[]

steam pazarındaki bazı dangalak eşyalar neden yüksek fiyata satılıyor?

örneğin dandik dota2 eşyalarının bazıları 40 liralara falan satılmış. şuan 0.03 tl olan eşyalar 98 liraya satılmış vs.

para transferi için kullanılıyor diyeceğim ama insanlar steam'e neden o kadar yüksek komisyon ödeyerek yapsınlar ki bu işi.

anlamlandıramadım, pazarda yeniyim. drunken russian buyer club tarzı bir olay varsa ona göre satayım ?

 
ne zaman satılmışlar? eğer ilk çıktığında sınırlı sayıdaysa, o fiyattan gitmiştir. sonradan rahmet yağar gibi aynı item düşmüş olabilir, o da fiyatını düşürmüştür. (çıkarım yapma çabalarım burada sona erdi, saygılar.)


  • fuel oil  (29.12.14 09:20:43) 
hayır yakın zamanda satılanlar var. ilk çıkma gibi bir durum söz konusu değil. 18 aralık tarihinde atıyorum 2 tane 40 liraya satılmış ürün. daha önce 0.03 tl daha sonra da 0.03 il 0.05 gibi değerler arasında satılmış. bu ortadaki dev uçurumu merak ettim.


  • sulphur  (29.12.14 09:48:54) 
Benim de paypalım yok kredi kartından atarım cüzdana 5-10 öyle yaparım alışverişimi. Ya da en basitinden bi tane kart satarım 20 kuruşa sonra onunla 6 tane item alırım. Steame 10 lira komisyon + 40 lira item parası vermeyi açıklayamıyorum yine.


  • sulphur  (30.12.14 02:41:38) 
bir iki nedeni var.

1. şu an 0.03 olan eşyalar ilk çıktıklarında çok daha pahalıydı. yeni bir eşya pazara girince geçici olarak aşırı fiyatlarla satılıyor. bunu grafikteki yan J hareketinden görebiliyoruz.

2. ilk durum dışında zaman zaman fiyatları düşük olan ürünlerde aniden çok yüksek bir iki alışla zıplayan bir grafik gördüğümüz durumda var.
a) bir çeşit kandırılma durumu. es kaza kişi o fiyatı görüyor ve pahalıdır, vardır bunda bir iş deyip aynı ürünü aşırı fiyatla alıyor. steam bu durumla mücadele etmek için geçtğimiz summer sale'de community marketi şu anki haliyle değiştirdi zaten
b) bunlar kişiler arasında kolay para transferi için kullanıyor. birine para transfer etmem gerekiyor mesela, dandik bir eşyayı 50 liradan koyup diyorum ki hocam sen bu eşyayı al. böylece cüzdanlar arası transfer yapmış oluyorum komisyonu ödemeyi göze alarak
b+) zaman zaman rus mafyası steam üzerinden para trafiği döndürüyor. bu dönemlerde ortalığa normalden ucuz tf2 keyleri çıkıyor ve bu şekilde alakasız market ürünlerindeki transferlerle göze gözükmeyen ama toplamda büyük rakamlar, yüzlerce rus trader üzeirnden aktarılıyor. reddit'de geçen yaz baya tartışılmış, didiklenmişti bu mevzu.

uzun lafın kısası, oradan para çıkmaz sana bana.
  • rygard  (30.12.14 02:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.