[]

Karda Araba Kullanmak

Çok mu zor? Kayar mı araba? Nelere dikkat etmem lazım?

10 yıldır araba kullanmıyordum, 10 yıl önce de İstanbul'da değil, hiç kar yağmayan ve trafiği de olmayan küçük bir şehirde kullandım. Şimdi üç haftadır araba kullanmaya başladım, henüz acemiliği atmadım. Bugün de kar öngörülmediğinden işe arabayla geldim. Çok korkuyorum, nasıl döneceğim ben yaa? :(

Napayım hemen çıkayım mı, biraz bekleyeyim mi belki durur diye?

Allaam çok stres oldum been!

 
kış lastiğin yok mu peki? yoksa taktır ilk fırsatta pek bir şey olmaz. ani hızlanıp ani duruşlardan kaçın. zaten o kadar buzlu olmaz yollar.


  • domates yiyom  (29.12.14 17:13:00 ~ 17:13:23) 
var mı bilmiyorum ama varsa da nasıl takılır hiç bilmiyorum. arabayı yeni aldım zaten, daha kendisiyle çok içli dışlı olmadık. :(


  • vejeteryanvampir  (29.12.14 17:15:15) 
düşük devirde kullanırsan işi halledersin, ani hareketlerden kaçın, kalkışta 2. vitesle hareket et..


  • dokuzonbeş  (29.12.14 17:19:29) 
Bugun icin biraz bekle, trafik gecsin en azindan. Sikinti olmaz merak etme.

Karda, ozellikle de istanbulda, araba kullanmak pek zor degildir cunku ana yollari hep tuzlarlar, buz-kar tutmaz o yuzden. Ne olursa olsun bu tur havalarda freni mumkun oldugunca az kullanmak gerekiyor, hizlanirken de yavas yavas hizlanmak en iyisi, birden gazi koklemeyin.

Bir de dikkat edilmesi gereken bir sey de diger suruculer :)
  • ruhi mucerret  (29.12.14 17:25:14 ~ 17:25:51) 
ana yollardan kalabalıktan ayrılmadığın sürece kolay kolay bir şey olmaz.

fakat çok nadir olsa da otobanlarda ana yollarda yerlerin bir anda kar kaplandığı ve trafiğin durduğu oluyor.

Risk varsa arabayı bırak, yollar çarpışan araba pisti gibi olur çünkü.

kar lastiğin olması ya da zincir takman da fayda değil, herkes takmadıktan sonra senin ki bir işe yaramaz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (29.12.14 17:31:53) 
Aracın otomatik ise. Nasıl desem. Ekonomi modunda degilde diğer spor veya seri vites atan moda getir. Gaz ve freni ani kullanma. Takip mesafelerini uzat.


  • ground  (29.12.14 18:47:27) 
Ay geldim eve arkadaşlar, cok tesekkur ederim. Epey panik yaptım ama trafikten milim milim ilerledigimden yagmurdan farki yok gibi geldi. Ah su meteoroloji bir defa da duzgun tahmin etse, yasamayacagim boyle stresler ama iyi oldu, biraz da olsa tecrube kazanmis oldum. Yoksa bile bile zor cesaret ederdim :)


  • vejeteryanvampir  (29.12.14 19:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.