[]

Sizce ben cahıl mıyım he ?

Şöyle bir sorum olucak;

Oldukça aç şekilde yıllardır özellikle müzikle olmak üzere sanatla uğraşan biriyim, bilim tarihini ve güncel gelişmelerini takip ediyorum, üretmeyi seviyorum ama siyasetten anlamıyorum, yakın siyasi tarihi çok bilmiyorum, herhangi bi siyasi görüşün sempatizanı da olmadım, gündelik hayatta da insanlarla konuşulan konularda kendimi yetersiz gibi hissediyorum.
Bilmem kimin müşaviri istifa etmiş, sonra danıştay bişey kararı vermiş, özal döneminde koalisyon çok bişey bişeymiş :/

Çevrenizde bu şekildeki insanlara nasıl bakıyorsunuz? Bunlar okuyarak öğrenilmesi gereken şeyler mi ?

 
Twitter, facebooktan bu tarz gelişmeleri çok rahat takip edersin. Gündelik, ufak tefek faydali bilgiler iste. Cahillikle ilgisi yok.


  • damdanakan  (29.12.14 12:53:04) 
gerek yok bence boyle daha iyi. Siyaset va bilgi kirliligi benim icin.


  • cedex  (29.12.14 12:55:32) 
salla ya, siyaset takip edilesi bi memleketimiz yok ki. üni zamanı çok takip ederdim kendimi depresyonda bulmuştum aman diyim. varsın ignorance is bliss olsun, canımızdan önemli mi, hiçbişiyi değiştiremiyoz da zaten.


  • emirkulu2  (29.12.14 12:57:18 ~ 12:57:38) 
siyaset hakkında bilgi sahibi olmak için gündemi takip etmek sıkıntılı. bir teorik altyapın olmadan yapacağın sadece sempatizanlık olur. fikir geliştiremez, yeni bir şey söyleyemezsin. meseleleri derinlemesine tahlil etmek için kökenlerine inmen gerekir. bugün gündemden düşmeyen kürt sorunu mesela, derin kökenleri olan bir meseledir.

blablabla böyle şeyler işte. illa politize olacaksın diye bir durum yok, ama olacaksan da sempatizanlıktan öteye taşıman gerekir bence.
  • banagazozalnuri  (29.12.14 12:58:26) 
tamamen senin öğrenmek istediklerine bağlı bir şey dostum. mesela ben 18.yüzyıldan itibaren hem felsefe hem de tarihi gelişmeleri takip eder,araştırırım ancak bunu ortamlarda anlatıyım konuşulacak meseleler olsun diye değil tamamen kendi merakımdan,öğrenmek istediklerimden dolayıdır bu. neyi öğrenmek istiyorsan nasıl yaşamak istiyorsan öyle davran. bu muhabbetler dönüyorsa ortamda sessizce dinle geç kimse seni cahillikle suçlayamaz.


  • kil pacino  (29.12.14 12:58:59) 
şu an müsait değilim. elimde 30 sayfalık bir ders notu vardı. 2012 yılına kadar cumhuriyet siyasetinin ana hatları kabaca sıralanıyordu. yarın hatırlatırsan onu bulmaya çalışırım. ayrıca mehmet ali birand belgeselleri izlemen somut ve görünür kırılmalara dair fikir oluşturmanı sağlayabilir. güncel olanları anlamlı bulmak için bence bazı temel olayları, kişileri, durumları, akımları bilmelisin. herkes siyaset bilmek, politik görüş sahibi olmak(aşırı dışavurum anlamında) zorunda değil.


  • ete summer  (29.12.14 12:59:14) 
siyasetsiz olmaz. ankara kulislerini takip etme tabii ama genel olarak politikalar hakkında fikri olmalı insanın. çevre politikası, enerji politikası, istihdam politikası falan, hepsi insanla alakalı. en azından genel bi fikir sahibi olmak lazım.


  • namus ninjası  (29.12.14 12:59:57) 
bence çok da bir şey kaybetmiyorsun. hatta bana kalırsa siyaset gündemi insanın diğer odaklanması gereken noktaları es geçmesine sebep oluyor.

çevremde böyle insanlara gıptayla bakıyorum. çünkü günümüzde bu gündemden kaçmak da pek mümkün olmuyor, ekstra bir çaba ve beceri istiyor. bunu halledebilip daha mühim konulara eğilmesini bilenlere saygım var. ben de yavaş yavaş böyle bir çizgiye doğru kaymaya çalışıyorum.

şu yazı da hoşuma gitmişti bu arada, okumanı tavsiye ederim: theconversation.com

ha bir de tarihten ziyade şu an her daim değişen gündemi takip etmekten bahsediyorum.
  • soso  (29.12.14 13:01:28 ~ 13:04:43) 
en doğrusunu yapıyorsun. ben de senin gibiyim.

binlerce yıllık insanlık tarihinin edebiyatına, müziğine, düşünce akımlarına ya da kainata ya da doğaya ve daha onlarca evrensel, insanın zihnini ve dünya algısını geliştirecek konuya kafa yormak varken güzelim beyni boktan bir ülkenin son bir asrında yaşanan saçma sapan olaylarla doldurmak başlı başına fosfor israfı. kasten ilgilenmiyorum, kafamı başka şeylerle meşgul ettiğim, başka şeylere üzülüp sevindiğim için de mutluyum.
  • sir gawain  (29.12.14 13:06:09 ~ 13:09:30) 
Basta sempatizanlik yapacaksin elbet. Yapa yapa ogrenirsin. Oturup ders gibi cslisilacak mevzular değil


  • damdanakan  (29.12.14 13:08:49) 
@jugador +1

bence de biraz belli başlı şeyleri bilirsen yavaş yavaş merak edersin. birand belgeselleri (son darbe 28 şubat belgeselinin kitabı da var ki bence oldukça iyi tahlil etmiştir doksanları) iyidir mesela bu konuda yakın tarih için. cumhuriyet tarihi için de anı kitapları ya da belli başlı olayları anlatan kitaplar ilgi çekicidir. zamanla merak etmeye başlarsın.

dipnot: "siyasetle ilgilenme , boş iş" laflarına bakma. insanların bir görüşü olmalıdır. bu illa şuan herhangi bir partiye sempati duymak değildir.
  • desktopu  (29.12.14 13:29:20 ~ 13:38:01) 
tamamen uzak kalmak da iyi değil.
Platonun bu konuda güzel bir sözü var;
"Siyasetle uğraşmamanın cezası, sizden daha aptal olanlar tarafından yönetilmektir."
  • eksi sozlugun tatli insani  (29.12.14 13:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.