[]

Excel macrosunu Word'de çalıştırma

Günaydın excel guruları,

100bin'den fazla satırı olan excel dosyalarını işlemek için bir makro yazdım. Aynı klasörde olmak üzere bu dosyalardan elimde çok fazla sayıda var. Tüm dosyaları teker teker açıp işlemek yerine bir kod daha yazıp batch processing tarzında bişeyler yapmaya çalıştım ve bunun için word kullandım.

Problem şu ki mesela excelde hücreleri seçtiğim "Range" komutunu word'de çalıştıramıyorum. Bu yüzden object olarak tanımlayıp range komutunu word içinde çalıştırabiliyorum. Fakat diğer tüm operasyonlar için aynı sıkıntı karşıma çıkıyor.

Diyorum ki; exceli ilgilendiren kısmın başına bir satır yazayım word amca da bunların excel'de işletileceğini bilsin ve hata vermesin. nedir bunu yolu?

not: excel dosyasını word'e import etme işi sıkıntılı, dosya boyutu kaynaklı memory hataları yüzünden bilgisayar cortuyor

not2: google'da aradım

 
Word'ün içinden Excel makrosunu çağırarak çalıştırmayı denediniz mi?

support.microsoft.com

Makroyu excel'den şu kısımda çağırıyor: "Sub Procedure to Run an Existing Microsoft Excel Macro"

Ben daha önce hiç Excel dışından makro çağırmayı denemedim.
  • hiko seijuro  (29.12.14 08:38:56) 
Buna da bakmıştım, sıkıntı şu:

"The following Sub procedure assumes that the workbook ExcelFile.xls contains a macro called "TestMacro."

Benim dosyalarda macro hazır değil. Elimdeki tüm dosyalara bu macroyu yazıp macro enabled olarak dosyayı farklı kaydetmem gerekiyor.
  • groovettyn  (29.12.14 09:05:29) 
Senin sorunun zaten Excel'deki vba kodlarının Word'e uyarlanmasındaki zorluğu ortadan kaldırmak değil miydi? Sen zaten makronun excel'de hazır olduğunu söylemiştin ve sorun Word'e uyarlanmasıydı.

Zaten macro enabled yapmazsan bu yol mümkün değil.
  • hiko seijuro  (29.12.14 09:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.