[]

araba ile yolda kalmamak için

sevgili demir bükeyler,
otoyolda veya normal yolda yolda kaldığımızda ne yapmamız lazım. mesela araç stop etti çalışmıyor. dağ başında kaldınız tek başınıza. cep telefonu da çekmiyor. ya da çekiyor. ne yapmak lazım.

Ayrıca şöyle bi link, kitap, yazı var mı çeşitli arızalar ve nedenleri çözüm yollarını anlatan arabada bulunsun.

Yani araç, uzun yol ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,

 
yol yardım hizmetini arayacaksınız. modern arabalarda bir kitap ile falan çözülebilecek konular olmuyor genelde.
cep telefonu çekmiyorsa da karayollarının koyduğu telefon kutuları var çok zor durumda ona kadar yürüyeceksiniz.
başka bir araç bulabiliyorsanız kendinizi en yakın yerleşim yerine kadar çekme halatı vasıtasıyla çektirebilirsiniz.
  • ozdek  (30.12.14 08:13:57) 
telefon çektiğini varsayarak kasko şirketinin yol yardımını arardım. ya da bazı sigorta şirketleri yolda kalma durumları için benzeir hizmet veriyor öyle bir üyeliğim varsa onu değerlendiririm.


  • tolgan  (30.12.14 08:18:30) 
daha yeni zorunlu trafik sigortasını uzattım. aracı eşim kullandığı için ek olarak Axa Artı Trafik Sigortası paketi aldım 35 TL'ye.

www.axasigorta.com.tr
  • teknikekip  (30.12.14 08:22:01) 
Yeni nesil araçlarda yapabileceğin pek de bir şey yok açıkçası. Genellikle beyin aracı korumak için kapatıyor sistemi.

Yapabileceklerin sınırlı, eğer yağışlı havaysa bekleyeceksin, benzinliyse bujilerde sıkıntı olabilir. Hava filtresi, yakıt filtresi tıkanmış olabilir.
  • kimlanbu  (30.12.14 09:35:13) 
Aracın neden çalışmadığını anlamaya çalışırım. Motor arızası ise yapacak fazla birsey yok. Elektrik, yakıt sistemi, vs gözden gecirilebilir?


  • dokuzeylul  (30.12.14 09:48:50) 
öncelikle sorunun ne olduğunu bulmak önemli. motordan mı elektrik tesisatından mı yakıttan mı elektronikten mi filan? sorunun kaynağını bilirsen onarmak veya yardım almak daha kolay olur.
ayrıca lastik değiştirmeyi ve kış ayında olduğumuzu belirterek zincir takmayı bilmek gerekiyor. ayrıca yolda kalır diye çekici kancası ve çekici halatı, ayrıca yangın söndürücü mutlaka bulunması lazım.

  • etna  (30.12.14 09:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.