[]

bugünlerde polisler tarafından yapılan kimlik kontrol neyin nesi?

biraz paranoyaklık var tamam.. ama bence suç benim değil.. öncelikle her gün büyükadaya gidip gelmekteyim.. geçenlerde vapur çıkışı iki polis benimle beraber bi kaç kişinin kimliklerini kontrol etti.. herkes genç erkek.. başka bir gün yine bi kaç çocuğun kimliğine bakarken gördüm.. rutin diye düşündüm pek umursamadım..

bugün sabah vapurdan inen tüm gençleri, hatta kızları çevirdiler.. yığılma oldu resmen.. belki 30 kişi vardı.. cidden gerekiyorsa vapurda da yapabilirler? neyse devam edelim... böyle neden abarttıklarına anlam veremedim ama yine umursamadım..

bu akşam kozyatağında heralde bi 15 yıldır hep geçtiğim yaya köprüsünün başında dört polis (iki değil bu sefer, dört) kimlik kontrolü yapıyor.. iyi dedik yine gösterdik geçtik.. ama bi gün içinde böyle abuk bir arama söz konusu olunca insan kıllanıyor.. bi olay var da benmi çok asosyal oldum?

edit:
evet polise sormak aklıma geldi ama hem net bi yanıt alamazdım heralde, rutin falan derlerdi.. bi de işin aslı sonradan kafama dank etti neden sormadım diye, üşendim dönmeye..

bi de rıza abi eğer okuyorsan mallar geldi kontrol ettik depoya kaldırdık hepsi temiz abi..

 
askere alma donemı, o nedenle kacak vs varsa bu ara sepetleyıp gonderıyorlar.


  • bryan fury  (06.08.09 23:59:52) 
15 ağustos tarihinden dolayı da yapabiliyorlar zaman zaman.


  • prdeay  (07.08.09 00:01:08) 
bi nedeni olduğunu sanmıyorum her yerde yapıyorlar çünkü tipini beğenmediklerine yapıyolar genel sıradan kimlik gbt kontrolü gbt'nde varsa uyuşturucudan felan cezan üstünü felan arıyolar bırakıyolar kendimden biliyorum okadardır yani heralde..


  • zozjotejmnk  (07.08.09 00:02:00) 
sadece bugünlerde değil uzun zamandır insanların yoğun oldugu yerlerde( istanbul' da her yerde) kontrol yapıyorlar.


  • ykyt  (07.08.09 00:03:51) 
günlük kotalarını dolduruyorlar.


  • axijazz  (07.08.09 00:58:30) 
Dün abimle Bostanci Finansbank'a gittik. Iceride beklerken sıkılan ben, hava almak (Sigara icmek) icin disari ciktim. Bir anda 3-4 ekip otosu bankanin onunde durdu. Icinden cikan polisler bana tiptip bakmaya basladi. En sonunda bir tanesi kimlik istedi, verdim, bakti geri verdi. Birkac hafta once de benim bindigim minibusu durdurmuslardi kimlik kontrolu icin. Ondan once de cok defa basima geldi. Ulan tipte mi bi yamukluk var diycem ama o da degil. Potansiyel suclu muamelesi gormekten biktim be arkadas!


  • msb  (07.08.09 01:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.