[]

yazin mezun oldum askerlik otomatikman tecil olur mu ?

baslikta soyledigim gibi turkiyede bir universiteden 2014 yazi mezun oldum. bu askerlik tecil islemleri bilgisayar sisteminden otomatikman oluyor saniyordum. ayni mevsim mezun olan arkadasim su an askerlik isleri ile ugrastigi icin killandim. benim de subeye gidip bu askerlik islerini takip etmem gerekiyor mu ? yoksa tahmin ettigim gibi otomatikmen mi oluyor ?

ikinci soru acaba gidip 2 yildan daha uzun sure tecil ettirebilir miyim ? para desen para var, mezunum da. bedelli olmuor bi tek o.


 
Otomatik tecil okuduğun sürece okul tarafından yapılıyor. Mezun olduktan sonra tecilini kendin takip edeceksin. 2 yıldan uzun tecil için yüksek lisans yapıyor herkes, kafadan fazladan tecil yok yani.


  • osurdum  (29.12.14 12:32:33) 
otomatik tecil diye bir şey yok mezun olunca. adamlar ne bilsin tecil istediğini.
2 yıldan fazla tecil de mümkün değil. yüksek lisans yapman gerek

  • domates yiyom  (29.12.14 12:36:06) 
otomatikman tecil ne demek? kim, nasil, neye dayanarak otomatikman tecil ettirecek ki senin askerligini?


  • nxtrls  (29.12.14 12:36:23) 
tecil yapmak istiyorsan vakit kaybemeden belgeleri topla subeye git. otomatik olmuyor maalesef.hatta mezuniyetten sonra 1 ay icinde askeriyeye bildiriyolar.bu adam bizden cikti bilginiz olsun diye (bizim okulda oyleydi en azindan) yaz okulu sonrasi mezun olduysan buyuk ihtimal 2016 eylule kadar tecilli olacaksin.ihmal etme ama burasi turkiye ne olacagi belli olmaz.


  • desktopu  (29.12.14 12:46:54) 
1 yıl ya da takvim yılı sonuna kadar sorun cıkmaz sonrasında yoklama kacagına dusersın. 31 aralıkdan once tecil ettır.


  • buryan  (29.12.14 13:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.