[]

verdiğim borcu iste(yeme)me sorunsalı

canım duyurucular. şöyle garip bir durum var:) arkadaşıma geçenlerde 500 lira gibi bi para verdim. uçak bileti vs.(sebebi cok da onemlı değil aslında)
şimdi benim bu paraya ihtiyacım var gibi bu aralar. ama muhtemelen arkadaşım bunu unuttu. bu arada ekonomik sıkıntısı olmayan da bir arkadaş, boyle de bir sey var.
sizce nasıl isteyebilirim bu parayı? çok aşırı utanıyorum hatırlatmaya aslında.
bir yardımcı olsanız ya..

 
söyleyeceklerimiz çok sıradan şeyler olacak :)

direkt mesaj at söyleyemiyorsan
telefon aç söyle
yüzyüze söyle

gibi şeyler olacak muhtemelen.

fakat şöyle bir şey var ki bazı olaylarda insan sadece ilk seferinde zorluk yaşıyor, ben de öyle oluyor en azından. ben bir şeyin ilkini zorlanarak da olsa yapmışsam ikincisini çok kolaylıkla yapıyorum. büyük bir miktarda borç verme durumu ilk defa geçen sene başıma geldi, zorlanarak, ıkına sıkıla da olsa istedim borcumu, sonrasında başka birine borç verdim biraz zamanını geçirince ondan isterken bir zorluk yaşamadım.

sizinki de ilk defa büyük miktarda borç verme durumuysa ikinci defa da inanın zorlanma yaşamazsınız ya da çok daha az zorlanırsınız diye düşünüyorum.
  • sen olmayan cocuk benim  (30.12.14 12:09:55) 
utanılacak sıkılıcak birşey yok.
- Alo dostum naber. Ne dicem bu aralar maddi olarak çok sıkıştım, böyle istemek istemezdim ama müsaitsen bana biraz para ayarlar mısın?
Tutarı söylemene borcu olduğunu belirtmene gerek yok. o anlayacaktır sonuçta anlamazlıktan gelirse ya da unutmuşsa hakikatten hatırlatırsın şu zamanda vermiştim diye.
ki gerek kalmayacaktır. o sana dökülür zaten şöyle verebilirim ya da şöyle veremem şu zaman olur gibisinden şekillenir.
bizzat konuşma gibi yazdım telefon aç burdan oku diye. ben de çekinirdim bu gibi konularda sonra sonra yazarak ayzdıklarımı okuyarak kimseyi kırmadan incitmeden söylemiş oldum ve alıştım artık. sen para dilenmiyorsun iyilik istemiyorsun hakkın olanı ihtiyacın olduğu için istemeye çalışıyorsun hepsi bu.
oyüzden rahat ol ve söyle gitsin.
  • erty_ksk  (30.12.14 12:10:37) 
Ben de benzer durumdayım şu aralar, daha büyük meblağlar için.

İnsanlar ilginç ya, biz kendimiz olanı istemeye utanıyoruz da kimisi unutma değil neredeyse üzerine yatıyor ve gram utanmıyor. Bir daha biri borç istediğinde 40 kere düşünürüm.
  • solomon  (30.12.14 12:12:28) 
eğer seni bilen bir arkadaşınsa samimisinizdir. parayla ilgili bir sıkıntınız olmaz aranızda. kendisine rahatça söyleyebilmen lazım. durumunu anlayamıyorsa onda sorun vardır. o yüzden git doğruca söyle.


  • silver apple  (30.12.14 12:12:57) 
sen diyemiyosan birak fuzuli desin:
i.imgur.com

  • shi aila  (30.12.14 12:21:18 ~ 12:25:52) 
100 lira faxlasını borc iste


  • partizan  (30.12.14 13:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.