[]

Şarap

Nasıl oluyorda aynı şarabı içtiğimiz bir kişi benim "içimi güzel" yorumuma "kiraz, muz, çilek ve pamuk şekeri aromalarını içinde barındırıyor" diye karşılık verebiliyor ? Bir şaraptan pamuk şekeri aroması almak için neler yapmalıyım ?




 
özenle sıralanmış doğru genlere sahip olmanız!?


  • jamesjersey  (07.08.09 01:15:38) 
meyve aroması tamam da pamuk şeker aroması almak için karşındaki kadar sarhoş olman lazım.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (07.08.09 01:19:10) 
@jamesjersey
anam babam şarap uzmanı olsa herşey farklı mı olacaktı yani ?

@drip nick i zaten kullanilmakta
www.sarapgunlugu.com sitede yazmasa çoktan siktir çekerdim :)
  • huleyn  (07.08.09 01:24:53) 
once bir koklanir sarap, sonra bardak cevrilir ve icine hava molekulleri karismasi saglanir ve tekrar koklanir, en sonda tadina bakilir, ilk yudum agizda gezdirilir ve tat molekulleri hissedilmeye calisilir. not: degüstatör degilim.


  • ermanen  (07.08.09 01:27:24) 
çok şarap çeşidi denemiş ve denediğiniz şarapların içinde ne olduğunu öğrenmiş olmanız gerek sanırım.


  • duch von souch  (07.08.09 01:34:04) 
@huleyn

burda yazı içinde biraz abartılı olarak şeker tadı alındığı anlamında kullanılmış sanırım, kayra'nın kendi sitesinde ve yazıyı ordan aldığı belli olan bir kaç sitede bu tanım var.

sorunlu ilgili ise üzüm türlerini ve hangi tür şarapyan hangi lezzeti beklemen gerektiğini biliyor olman lazım. bunun dışında dolucanın bir dönem tadım günleri oluyordu. tadım yapılacak şaraplara uygun menüler haızrlayıp bu şarapları denetiyorlardı.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (07.08.09 01:49:34) 
jamesjersey in demek istedigi bazı insanların yetenekleri oldugudur hatta buyuk sarap firmalarının degustatorleri sigara içmiyorsa baslayamazlar iciyorlarsa da bırakmazlar koku ve tat alma duyuları değişmesin diye.


  • adidastan saatmi olur  (07.08.09 02:23:40) 
Sanırım Doluca'nın 2-3 ayda bir yaptığı eğitimleri ve tadım günleri vardı. Onlara katılarak öğrenebilirsiniz. En başta basit basit ne tadı alındığına felan bakılır. Mesela meyvemsi tadlar alıyorum felan dersiniz. Eğitmen onaylar. Meyvemsi tad var dediğiniz birkaç farklı kadeh arasında fark sorulur, kayısı tadı alıyorum felan dersiniz. Yavaş yavai isabet oranı artar. Bunlar tamamen farazi örnekler elbette.

Caz müziği çoğu insanın yabancı olduğu bir tarzdır. İlk dinlemeye başladığınızda şarkıların hepsinin birbirine benzediğini söyleyebilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe sağdan soldan duyarak, okuyarak dinleyerek bossa nova, smooth, nujazz, lounge felan diye caz türlerini tanımlayarak ilerlemeye başlarsınız. Şarap da aslında bunun gibidir. Eğer daha önce bahsettiğim caz örneğinde olduğu gibi bir ilerleme kaydettiyseniz -herhangi bir konuda- şarap tadımı için de aynısını yapabilirsiniz.
  • guzelmarmara  (07.08.09 04:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.