[]

yatirim onerisi

bikac ay once yurtdisina tasindim. birikimim tl fakat dolar almak istiyorum daha yukselecegini dusunerek daha sonra da euroya cevirecegim. (euro kullaniliyor yasadigim yerde) cok mu sacma olur ki ya da riskli, bir bilenler ne dersiniz? kar etmesem de zarar etmeyeyim, tl olu yatirim dedi netekim bugun bankaci ama emin olamiyorum. issizim ve butun birikimim o para. saglam kazik lazim.




 
Harcamam diyorsan altin al


  • erty_ksk  (29.12.14 18:49:26) 
eger en asagi 50.000 / 100.000 euro civarinda tekabul eden bi paran yoksa kur degisimleriyle cok buyuk kar edemezsin. ki bunun icin de paranin tamamiyla doviz alisverisi yapmaniz gerekir, o da cok riskli.

hayatini dovizden (veya hisselerden) para kazanmaya adayan insanlar var. onlar da piyasayi sabah 8 aksam 5'e kadar bilgisayar basinda takip edip alim-satim yapiyolar (adamlar yemek bile yemiyo nerdeyse).

fakat amac yatirim degil, para deger kaybetmesinse, en akillica olani parayi euroya cevirip yerel bankada tutmaktir.
paranin miktarina gore bankalarda ozel bankacilik uzmanlari oluyo. eger o limitte paran varsa randevu al onlarla konus.
eger paran o limitin altindaysa zaten cok buyuk bir kazanc/kayip olmaz.

neticede diyecegim o ki, dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma. Turkiye politik ve ekonomik olarak cok dengesiz bi ulke. TL faizleri yuksek ama enflasyondan ondan da yuksek. Parayi TL'de tutmak (hele yurtdisinda yasiyosan cok gereksiz ve riskli). dolarin yukselecegini, euronun dusecegini filan kimse tahmin edemiyo, bilemiyo.

Bankaci, yatirimci b.k pusur degilim. Fakat cevremde (euro ulkesinde) elinde en asagi +100.000 euro olan ve is dolayisiyla o parayi likit sekilde elinde tutmasi gereken bir suru insan var. Hepsinin yaptigi parayi 100.000 eurolara bolup degisik bankalarda vadeli hesapta tutmak. kimse dolar, tl, ruble filan ugrasmiyo.
  • lamartin  (30.12.14 15:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.