[]

hayvan kısırmalştırma ve faşizm

bu iki kavram arasında ilişki var mıdır?
düşüncelerinizi, nedenlerinizi, tüm argümanlarınızla öğrenmek istiyorum.

bonus soru; devlet başkanı olsaydınız fakirleri de kısırlaştırmayı düşünür müydünüz?

 
Ikisi de fasizmdir.
Etrafina zarar verme potansiyeli en yüksek olan cins olduğu için insan irkini kisirlastirmayi düşünürdüm. Zengini, fakirden önce kisirlastirirdim.

  • nereye bu gidis  (30.12.14 11:25:25) 
"Ikisi de" derken "insanı kisirlastirmak da hayvanı kisirlastirmak da" demek istedim.


  • nereye bu gidis  (30.12.14 11:26:51) 
faşizmle bir ilgisi yok. sokak hayvanlarının kısırlaştırılması doğrudur. kontrolsüz bi şekilde artan sokak hayvanı popülasyonu başta o hayvanlar için kötü bi şey. çünkü sokaklar yaşamak için uygun ve güvenli değil. sokak hayvanlarına doğru düzgün bir yaşam alanı da yapılmıyor. sokaklarda arabaların altında kalma tehlikesiyle, insanların işkenceleri, kötü muameleleriyle yaşamalarındansa kısırlaştırılmaları daha doğru. kedi, köpek gibi evcil hayvanları insanlar yapay seçilimle evrimleştirmiştir, evlerde bakılsın diye. evlerde bakamadığımız evcil hayvanları sokaklarda haketmedikleri bir hayata da mahkum etmemeliyiz. bunun faşizmle ilgisi yok.


  • nathanieltroy  (30.12.14 11:42:21) 
her şeyi faşizmle bağdaştırmak da bana kalırsa faşizmdir.

ek olarak faşist davranış ne şekilde olur sorusunu tanımlama şekline bağlı olarak değişir.

bonus soru; tabii ki hayır. bu "faşizm midir?" sorusuna daha uygun bir soru.

not: bir de bayanlar baylar, söyleyemeden edemeyeceğim; faşizm, sosyalizm, vs. bu gibi kavramlar yüzeysel kavramlar değil. sırf bu kavramlar üzerine yıllarca çalışma yapan adamlar var.

edit: duymak istediği cevaba tik atmak da bir faşism örneğidir. hadi buyrun.
  • dead and broken  (30.12.14 11:44:31 ~ 12:32:02) 
bir hayvana isteği olmadan herhangi bir müdahalede bulunmak yanlış geliyor. ama sonuçta ben o hayvanı rızası olmadan evime de aldım, belki sevmediği mamayı veriyorum sağlığına iyi geldiğini düşündüğüm için, plastik bir kapta tuvaletini yapmak zorunda kalıyor vs. ancak kendimizce hayvanın yararına olduğunu düşündüğümüz şeyleri gerçekleştiriyoruz, burdan yola çıkarak başka bir kediyle çiftleşme olanağı olmayan bir kediyi sürekli kızışma döneminde işkenceye sürüklemektense, kısırlaştırmak mantıklı gibi.

devlet başkanlığına gelince, kıyas kabul edecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. sonuçta irade faktörü var işin içinde. ha ama devlet başkanı olsam, fakir zengin herkes için doğum kontrol yöntemlerini elimden geldiğince yaygınlaştırır, cinsel bilgilendirmeyi de küçük yaşta yapılacak şekilde ayarlarım. gerisini kendileri doğurmazlar zaten.

sonuçta, bence faşizm değil.

edit: declawing konusunda ise faşistten daha güzel laflar ve küfürler ve dayaklar olmalı uygulayanlar hakkında.
  • freya  (30.12.14 12:09:44 ~ 12:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.