[]

yilbasi cekilisi hakkinda

omrum boyunca iddia veya piyango oynamadim. simdi oynamayi dusunuyorum. bir manuel alip okuyacagim nasil oynanir diye. ama sizce deger mi siz ne dusunuyorsunuz ? eger 10bin 15bin kazanma sansim varsa mesela oyle bir bilet almak istiyorum.

bir de ceyrek ve tam bilet farki nedir ? hangisine piyango isabet etme olasiligi daha yuksek ?


 
ne diyosun pek anlamadım ama

çeyrek bilet 12.5 tl, tam bilet 50 tl. eğer çeyrek biletine ikramiye çıkarsa, onun çeyreğini alırsın. tam biletine ikramiye çıkarsa tamamını alırsın. yani ödediğinle orantılı olarak.

çeyrek bilete isabet etme olasılığı daha fazla sanırım. hatırladığım kadarı ile genelde çeyreğe çıkıyor büyük ikramiye.
  • elorelia  (29.12.14 12:10:23) 
hani mesela bilet aliyorsun buyuk ikramiye cikmiyor ama atiyorum 50bin tl falan vuruyor. boyle bisi var mi ?


  • charlotte blanc  (29.12.14 12:29:33) 
ikramiye tutarı x lira

ikramiye vuran kuponun numarası da 1561633 diyelim.

eğer bu numara tam bilete basıldıysa, bu numaraya sahip 1 bilet var demektir.
yarım bilete basıldıysa 2 bilet
çeyrek bilete basıldıysa 4 bilet.

yani ikramiye tam bilete vurursa 1 kişi x liranın sahibi oluyor yarıma vurursa 2 kişinin her biri x/2 liraya sahip oluyor çeyreğe vurursa da 4 kişinin her biri x/4 liraya sahip oluyorlar.

bunun dışında büyük ikramiye vurmayan biletlere de son iki rakamı xy olanlara son üç rakamı xyz olanlara, amorti vs gibi çeşitli başlıklarda ikramiyeler dağıtılıyor.

sayıları tam bilmiyorum ama tam yarım ve çeyrek biletler eşit sayıda basılmıyor, çeyrek bilet en çok basılan bilet olduğu için şansı da daha yüksek oluyor ama sonuçta ikramiye kazanma olasılığın çeyrek de alsan tam da alsan %50 :) aslında daha düşük ama "ya çıkar ya çıkmaz, %50 şans" diye düşünerek heyecanını canlı tutabilirsin.

bence en güzeli bahis.
  • azizakin  (29.12.14 12:54:40 ~ 12:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.