriyorum, ama önerdiğim kitaplar aynı türe ait değiller.

biri; simone de beauvoir - tüm insanlar ölümlüdür (bkz: tous les hommes sont mortels)
Gerçekten çok güzel bir kitap, hem birçok farklı tarihsel dönemden bahsediyor, hem ana karakterin yaşadığı bakımından fantastik, hem psikolojik ve felsefi çözümlemeler bir harika, hem de ağır değil, gerçekten sürükleyici ve kolay okunan bir roman.

bir diğeri de: stefan zweig - marie antoinette.
Bu da çok güzel bir yarı roman yarı biyografi. Konuya hiç tarihsel ilgi duymamama rağmen hayatımın kitaplarından biri olmuştur. Türkçe çevirisi de çok başarılı, can yayınlarından olanı.
  • nimberjack  (30.12.14 13:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.