[]

soruya cevap değil gerekçesiyle mesaj silmek

çok önceden beri var olduğu için kanıksanmış bir mesele ama kendi komünitesini kurmuş bir site için gerekliliği tartışmaya açılmalı bence.

"soruya cevap değil" gerekçesiyle silinen mesajlar eğer duyuruya, duyuru sahibine yönelik provoke bir içerik ihtiva etmiyorsa neden sakıncalı sayılır? daha yeni kendi arasında yılbaşı çekilişi düzenleyecek kadar oturmuş ve atmosfer oluşturabilmiş bir topluluğun duyurular arasında salt bilgiye yönelik bir arayış içinde olduğuna inanmıyorum.

duyuruların amacından sapmış, çok fazla mesajla şişirilmiş ve bilgiyi arayan kişi için gereksiz mesajlarla doldurulmuş bir hale gelmesi tabii ki aradığım şey değil; ama bence kullanıcı profili ortalamanın üzerinde seyreden bir platform için de böyle bir suistimal meselesi konu edilmemeli. bu haliyle de çok başka şekillere bürünmüş, şişirilmiş duyurular var.

dün gece bir kullanıcı cem yılmaz'ın oynadığı italyan filmini sormuş. çay bardağı, yusuf antep, bıyıklı ve sürmeli bir cem yılmaz var aynı karenin içinde. film cevabı verilmiş, ben de "ne oryantalizm yapmış kare yalnız" diye iliştirmişim alta. vakit geçirmekten hoşlandığım bir yerde fazladan bir fikir beyan etmişim yani. bu silinmiş mesela.

bunun gerekliliği hangi argümanlarla savunuluyor az çok kestirebiliyorum. ama bence bu argümanların gerekliliğini tartışmamız ve bu gerekçeyi ortadan kaldırmamız lazım.

basur falan soruyoruz birbirimize yani nihayetinde. bunları esnetmemiz lazım artık.

 
ben destekliyorum kuralları kesinlikle. soruya cevap harici her şey silinmeli. muhabbet etmek isteyenler için chat ve mesaj var.

neden: çünkü cevap harici yazılanlar-> tartışma,laf sokma, geyik ya da incitipi esprimsiler.

gereksiz kirlilik olmasın. soru sorulmuş. cevap bekleniyor. muhabbete karşıyım. ben mesela insanların format dışılığını ve çirkefliğini moderasyon tarafından silinen cevap sayısına bakarak anlıyorum.
  • disardayim  (30.12.14 01:11:16 ~ 01:21:23) 
neden format dışılığını ve çirkefliğinı ölçmek istiyorsun ki? duyurusuna cevap vermek için mi?


  • tebelles  (30.12.14 01:14:21) 
bence yerinde bir uygulama soruya cevap vermeyen mesajların silinmesi.
soru soruyorsam cevap istiyorumdur, alakasız espriler, laf sokmalar falan değil. en azından formalite icabı cevap ver soruya sonra de ne diyeceksen.

  • sckxyss  (30.12.14 01:19:55) 
ne yazık ki herkes senin gibi değil ve esnettikçe suistimal edenler çoğalır, bu yüzden bence esnemesi değil daha da sıkılması gerekiyor. şeyi anlamıyorum mesela, ben duyuruma cevap veren birine o anki mutluluğumla hızımı alamayıp teşekkür etmişim ve bu ''iki kişi arası diyalog'' sebebiyle silinmiş. teşekkürümün kime zararı vardı:( başka yerlerde insanlar birbirlerine alenen sataşıp duruyorlar ama onların cevapları silinmiyor, çok garip. beniki siliniyorsa onlarınki hepten silinmeli!!!!1!


  • mayaa  (30.12.14 01:23:58) 
"bence kullanıcı profili ortalamanın üzerinde seyreden bir platform"

hmm
  • tescillimarka  (30.12.14 01:38:20) 
Duyuruya cevap değil ama, yazın çok güzel okunuyor.


  • IncredibleMau  (30.12.14 02:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.