[]

Yılbaşı Menümde Neler Olsun?

Yılbaşını evde sevgiliyle başbaşa kutlayacağız. Bi süredir beslenmemize baya dikkat ediyorduk ama yılbaşında yiyip içme açısından tam bir günah gecesi yaşayalım istiyorum :D Zararlı ama leziz ne varsa hüpletelim. Ne yazık ki aklıma gelen seçenekler sınırlı ama. Bana yardım eder misiniz?

Aklımdaki yiyecekler şöyle:

- Domates soslu patlıcan ve kabak kızartması
- Salata
- Kısır
- Patates kızartması ya da patates salatası
- Yine güzel soslu bi makarna
- Kırmızı et
- Rus salatası

İçecek olarak bira, vodka ya da viskimiz olacak.

Başka ne olsun? Çorba şimdi hiç yoktan şişirir diye yapmayayım diyorum. Sadece masaya oturup akşam yemeği yemelik düşünmeyin. Öğleden itibaren gece yatana kadar atıştırılacak her şey olabilir. Kısır yerine çiğköfte mi yapsam? Hadi bakalım çalıştırın midelerinizi :D

 
biraz ağır olmaz mı o menü? gecenin uzun olacağını ve alkol tüketileceğini de düşününce o kadar kızartma tercih etmezdim ben, bir de rus salatası var yanında.

patates kızartmasını salatayla, kabak ve patlıcan kızartmasını da salatayla değiştirip, midenizi rahatlatın derim.
  • dahili meddah  (29.12.14 09:52:30) 
ne ararsan var menüde bence kısırı çıkar öncelikle gereksiz yere şişirir.kızartma da ağır olabilir.makarna et ve patates üçlüsü güzel. hatta patatesi bence püre yap daha iyi olur..


  • heee  (29.12.14 09:54:54) 
bizim menüyü yazayım o zaman,
tavuk, pilav, çiğ köfte, salata, kuruyemiş, zeytinyağlı yaprak sarması, börek, cips, içecekler(alkollü ve alkolsüz), pasta
bu menü doğduğumdan beri hiç değişmedi ve hatta benden önce de bu şekildeymiş. ama 2016'ya girerken değişiklik yapmayı düşünüyorum artık :)))
  • rock n roll  (29.12.14 09:55:01) 
@dahili meddah, ağır olsun ya ne olacak, ertesi gün de tatil zaten, her türlü mide spazmını geçirebiliriz bence harika olucak çok heyecanlı :D:D O kadar çok salatayı ne yapıcaz.

@hee, yemeğe başladığımız zaman dünyaları devirebiliyoruz. makarna, et ve püre sadece 10 dakikalık bir keyif yaratır :( Başka aperatiflere ihtiyacım var :(

@rock n roll, süpersin :D ama sarma ve böreğe vaktim olmaz. guruyemiş, cips cepte, tamam :)
  • pandispanya  (29.12.14 09:59:30) 
Humus!


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.12.14 10:02:50) 
bizim buzlukta sarma ve börek :)


  • rock n roll  (29.12.14 10:03:34) 
Sarimsakli limonlu kozlenmis kirmizi biber

Her turlu kozlenmis patlicanli sey ki bimdeki patlican kozlemesi konservesi cok guzel
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.12.14 10:13:48) 
Oooo proletarier, damak zevkine bayıldım ve her iki önerini de listeye alıyorum!


  • pandispanya  (29.12.14 10:14:25) 
Kereviz ve havuc salatasi! Her yilbasi menusunda bulunmalilar bence :)


  • fraise  (29.12.14 10:16:31 ~ 10:29:38) 
normal bir insana çok fazla bu kadar yemek
kırmızı et salata patates kızartması yeterli bence
yanına çorba yapın derim
  • basond  (29.12.14 10:17:45) 
ben yemekten sonra icin oneri vermek istiyorum. hani cay fasli olur ya yemekten sonra tv izlerken icilir, iste cayin yanina su kekden yapin

whydyoueatthat.files.wordpress.com

sert uzumlu kek aslinda.
  • exlibris  (29.12.14 10:20:39) 
anlıyorum ben bu hissi :D evet çok gelecek ama feci heveslendim şu anda yılbaşı için!!

patates kızartmasını mı patates salatasını mı daha çok seviyorsanız ona göre karar verin. ben olsan salatayı seçerdim.

hani bunun tatlısı! diyorum. çikolatalı bişiler olmalı sanki.

böyle atıştırmalık börekler falan olur. ya da mini pizzalardan. bunları pastaneden de alabilirsin. ben böyle açmamsı uzun patatesli börekleri seviyorum.
  • pokerface  (29.12.14 10:36:41) 
pokerface tatli deyince aklima geldi, profiterol al ya da sufle yap :) ben eve gidip yilbasi hazirliklarima devam edeyim en iyisi.


  • fraise  (29.12.14 10:40:47) 
nice güzel yıllarınız olsun. o kadar paraya ve kaloriye kıydıktan sonra bir de migrostan köpek/kedi maması alıp sokağa serpiştirirsiniz siz :)


  • brad pitt  (29.12.14 10:43:43) 
brad pitt, düzenli olarak yapıyorum zaten ama yılbaşı için onlara da daha geniş çaplı bir ziyafet düzenleyebilirim evet güzel fikir, teşekkürler :)


  • pandispanya  (29.12.14 10:45:43) 
ben yerinde olsam guzel bi biftek ve patates puresi, guzel bi salata uc bes meze(yogurtlu seyler) ustune de bi pasta cakardim. gun menusu cikarmissin resmen. bunlari yiyip bi de icerseniz kusmugunuzdaki bulgurlari sayarsiniz.


  • shotgunwoman  (29.12.14 16:15:12) 
pastırmalı humus yap çok ağır, çok lezzetli oh.

tatlı yap, yılbaşı pastasız olmaz :(

rokfor soslu bonfile yapılacak bizde, severseniz rokfor o da yoğun ve lezzetli.
  • april12th  (29.12.14 16:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.